tiistai 17. tammikuuta 2017

Se on täällä!

Ihana tulppaaniaika, se tosiaankin on täällä. Kaupassa käydessä mukaan tarttuu uusi kimppu lähes joka kerta. Välillä tekee mieli hempeää ja sitten taas pirteää oranssia tai keltaista. Onneksi värejä löytyy lähes joka lähtöön. Naisen mieli kun on mitä on. 
Viime autoreissulla itseäni alkoi naurattaa nämä naisten stereotypiat. Kehumme aina itsellemme (ja miehillemme), miten loistavia naiset ovat multitäskäämään. Miten naisilta, ja erityisesti perheenäideiltä hoituu sata asiaa samanaikaisesti kun mies putkiaivoisena suorittaa vain yhden asian kerrallaan. Vaan _joka kerta_ kun etsin vierasta paikkaa autolla, käännän radion pois päältä, lisään volyymiä navigaattoriin ja komennan lapset olemaan hiljempaa "koska äidin pitää nyt keskittyä!" Lapset tottelivat taas kiltisti, mutta jatkettuamme matkaa pikkumies totesi: "isi kyllä pystyy ajamaan ja juttelemaan samaan aikaan."
Keskustelin tästä ystäväni kanssa ja hän kertoi tekevänsä aivan samoin. Radio hiljenee välittömästi, kun huomaa ajaneensa harhaan. Niin kuin sillä musiikilla nyt olisi mitään tekemistä eksymisen kanssa. Onkohan tämä radion eliminointi vain naisten ominaisuus?

Että semmosta tänne tällä kertaa. Tippaleipäaivo-moniosaaja tässä hei!

SHARE:

30 kommenttia

 1. Täällä toinen tippaleipä-moniosaaja, hei!
  Käännän radion pois päältä, kun parkkeeraan, ihan tutun kaupan pihallakin.
  P.S. Pystyn kyllä tykkäämään tulppaaneista, vaikka kirjoitan tätä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei joo, parkkeeraus, sehän unohtui! Ihan totta :D Jos on vähänkin tiukempi ruutu, niin radio todellakin hiljenee. Mutta onneksi näitä kukkajuttuja kuitenkin pystyy tekemään montaa samaan aikaan:)

   Poista
 2. Tottakai musiikilla on kaikki tekeminen eksymisen kanssa. Hiljaisuuden lisäksi auttaa jos istuu mahdollisimman lähellä rattia etuhampaat ojossa :D Ja parkkeerauksessa tarvitaan myös syvä hiljaisuus.

  Onneksi multitaskaaminen ei rajoitu esikasvatukseen ja pihahommiin, jossa more is more vaikka samaan aikaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietenkin pitää istua lähellä rattia, selkä ihan suorana. Nyt pitääkin suorittaa ihmiskoe seuraavan ajokeikan yhteydessä: pystyykö pureskelemaan lakua samalla kun etsii oikeaa osoitetta..? Tästä ei olekaan vielä havaintoa. Vai meneekö tukehtumisvaaran puolelle? :D :D

   Poista
 3. Ei pysty muuten keskittyyn. Ihanaa etten ole ainut joka niin tekee, huh. Muuten kyllä voi olla sata asiaa yhtäaikaisesti päällä, mut toi meneminen uuteen paikkaan ja kun ei tiedä tekee samoin 😀 oikein ihanaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vähän salaa toivon, että tässä ilmoittautuisi pari kohtalontoveria. Ja löytyihän meitä, hip hei! :D

   Poista
 4. Voi ei, nyt minäkin haluan tulppaneja! Ihanan valoisa ja värikylläinen kuva. <3 Haha, itse kuuntelen aina musiikkia, kun ajan yksin - silloinkin, jos olen eksynyt tai joudun muuhun keskittymistä vaativaan tilanteeseen - koska muuten pelkään, että lakkaan keskittymästä ja olemasta läsnä tai torkahdan tai lopetan hengittämisen, jos tapahtuu jotain jännittävää! :D (Mutta minulta nyt puuttuu muutenkin koko joukko niitä "naisellisiksi" miellettyjä ominaisuuksia.)

  Varpuslintu / viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei, tämä oli virkistävää kuulla! Ettei tässä nyt ihan olla perustavanlaatuisten mies-nainen -toimintatapojen äärellä. Juuri kyselin mieheltä, miten hän toimii vastaavassa tilanteessa? Katseli minua vähän sen näköisenä, ettei edes ymmärtänyt kysymystä. Ja vastasi sitten: "JOS joskus eksyisin, laittaisin luultavasti musat kovemmalle".

   Kaunista viikon jatkoa sinulle!

   Poista
 5. Melkein ostin kauppareissulla myös tulppuja, isäntä kielsi (hah) niiden oston tänä keväänä...hassu mies!

  Olemme tässä(kin) kohden sielunsiskot, tunnistin tuon tilanteen suunnistaessa. Radio kiinni ja matkaseura suu suppuun! Täältä maalta kun tulen stadiin ja messuhalliin, niin hiukan ennen Kivihaan risteystä radio laitetaan kiinni ilman muuta, samoin on muissakin kaupungeissa missä en ole kovin paljoa ajanutkaan. Kyllä varmaan puhua voisi ja jutella, ehkä kuunnella radiotakin, mutta 'aina ei just siinä kohden huvita'.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin hassu mies:)

   Totta, jo hyvissä ajoin radio hiljenee, kun lähestytään liikenteen solmukohtia. Lapsia tämä aina ihmetyttää, mutta äiti nyt vaan tekee niin. Piste :D

   Poista
 6. Eläköön edulliset tulppaanit, ja moninaiset värit ❤

  VastaaPoista
 7. Mun rupes tekemään tulppaaneja mieli ihan hirveesti. Mutta en kyllä jaksa lähteä uudelleen keskustaan, tulin juuri vesijumpasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraavalla kauppareissulla sitten:) Tulppaanien täyttämää talvea!

