perjantai 6. tammikuuta 2017

Kerran vielä

Joulukukista on näin loppiaisena jäljellä enää jouluruusu. Tuo vuokon näköinen kukka kuuluu leinikkikasveihin, eikä siis ole ruusu laisinkaan. Saakoon tämä ihanuus vielä kerran palstatilaa, vaikka joulu tuntuu olevan jo valovuosien päässä.
Itse koen jouluruusun haastavaksi sisäkasviksi, sillä se viihtyy parhaiten valoisassa ja viileässä. Normaalissa omakotitalossa ei tuollaista paikka juuri löydy. Jos jouluruusun saa pidettyä hengissä kevääseen, se kannattaa ehdottomasti istuttaa ulos pakkasten mentyä. Monivuotinen perenna saattaa intoutua upeaan kasvuun kotipuutarhassa. 

Puutarhassa jouluruusu viihtyy varjoisassa tai puolivarjoisassa paikassa, esimerkiksi puiden tai pensaiden alla. Omassa puutarhassa olen saanut jouluruusun kukkimaan vain kerran, mutta mökillä (vyöhyke 4) jouluruusu kukkii upeasti aina äitienpäivän tienoilla. Jouluruusu on istutettu kansallisromanttisesti mökkihuussin lähettyville, ison pihlajan juurelle. Tosin tämä yksilö on ostettu vuosia sitten "pääsiäisruusuna", liekö siinä kasvumenestyksen syy..? Tuolla nimellä sitä kukkakaupassa kevätaikaan myytiin. 
Oli kauppanimi mikä tahansa, niin ihanan herkkä tämä Helleborus kyllä on. Nyt vain kevättä ja menestyksellistä uudelleen istutusta odottamaan.

Ihanaa pidennettyä viikonloppua!

SHARE:

10 kommenttia

  1. Ihania kuvia, jouluruusu on yksi minunkin suosikeistani. Sisällä sitä en saa kyllä menestymään, mutta metsäpuutarhassa se on kukkinut nyt kahtena vuotena :) Hyvää viikonloppua sinullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihanuutta, metsäpuutarha ja jouluruusu kuulostaa aivan täydelliseltä yhdistelmältä! <3

      Poista
  2. Jouluruusu on niin ihana. Laitoin tämän vuotisen jouluruusumme jo maahan kun oli lämmin ja sateinen kausi menossa. Maakin oli pehmeä kukkapenkissä. Nyt onkin pakkaset päällä. Saapi nähdä miten käy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Peukut pystyyn, toivotaan parasta! Minä yritän pitää omani hengessä kevääseen ja kokeilen sitä sitten puutarhaan. Jälleen kerran:)

      Poista
  3. Itsekin ihastuin tänä vuonna erityisesti tuohon herkkään jouluruusuun. Toiveissa olisi saada pysymään se hengissä kevääseen saakka viileällä kuistilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viileä kuisti kuulostaa juurikin täydelliseltä paikalta. Kunhan omastani laantuu kaunis kukinta, vien sen varaston viileyteen. Kevättä odotellessa!

      Poista
  4. Jouluruusu on kyllä kaunis, mutta minulla kuolee jo ennen helmikuuta:)

    Iloa alkaneeseen vuoteesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei todellakaan mikään helpoimmasta päästä oleva kaunistus. Juuri juttelin erään kukkakauppiaan kanssa, joka kertoi miten ihmiset innoissaan ostavat jouluruusuja ja sitten tulevat närkästyneenä kertomaan, että se heitti jo henkensä. Minä nautin joka hetkestä jonka se on elossa, vaikka toki soisin kauneuden jatkuvan pitkään. Mutta aina ei voi voittaa:D

      Poista
  5. Claus Dalbyn blogissa jouluruusu on påskeklokke - eli kevääseen viittaa -

    kaunis kasvi, oli nimi mikä tahansa...

    hannah

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei hienoa, kiitos tästä tiedosta Hannah! Yritin tuota "pääsiäisruusua" googletellakin, mutta tuloksetta.

      Hyvää viikonlopun jatkoa!

      Poista

Blog Design Created by pipdig