torstai 19. tammikuuta 2017

Mulle kans!

*Yhteistyössä: Huiskula

Koululaisella on ollut huoneessaan jo jonkin aikaa erilaisia kasveja. Flamingonkukka, kaktuksia, kukkia kulloisenkin sesongin mukaan. Nyt myös pikkumies ilmoitti haluavansa "ruukkukasviksia" omaan huoneeseensa.
Hyllyn päälle muutti kaksi pientä rahapuuta. Rahapuu on mehikasvi ja varastoi vettä lehtiinsä. Varmin tapa saada kasvi hengiltä onkin liiallinen kastelu. Sitä vaaraa meillä tuskin on tällä kastelu- ja hoitotiheydellä.
Pöydälle pääsi Sansevieria 'Friends'. Tämä anopinkieli sopii dinosaurusten kaveriksi täydellisesti. Noin niinkuin ulkomuotonsa puolesta siis. Ei sillä, että minun anoppini olisi dinosaurus!
Pikkumies jätti jo tiitiäisenä huonekasvit rauhaan muissa huoneissa. Siksi uskalsin kokeilla niitä tännekin. Satunnaisia lentokonetörmäyksiä tai lehdillä istuvia lego-ukkoja toki esiintyy.
Sekä rahapuun että anopinkielen sanotaan olevan vähään tyytyväisiä ja helppoja kasveja. Kuulostavat minun korvaani ihan täydellisiltä vihervierailta. Huonekasvipeukaloni on nimittäin jäänyt jonnekin hyötypeukalon alle.

Täällä nautitaan hetkellisesti siististä huoneesta ja ihmetellään kasvien hassuja nimiä. 

Mukavaa loppuviikkoa!

SHARE:

11 kommenttia

 1. Rahapuu ja anopinkieli on loistokasveja paikkaan kuin paikkaan. Musta on hienoa, jos lapset tottuvat hoitamaan kasveja jo pienestä pitäen. Mulla oli aina omassa huoneessa jotain huonekasveja, kun olin lapsi. Omat lapset eivät ole kauheasti innostuneet asiasta, mun suurista aivopesuyrityksistä huolimatta. ;)
  Rahapuu tuottaa muuten onnea ja menestystä. Joten pikkumiehen tulevaisuus on varmasti turvattu, kun niitä on kaksin kappalein. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, pikkumiehen tulevaisuus turvattu! :) Muistan, että itselläni oli koululaisena erilaisia kaktuksia. Mutta niitä olen ollut arka lapsille antamaan, kun kuulin kauhutarinoita piikeistä ja pikkulapsista.

   Ihanaa viikonloppua!

   Poista
 2. Ihanat kasvikset! Meillä lapset tottuivat kukkiin myös pieninä, muutama kasvi kuoli - palmu kun joitui nukenvaatteiden pyykkinaruksi ja lyyrafiikus esikoisen kaivurileikkien kohteeksi...kaikilla lapsilla tuntuu olevan into kukkiin nyt aikuisena, vanhin tytär rakastaa orkideoja ja niitä hänelle onkin kertynyt.

  Niin siisti ja kaunis huone ja nuo kasvit kuin piste iiiin päälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, voi kun meilläkin tarttuisi lapsiin edes pieni innostuksen siemen! Tuonne keittiöpuutarhaan olen lapsia aina houkutellut siemeniä istuttamaan ja satoa hakemaan. Itsekin muistan hyvin, miten ihanaa oli nostaa uusia perunoita äidin perunapenkistä. Vaikka sitä rikkaruohojen nyppimistä kyllä inhosin sydämeni pohjasta. Onneksi sekin puuha maistuu nykyään :D

   Poista
 3. Onpa pienhenkilönne huone kaunis! Hyvät kasvivalinnat - nuo kyllä kestävät ja pärjäävät varmasti hyvin. (Mutta onko tämä taas jokin Bloggerin ongelma, kun kuvat näyttävät vähän huonolaatuisilta?)

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että pärjäävät:) Huonolaatuiset kuvat voivat kyllä johtua myös tammikuun "valosta" ja talon hämärimmästä huoneesta. Kiitos kun vinkkasit, tutkailen asiaa!

   Poista
 4. Kivoja kukkia, mullakin on eka rahapuu. Toivotaan etten kastele sitä liikaa. Ne ovat minusta kauniita ja sellaisia killtäviä, kivat viherkasvit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erilaiset mehikasvit ovat kyllä kauniita! Juuri se kiiltävä pinta ja terhakka olemus. Iloa ja menestystä rahapuun kanssa!

   Poista
 5. Ihanat nuo rahapuut ja ruukut jossa ovat. Taidankin mennä varastosta kolpaamaan, jospa vielä löytyisi vanhoja terra ruukkuja.
  Niin, ja ihana huone pojalla, kyllä tuolla viihtyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terraruukut ovat ihania, tuovat mukavasti lämpöä ja sopivat moneen kasviin. Olen ostellut näitä mm. kirppiksiltä, saa valmiiksi jo ihanasti kuluneen näköisiä:)

   Kaunista viikonloppua sinulle!

   Poista
 6. Hienoa, että nuorimies osaa arvostaa viherkasveja.

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig