torstai 22. syyskuuta 2016

Ruukkupuutarha

Vaikka keittiöpuutarhassamme on sekä viljelylaatikoita että kasvihuone, tykkään kokeilla kasvisten kasvatusta myös ruukuissa ja säkeissä. Ruukkupuutarhan avulla saa ilmettä ja vaihtelua kasvimaan kylkeen. Se myös mahdollistaa viljelyn pienessäkin tilassa. Perunoita parvekkeelta, maissia terassilta, tomaatteja varaston seinustalta, nam!
Lisää juttua ruukkupuutarhasta Marian hyötytarhassa, Viherpeukalot blogissa. Pääset sinne tästä.

Mukavaa torstaita!

SHARE:

4 kommenttia

 1. Kun ruukut on yhdessä kohdassa, niitä on helpompi kastella. Mulla on kesäkukat, nyt gallunat suurinpiirtein lähekkäin, ei tartte kantaa vettä joka puolelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan totta. Ja ruukutkin näyttävät paljon runsaammilta, kun niitä on useampi lähekkäin. Minulla on vielä callunat laittamatta, jospa viikonloppuna ehtisi aloitella. Hyvää viikonloppua sinulle!

   Poista
 2. Olen ruukkupuutarhan suuri ystävä, on mukavaa tuoda piharuukkuihin kasvamaan vaikka hiukan arempiakin viljelykasveja, niiden suojauskin on silloin helpompaa ja kasvit antavat pihaan monimuotoisuuttakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Esim. lehtikaalin suojaaminen ruukussa oli varsin helppoa. Tosin kohta pitää kannella arempia kasveja suojaan kylmältä, mihin kummaan sitä saa taas kaiken mahtumaan:D

   Poista

Blog Design Created by pipdig