perjantai 27. heinäkuuta 2018

Terassi-ilta

Tänään on vuorossa äidin terassi-ilta. Ja lasten myös.
Meillä on nimittäin varattuna eturivin paikat kuunpimennykseen. Lasitetulle terassille on jo tehty siskonpeti ja leffakarkit odottavat kulhoissa. 
Luimme aamulla Hesarista illan taivasnäytöksestä. Ja siitä se ajatus sitten lähti!
Iltamyöhäisellä edessä pitäisi olla täydellinen kuunpimennys. Pimennys kestää tunnin ja 43 minuuttia. Täydellisen pimennyksen vaihe alkaa klo 22.30 ja päättyy 00.13. Ja pimennyksen syvin hetki koetaan klo 23.22. Lisäksi taivaalla voi ihastella ruosteenpunaista kuuta ja jääkiteiden muodostamia valaisevia(!?)  yöpilviä. 
Paras paikka pimennyksen seuraamiseen olisi mahdollisimman korkea kukkula tai esteetön paikka, kuten pellonreuna tai järven ranta. Mutta eiköhän tuo lasikattokin ole ihan hyvä yötaivaan tiirailuun. Peiton alla makoillessa ei haittaa, vaikka tulisi kesken kaiken uni silmään.
Nyt vielä kahvia kupoliin, jotta jaksan valvoa lapsia pidempään ja katse kohti taivasta.

Hienoa iltaa!
SHARE:

9 kommenttia

 1. Katsoinkin ihan ensimmäisestä kuvasta, että oi miten ihana nukkumispaikka! Varmaan uni maistuu viileällä (jos se on sitä :-D ) ja ilmavalla terassilla. Ihana idea katsoa kuunpimennys sieltä naposteltavien kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila, täällä on kyllä aina yhtä ihanaa ja miellyttävää nukkua. Ei vielä ollenkaan kylmä, mutta sellainen, että jossakin vaiheessa yötä tekee mieli kiskoa peittoa päälle. Pikkumies sai kummitädin juuri kylään ja nyt heillekin pitää sijata vuode lasikaton alle:)

   Poista
 2. Ihanaa iltaa ja yötä kuuta tuijotellessa. Viime yönä täysikuu, kyllä valvotti (kuuhulluus) kun kuuluu minun elämääni aina täydenkuun aikaan valvon. Terv Tepa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äitini oli samanlainen, aina täydenkuun aikaan valveilla. Itsekin nukun silloin kyllä paljon huonommin, tai lähinnä illalla on vaikeaa saada unenpäästä kiinni. Muuten kyllä rakastan täysikuun tuomaa valoa ja kajoa.

   Poista
 3. Ihanan rauhallinen tunnelma😊

  VastaaPoista
 4. Ihana tunnelma!
  Näittekö kuun pimennystä? Meillä se ei näkynyt tai vissiin näkyi vasta reilusti yli puolen yön jälkeen. Me ei jaksettu enää valvoa ja odotella, vaikka mies sanoi pimennyksen olevan ainutlaatuinen. Uni voitti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! Pimennys jäi näkemättä täälläkin. Pikkumies simahti juuri vähän ennen h-hetkeä, vaikka iltapäivällä oli otettu "varaunet". Ja kun höpötys siskonpedissä loppui, lurpsahti omakin silmä nopeasti:D

   Poista
 5. On kyllä todella tyylikkään näköinen lasitettu terassi. Ja vielä lasikatto. Tykkään myös todella paljon tuosta lattiasta. Toivottavasti kuunpimennys näkyi hyvin. https://www.gfservice.fi/asennuskalusto

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig