lauantai 4. maaliskuuta 2017

Ihan kohta

Hiihtolomasta muodostui sittenkin varsin ohjelmantäyteinen. Lomailun kruunasi ystäväperheen kanssa tehty äiti-tytär -matka Tukholmaan. Ja voi että siellä olikin jo keväinen fiilis! Aurinko porotti, kadut olivat kuivat ja myymälöiden ovenpielissä oli keväisiä kukkaistutuksia.
Odotan kovasti, että pääsen tekemään kevättä myös kesähuoneeseen. Ensi yöksi luvatut kovat yöpakkaset tosin hillitsevät pahinta narsissihimoa. Mutta ihan kohta on aika vaihtaa tekstiilit, tomuttaa talvi ulos ja ottaa kesähuone taas aktiivikäyttöön.
Maaliskuu. Talitinttien viserrystä ja sinistä taivasta. Lupausta keväästä. Ihanaa odotusta. Suuria suunnitelmia. Vielä on aikaa lueskella puutarhalehtiä, haaveilla, hahmotella, innostua.
Kohta se on menoa ja meininkiä, ja silloin puutarhaihmisiä ei pidättele enää mikään! Hyvästi sohvat ja tv-sarjat. Hyvästi rauhassa nautit ateriat ja lehtien luku. Tervetuloa puutarhaan unohtuneet kahvikupit, rohtuneet huulet, kumisaappaat, väsynyt kroppa ja vireä mieli!

SHARE:

18 kommenttia

 1. Pistäytyminen Tukholmassa on kiva tapa pieneen irtiottoon. Ihmeesti se virkistää. Vielä enemmän kyllä virkistää tämä kevään odotus. Meillä on vielä yli puoli metriä lunta mutta tietoisuus siitä, että on jo maaliskuu, saa mielen vireäksi. - Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on vielä lunta ja paukkupakkasta. Mutta kummasti tämä aurinko lupailee kevättä. Ihanaa aikaa!:)

   Poista
 2. Tämä on sitä ihanaa odotusaikaa :)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Tukholmassa oli varmasti ihanan keväistä, siellä taitaa aina kevät ollakin aikaisemmassa kuin meillä! Varmasti mukava reissu oli teillä!

  Kyllä jo sisällä sydän sykkiin keväälle vahvasti! Ulkona ilma tuoksuukin jo keväälle ja linnut laulavat niin iloisesti! Enpä jää kaipaamaan telkkaria saati sohvannurkkaa, pihan kutsu on niin vahva ja nautinnollinen! Lehdessä oli kuva kuinka Tampereen Tesomalla sinivuokon nuput jo nostavat päätään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh-hoh, sinivuokkoja jo! Meillä on vielä lunta, niin ei pääse tutkailemaan kevään merkkejä kukkapenkeistä. Mutta tuo lintujen laulu kuulostaa sekin jo niin ihanan keväiseltä. Ja aurinko. Ja pajunkissat. Ja ja ja...!

   Poista
 4. Täälläkin jo kavasti iloitaan kun räystäiltä tippuu vesi ja kevät lupaa tulla...sitten tuleekin taas pakkasta!
  Kyllä jo niin odotan kesää!
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, tässä vaiheessa nuo "takaiskut" tuntuvat erityisen tylsiltä. Mieli on jo niin kovasti kirmaamassa kohti kevättä. Mutta sieltä se tulee, ennemmin tai myöhemmin, se ainakin on varmaa! :)

   Poista
 5. Lomasi kuulosti mukavalta! Osuvasti toivotettu kevät tervetulleeksi, täytyykin ottaa kaikki irti tästä kiireettömästä ajasta 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kannattaa, kohta se on taas yhtä (ihanaa) säntäilyä! :D

   Poista
 6. Ihana postaus! Tunnelmankiteytymä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tässä vaiheessa vuotta on jo niin helppoa tunnelmoida tulevasta <3

   Poista
 7. Mukava lomamatka teillä. Tuleehan se kevät tuossa tuokiossa.
  Välillä vain on vielä yöpakkaset, onneksi aurinko lämmittää päivällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, aurinko tuntuu jo niin ihanalta päivisin. Oli pakkasta tai ei. Sieltä se tulee, omalla painollaan.

   Poista
 8. Muistelin omia sisareni ja tyttäriemme kanssa tehtyjä Tukholman matkoja, monta vuotta, joka kevät... nyt nuoret naiset elävät omaa "kiireistä" eämäänsä, niin vuotuiset retket jääneet muistoihin. Mutta kevät tulee joka vuosi, ja odotus sitä kohtaan ei laannu, vaan ehkä jopa lisääntyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä raahasin pikkuneidit väkisin ihailemaan Tukholman kukkakauppojen edustoja ja niiden kevätfiiliksiä. Ehkäpä muistelevat näitä sitten aikuisena. Ilolla tai kauhulla :D

   Poista
 9. Ollaan monena vuotena oltu hiihtolomalla Tukholmassa. Usein ovat Djurgårdenilla on kukkinut jo leskenlehtiä! Ihan mieletöntä. Kyllä voi suositella Tukholmaa näin lopputalvesta tai alkukeväästä, miten sen nyt haluaa ilmaista;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se ilmanala oli siellä jo selvästi erilainen kuin Helsingissä. Nyt pitäisi päästä äkkiä uudestaan! :D

   Poista

Blog Design Created by pipdig