   Poista
 8. Minulla se radio menee myös hiljaiselle. Mutta olen myös paikallistanut sen syyn. Olen stressaantuneena äänihäiriöherkkä. Radiosta tuleva ääni uhkaa vetää huomiota puoleensa. Ja väsyneenä se alkaa välittömästi stressata, jos huomiota pitää suunnata myös muualle. Tämä oli jo ennen lapsia.

  Lasten kanssa reagoin jo tosi pienestä äänestä esim. yöllä siihen, jos kuuluu lapsen askeleet. Herään usein todella syvästäkin unesta ja jos lapsi on ollut kipeänä (varsinkin oksennustaudissa) saatan olla menossa jo rätti kädessä vastaan, vaikka olen hädin tuskin hereillä. Minulle ääni merkitsee myös siis äitinä sellaista hälytysvalmiuden heräämistä. Joskus yöllä kuulunut huuto:" Äiti, tulee verta nenästä." Matkalla pitänyt kuiskailla, että kummmalla. Olen siis jo matkalla, ennen kuin edes tiedän, että mihin huoneeseen minua tarvitaan.

  Ruokaa laittaessa voin jutella, ellei ole joku tosi vaikea resepti, mitä pitää tavata lähes ääneen. Voin ripustaa pyykkejä ja puhua. On monia rutiineja, jotka eivät vaadi ajattelua, mutta ahdas parkkipaikka tai vieraassa kaupungissa ajaminen eivät kuulu minun helppoihin rutiineihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Jos lapsi on kipeänä, herään suurin piirtein jo peiton kahinaan, kun toinen kääntää kylkeä.

   Ihmettelin jo kouluaikana, kun toiset kaverit kertoivat kuuntelevansa musiikkia samalla kun tekivät läksyjä. Nyt oma tyttäreni tekee samoin, vaikka olen aina komentamassa, että hiljaisuus huoneeseen läksyjen teon ajaksi. Mutta musiikki kuulemma auttaa keskittymään. Mielenkiintoinen juttu, tätä pitääkin tarkkailla vähän laajemmin!

   Poista
 9. Tulppaanit on meillä -must- kaikki kolme lasta tammikuun lapsia, ja onnittelukimput olleet tulppaani voittoisia �� ( ...ja hei meidän juniorin kanssa olimme laitoksella yhtäaikaa teidän esikoisen kanssa ☺️) .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tämähän on mielenkiintoista! Jos arvaukseni osuu oikeaan, niin toivottelen hyvää tammikuun jatkoa sinne Päämaja-kaupunkiin:) Ja onnea kaikille tammikuun sankareille, tulppaanien kera tietenkin!

   Poista
 10. Mulla on ihan sama juttu ja siskon kanssa joskus puhuttiin asiasta niin hänelläkin oli. Aina kun alkaa esimerkiksi peruuttamaan pihaan, pitää radio hiljentää ja avata turvavyö ;D
  Tulppaaneita olen ostanut jo useamman kimpun, niin itselle kuin ystäville :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, tuo turvavyö olikin hauska lisä! :D Nyt pitääkin haastatella koko ystäväpiiri läpi, että millaisia ajorutiineja meiltä naisilta löytyy. Tulppaanirakkaus näyttää sekin olevan hyvin yleinen piirre :)

   Poista
 11. Kauniit tulppaanit :)
  Mulla soi kyllä aina radio,autossa ja kotona, ei häiritse missään tilanteessa:) Keskityn paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Meidän koululainen kuuntelee aina musiikkia läksyjä tehdessään, ehkäpä en enää nalkuta siitä... Sanoo aina itse, että keskittyy paremmin niin.

   Kaunista viikon jatkoa!:)

   Poista
 12. Ihana pikkumiehen kommentti! Multitaskaus onnistuu aina kun haluaa :) Keskittyminen on toinen juttu.... Miehet on putkiaivoja niin ei ne kuule musiikkia kun ne ajaa. Nainen multitaskauksessaan yrittää sisäistää biisin sanat ajaessaan niin siksi se pitää sammuttaa, vai ? Lapset on ihan parhaita! Ja ihana Tulppaaniaika! Tekee arjesta kauniimpaa!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suvi, olet niin mainio! "Miehet on putkiaivoja niin ei ne kuule musiikkia kun ne ajaa." Tuo ei kyllä tullut mieleeni, mutta laitetaanpa korvan taa :D

   Tulppaanintäyteistä tammikuun jatkoa! <3

   Poista
 13. Ihan sama juttu. Kun maalainen ajaa kaupungissa matkustajat ovat hiljaa (sekä radio) ja aurinkolippa nostetaan ylös. Vaikuttahan ne eksyttävästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että näiden lukeminen on ollut ihan parasta terapiaa! Hulvattomia viestejä, kiitos näistä :D Ja aurinkolippa, todellakin eksyttävä tekijä sekin!

   Poista
 14. Pikkumiehen aika havainnoiva kommentti kyllä aiheutti melkoiset naurunpyrskähdykset täällä.
  Ja onneksi on jo tulppaaneja, sehän on kevät ihan juuri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juuri hehkutin kotona, että tammikuu on melkein taputeltu ja kevät koittaa! Ihan en tainnut saada ymmärrystä meidän talviurheilijaperheeltä (miinus minä tietenkin). Joten lisää tulppaaneja taloon!:)

   Poista

Blog Design Created by pipdig