sunnuntai 29. heinäkuuta 2018

Viilennystä

Kerroin täällä kirsikkapuusta, joka kasvaa kasvihuoneemme vieressä ja varjostaa ansaria pahimmalta paahteelta. Tosin olen välillä miettinyt, varjostaako se jo liikaa? Vaan en tänä kesänä!
Vähän illemmalla kasvarissa alkaa olla mukavan vilpoista ja kosteaa. Siellä on helppo hengittää etupihan vielä kärvistellessä täydessä paahteessa. 
Harmillisesti en ole ainoa, joka viihtyy kasvihuoneessa. Kaverinani on sammakko, joka jollakin ihmeen kaupalla löytää aina tiensä takaisin ansariin. En nyt suoranaisesti pelkää sammakoita, mutta vähän tuo mahdollisesti syliin hyppäävä Saku häiritsee kahvihetkeni totaalirentoutumista. Luultavasti tyyppi kyllä ajattelee ihan samoin minusta. 
Tykkään vieläkin ihan järjettömän paljon tästä viiden euron kirppishyllystä. Saviruukut  ja -lautaset pysyvät siinä hyvässä järjestyksessä. Ylähyllyn kasvit vaihtuvat sesongin mukaan, mutta muuten vapaana olevat saviruukut ovat hyllyllä kesät talvet. 

Helteiden jatkuessa toivottelen mukavia varjopaikkoja ja sopivaa viilennystä!
SHARE:

8 kommenttia

 1. Sammakot on ihania! Ja ei se ainakaan tahallasn varmasti tule lähelle! Haitallisia öttiäisiä se sieltä saattaa kyllä napata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä täysin vakuuttunut, että se vaanii juuri minua:D Kuka tahansa muu kun menee kasvihuoneeseen, Sakua ei näy missään. Mutta auta armias kun minä lasken jalkani sinne. Välittömästi on treffit pystyssä:)

   Meillä oli aikoinaan vastaavanlainen kaveri terassilla Alabamassa. Muut saivat kulkea terassin ovesta ihan vapaasti, mutta kun minä yritin luikahtaa, Reino rupisammakko oli heti portsarina. Siksi tämä perhettä niin kauheasti nyt naurattaakin:D

   Poista
 2. Tunnelmallinen huone,että ei ihme että siellä viihdyt.Sanoinkin miehelle,että olisiko meillekin mahdollista tehdä varaston ikkunoista kasvihuone.Nyt minulla on kennoista tehty.On kyllä toiminut ihan hyvin,mutta kennot nyt kellastuneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aikku! Kenno kyllä taittaa valoa ja on siten kasvien kannalta lasia parempi. Mutta kyllähän lasiansarissa on oma tunnelmansa. Meillä tämä on vielä aivan pääterassin välittömässä läheisyydessä, niin on kiva, että on kaunista katseltavaa sekä sisä- että ulkopuolelta:)

   Poista
 3. Meilläkin asustaa sammakko kasvihuoneessa. Olin saada tänään sydänkohtauksen kun se loikkasi ohitseni tomaatin lehtiä karsiessani. Ja sammakko reppana sai melkein sydänkohtauksen kun minua säikähti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin! Ikinä ei tiedä, mistä suunnasta kaveri pomppaa kohti. Eilen illalla kastelin tomaatteja puutarhaletkulla ja olin varma, että sieltä se jostain taas sinkoaa. Vesisaaviinkin kurkkasin ihan varovasti, ettei taas olla silmät vastakkain:D Sydänkohtausvapaita kasvarikäyntejä, sekä meille että sammakoille!

   Poista

Blog Design Created by pipdig