torstai 1. syyskuuta 2016

Liikaa?

Puutarhassa kaikki on nyt kovin ylenpalttista ja ylitsepursuavaa. Tällaiselle järjestyksen ihmiselle tämä loppusesongin runsaus on joskus jopa vähän liikaa. Mikään ei enää pysy penkissä, laatikoissa tai ruukuissa siellä missä pitäisi. Kasvit venyvät ja valuvat, kaikki on yhtä iloista sekamelskaa. Minne tahansa katsookin, maiseman täyttää värien kirjo ja runsas yltäkylläisyys. Ihan jo hengästyttää! 

Ruotsalaisista puutarhalehdistä tuttu "sensommar" kuvaa tätä ajanjaksoa mielestäni hyvin. Suomenkielen "loppukesä" on jotenkin latteampi ilmaisu. Ja eihän vielä voi oikein syksystäkään puhua, kun aurinko hellii ja sadonkorjuu on täydessä vauhdissa.


Upea syyskuun aloitusta, kutsuu tätä sitten millä nimellä tahansa!

SHARE:

14 kommenttia

 1. Itselläkin ollut välillä sama fiilis loppukesästä, että kaikki tuppa rönsyilemään, keväällä kaikki on vielä järjestyksessä. Kauniita kuvia sinulla, rehevää, mutta kaunista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua tässä on se, että ihailen aina muiden valtoimenaan rönsyileviä puutarhoja, mutta omassa näkee herkästi vain ne rönttäiset puolet. Loppukesän aurinko kyllä värittää kaiken todella kauniiksi, oli paikat sitten järjestyksessä tai ei :)

   Poista
 2. Upeaa kukintaa. Minua ei loppukesän runsaus ja rehottavuus haittaa.
  Hyvää syyskuun alkua sinullekin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tämä tietyllä tapaa myös armollista aikaa, kun rikat uppoavat kaiken runsauden keskelle:)

   Poista
 3. Ihanan rönsyävä loppukesä!
  Värien kirjoa ja iloa!
  Raikasta syyskuuta!

  VastaaPoista
 4. Upeasti ja runsaasti teillä vielä kukitaankin! Kauniita värisävyjä, sinulla on jättiverbenakin oikein hyvässä iskussa. Minulla alkaa vasta kukkia, komea kasvi kaikkineen:) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Konnadonna! Tämä oli ensimmäinen kerta kun laitoin jättiverbenaa tulemaan. On kukkinnut jo pitkään ja muutenkin ollut todella ilahduttava kokeilu. Ihan turhaan jännitin miten onnistuu:) Toivottavasti kelit suosivat, jotta jättiverbena kaunistaa puutarhaa vielä pitkään!

   Poista
 5. Ei liikaa, vaan juuri sopivasti! :) Sun elokuinen puutarha on ihanan runsas ja sopivan boheemi, tykkääntykkääntykkään!

  VastaaPoista
 6. Upean värikästä kukintaa, eikä missään nimessä liikaa :)

  VastaaPoista
 7. Hi I love you house and you blog ,, you have a new follower
  Amgelica

  VastaaPoista
 8. Mä ihmettelen aina sun kuvia katsoessani, että mihin sä piilotat ne naapurien talot ja epämääriset nurkat, joita ainakin meiltä löytyy? Voiko olla täydellisempää loppukesää??

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig