tiistai 17. heinäkuuta 2018

Uskaltaako tätä edes ääneen sanoa?

En tiedä passaako tätä edes ääneen sanoa, mutta vähän tämä menee jo överiksi. Ehkä näin vanhemmiten sitä ei vaan enää jaksa. Pitkään jatkuvaa hellettä nimittäin.
Uimassa on toki ihana käydä. Tällainen vilukissakin tarkenee lillua uimapatjalla vaikka kuinka pitkään. Mutta puutarhassa ei oikein jaksa tehdä mitään. Kaikki on pikkuisen nuupallaan, värit näyttävät haalistuneilta ja kukinta etenee harmillisen nopeasti. Osa kasveista on suorastaan palannut karrelle.
Onneksi tontilta löytyy virkistäviä varjosoppeja (muistissa on vielä liiankin hyvin alkuaikojen puuton ja paahteinen tontti). Kun sadettajan vesipisarat ovat hetken tassahdelleet keittiöpuutarhassa, on siellä ihanan raikasta hengittää. Vihreän sävyt rauhoittavat ja jotenkin jopa viilentävät paahteisen päivän jälkeen.
Toivotan edelleen aurinkoista ja lämmintä heinäkuuta, mutta yösateiden kera. Se vasta olisikin täydellinen kombo!

SHARE:

12 kommenttia

 1. Sääherra taitaa olla melkoinen Kaikki tai ei mitään-tyyppi. Viime kesänä satoi jatkuvasti, talvella satoi lunta jatkuvasti ja nyt on jatkuvasti kuuma eikä sada ollenkaan. Pieni mieltä tasaava lääkitys voisi olla paikoillaan. Miekin olen yrittänyt tilata lämmintä, aurinkoista kesää joka öisillä sateilla, mutta ei näy. Miten niin liikaa pyydetty? ;) Kivaa viikon jatkoa Siulle Maria <3 Ja hei, mohijo-mintusta tuli aivan ihanaa teetä ja smoothieissakin oon siitä tykänny tosi paljon. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Pieni mieltä tasaava lääkitys":D :D Just näin!!
   Ja tuota teetä täytyy kyllä minunkin kokeilla, kun minttua kerran piisaa. Kaunista viikon jatkoa!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Onneksi pihasta löytyy edes muutama varjokeidas. Niissä on tullut viime aikoina viihdyttyä:)

   Poista
 3. Juu, olisi parasta jos yöllä sataisi ja päivällä paistaisi. Itse olen työssänikin tuolla ulkosalla monta kertaa päivät pitkät ja säästä saa nauttia kyllä täysin siemauksin. Mutta kyllä silti otan nämä helteet ilolla vastaan. En kaipaa kylmää ja sateessakin on tullut niin montaa päivää tehtyä töitä, että helle on ihan mukavaa vaihtelua. Luonto tosin kärsii mahdottomasta kuumuudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on suomalaisten ikuinen dilemma. Paahtava kuumuus ei ole hyväksi, mutta se on silti aina parempaa kuin jäätävä vesisade:)

   Poista
 4. Ei pitäisi valitella, tätä kun on koko talvi odoteltu, mutta pari astetta voisi tosiaan olla vähemmän. Täällä muutamasta isosta puusta huolimatta paahteinen tontti alkaa olemaan jo melkoisen karrelle palanut. Valittelin kuivuudesta jo aikaisemmin mutta nyt nämä helteet vievät sen vielä astetta pidemmälle. Yritän silti olla valittamatta ja nauttia auringosta. Pihahommiin voi sitten palailla sateiden ja kelin viilenemisen jälkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihahommat tosiaan ehtii tehdä myöhemminkin. Eihän kukaan edes jaksa näillä helteillä aurinkoista pihamaata kierrellä ja rikkoja tutkiskella. Äkkiä vain uimaan tai varjoon! Marraskuun pimeydessä tätä kuitenkin taas muistellaan kaiholla:)

   Poista
 5. Sama fiilis täällä. Vaikka aurinko ja lämpö ovat ihania niin tämä pitkään jatkunut kuivuus rassaa eniten sekä puutarhaa että puutarhuria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se sääli katsella kun kukkaloisto hujahtaa päivässä parissa. Jos se edes loistoon jaksaa nousta. On ollut mielenkiintoista seurata miten eri tavalla kasvit ovat selvinneet ääriolosuhteista. On ollut sekä yllättäviä "voittajia" että "häviäjiä".

   Poista
 6. Oi nauttikaa nyt kun kerrankin on Suomessa lamminta.Ja vahan keinokastelua kasveille niin eivat ihan nuukahda.Meilla taalla Israelissa ei sada kesalla puoleen vuoteen tippaakaan ja lampotila huitelee joka paiva siella 30 asteen kieppeilla ja joskus lahella 40.Kyllahan tahankin lopulta tottuu,mutta ihana,etta on ilmastointi talossa,autossa ja ostoskeskuksissa,joten halutessa paasee vahan viileaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä totta! Sitä vaan on tottunut niin erilaiseen menoon, että on heti hätää kärsimässä kun puutarha alkaa palaa karrelle. Vielä kun saisi tuon ilmastoinnin taloon, niin olokin varmaan helpottuisi:D Onneksi on lasitettu terassi, joka on mukavan viileä illan ja yön. Ja sinne mahtuu koko perhe nukkumaan siskonpetiin:) Kesäseikkailua sekin lapsille <3

   Poista

Blog Design Created by pipdig