maanantai 30. heinäkuuta 2018

Ensimmäiset!

Rakastan kukkakaalia. Ja rakastan sitä hetkeä, kun kasvimaalta löytyy ensimmäinen, täydellisen kaunis kukkakaali. Joka kesä kaalipenkin vihreää lehtimassaa katsellessani olen varma, että saan valkoisten kaalien sijaan pelkästään komeakasvuiset lehdet. Mutta sieltä se aina lopulta tupsahtaa, pienten kukintojen muodostama kaunis pallero.Kukkakaali on superherkkua uunissa paahdettuna, keitettynä, raakana, grillattuna. Kukkakaalin lisäksi kaalipenkissä kasvaa tänä vuonna uusi kokeilu, ruusukaali. Lisää kaalipenkin kuulumisia Marian hyötytarhassa, Viherpeukalot blogissa. Postaus löytyy täältä.
n herkkua niin grillattuna, paistettuna, raakana kuin keitettynä. 
SHARE:

8 kommenttia

 1. Onpa kaunis! Kukkakaali on tosiaan ihanaa joka ikisessä muodossa. Hyvin olet saanut sen suojattua kaaliperhosen toukilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän pelkäsin millainen tuholaisvuosi tänä kesänä tulee, mutta harso on kyllä suojannut suuremmilta tuhoilta. En uskaltanut raotella alkukesän aikana:)

   Poista
 2. Ooh, miten kaunis!
  Tuo kaalimaan harsottaminen on kannattanut. Itse otin harson vähän liian aikaisin pois, koska ensimmäistä kertaa ikinä lehtikaaleissa on reikiä.
  Lehtikaalit ovat lemppareitani, niitä voi tunkea melkein joka ruokaan. Kukkakaalia en ole vielä kokeillutkaan. Tämä postaus saattaa kyllä innoittaa ensi kesän kylvöjen koittaessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostakin syystä arastelin kukkakaalin kasvatusta pitkään, taisin kai aina ajatella, etten saa sitä mahtumaan mihinkään. Mutta jo muutama taimi tuo valtavasti iloa, kun pääsee korjaamaan ihanan maukasta kukkakaalisatoa. Maku on vähän kuin vertaisi kaupan ja oman kasvihuoneen tomaatteja, eli aivan eri planeetalta. Kypsennettäessä sillä ei tietenkään ole niin väliä, mutta tuoreena rouskuttaessa omat kasvatit on kyllä aika herkkuja!

   Poista
 3. Kukkakaali on kyllä todella herkkua! 😋

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig