keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Konmaritustako?

Olen näitä hitaita hämäläisiä, jotka eivät ole vielä tutustuneet KonMarituksen ihmeelliseen maailmaan. En ole lukenut kirjaa, enkä tiedä, miten tuo elämäntapa mahtaisi sopia kirpputoreja rakastavalle hamstraajalle.

Konmaritusta tai ei, mutta rakkaan aviomieheni mukaan minä olen jämäruokien uudellenkäytön kruunaamaton kuningatar. Joulun ja keittiön kuiva-ainekaapin raivauksesta syntyi hunajapaahdettua mysliä. 

Löydät ohjeen Kauppakeskus Veturin blogista täältä.

Minä menen nyt herkuttelemaan kotitekoisella myslillä ja iiiisolla kupilla kahvia. Mukavaa viikon jatkoa!

SHARE:

9 kommenttia

 1. Ihmisen on hyvä miettiä omia tarpeitaan ja romun määrää, mutta mua naurattaa koko konmaritus! Se on epätaloudellista ja hömppää! Kirpparitavarat ja vanhat tavarat kertovat tarinaa ja ovat arvokkaita! Mutta ruoan suhteen ihailen hyödyntämistä! Meillä menee ihan liikaa äidin kanoille ruokaa..... Vaikka onhan sekin joku hyöty....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä äidin kanat kuulostavat oikein hyödylliseltä! Ja kuten silloin viime kerralla mietittiin, konmaritus ei ehkä sovi romuroosa-puutarhureille?:D Tosin en ole aiheeseen tutustunut, niin ehkäpä siellä on joku salliva kappale autotallin hyötyromuille:)

   Poista
  2. Konmaritus ei nimenomaan ole epätaloudellista hömppää vaan laittaa oikeasti pohtimaan omaa kulutustaan ja omia tarpeitaan. Suosittelen ehdottomasti lukemaan sen pinkin kirjan ;) Aika ajoin melko hörhöä settiä, mutta kokonaisuus on kaiken lukemisen arvoinen :)

   Poista
 2. Itsekin huomasin, kuinka hyviä ruokia jämäruoista saakaan. Joten, täytyypi suosia tätä muutenkin, kuin vain joulun jälkeen.
  Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, se on just näin! Maut vain paranevat ja syvenevät. Ihanaa lähestyvää viikonloppua ja kekseliäitä kokkailuja! :)

   Poista
 3. Itse olen vannoutunut konmarittaja, eikä siinä toki karsasteta kirppislöytöjä. :) Tarkoitus on säilyttää kodissaan kaikki ihana, joka tuo iloa itselle ja luopua siitä, mistä ei nauti. Itselläni on paljon iloa tuottavia kirppislöytöjä, jotka ovat päässeet konmarin myötä paraatipaikalle iloa tuomaan. :) Kirja kannattaa lukea! Ja mitä mysliin tulee, olen myös paristi kokeillut hunajapaahdettua omatekoista mysliä, runsailla pähkinöillä ja ihanaa oli kyllä. Pitäisikin taas tehdä. Se pääsee aina loppumaan turhan nopeasti, koska maistuu niin mainiolta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hienoa, kiitos tästä viestistä! Ehkäpä uskaltaudun sittenkin lukemaan kirjan, jos sen myötä ei tarvitse luopua kirppisten kiertelystä :D Toki olen sitä mieltä, että siivota ja karsia pitäisi pystyä ilman kirjaakin, mutta kaikki lisäinspiraatio on tietysti tervetullutta. Ihanaa perjantaita sinulle!

   Poista
 4. Täälä toinen uskaltautuu tunnustamaan ettei konmarituksesta tiedä oikein mitään 🙊 Mutta hyvän päälle minäkin ymmärrän ja kuulostaa herkulliselta tuo sinun mysli. Meillä kotitekoinen mysli katoaa alta aikayksikön parempiin suihin maustamattoman jugurtin ja marjojen kanssa. Täytyykin huomenna tekasta satsi kun ei ole vähään aikaan tullut tehtyä 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No saman huomasin meilläkin, itsetehty mysli hävisi toooosi nopeasti. Jopa vähän kranttu koululainen halusi sitä aamuin illoin. Se on viikonloppuna ryhdyttävä uuteen myslintekoon, nyt kylläkin kaupan kautta. Sen verran tehokkaasti tuli kuiva-ainekaappi siivottua! :D

   Poista

Blog Design Created by pipdig