keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Aarteet talteen

Täällä päin ei olla vielä päästy / jouduttu yöpakkaslukemiin. Syyskuun viimeinen viikkokin alkoi lämpimissä tunnelmissa. Mutta kyllähän halla jo kulman takana vaanii. On siis aika aloittaa monivuotisten ruukkukasvien muuttoliike.
Osa on vielä tarkoitus istuttaa maahan, kuten tämä upea hakuropaju. Ostin sen toukokuussa. Kesän hakuropaju viihtyi ruukussa kesähuoneen portailla, vaalea lehdistö auringossa loistaen. Pieni sitruspuu kalamondiini puolestaan odottaa muuttoa sisälle,  aitoviikunaa matkaa talveksi varastoon.
Lisää ruukkukasvien muuttoliikkeestä ja talvetuksesta Marian hyötytarhassa, Viherpeukalot blogissa. Pääset sinne tästä.

Kaunista viikon jatkoa!

SHARE:

8 kommenttia

 1. Sinulla on aina niin kaunista - ja siistiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pauliina! Tosin siisteys on pitkälti hoideltu erittäin tiukoilla kuvakulmien rajauksilla :D

   Poista
 2. Sinulta löytyy kyllä paljon ruukkupuita - vilkaisin tuolta linkistä :)
  Minulla on myös ekaa kesää hakuropaju ruukussa ja sen talvettamista olen miettinyt, että kuinkakohan sen toteuttaisi. Ystäväni on vienyt pajun ruukkuineen autotalliin ja siellä talvehtinut hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti talvehtisi hyvin autotallissa tai varastossa. Itse ostin hakuron alunperin perennapenkkiin, mutta jäin vielä pohtimaan oikeaa kohtaa ja siksi puu päätyi kesäksi ruukkuun. Varastoon ei mahdu kuin kaikkein arimmat kasvit, joten otan riskin tämän suhteen. Keväällä nähdään kuinka kävi! :D

   Poista
 3. Mahtavia ruukkupuita, toivotaan että säilyisivät yli talven.

  VastaaPoista
 4. Kaunista on edelleen teillä, kuvadta ei syksyä erota:) upean näköinen on tuo hakuropaju ruukussaan. Pitäisikin ensi suvena kokeilla jotain pikkupuuta ruukussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkupuilla saa kyllä mukavaa ilmettä ja vaihtelua terasseilla, portaisiin jne. Ja osa kuvista on kesältä, kyllä meilläkin alkaa vihdoin syksyltä näyttää:) Kauan sitä onkin tänä vuonna saanut odotella, villiviinikin vielä vehreänä.

   Poista

Blog Design Created by pipdig