sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

Mansikkapaikka

Minulta kysyttiin hiljattain, mikä on lempipaikkani puutarhassa. Mutta yhden paikan nimeäminen tuntuu ihan mahdottomalta. Oma mansikkapaikkani ei taida olla fyysinen paikka, vaan enemmänkin näkymä ja fiilis. Milloin se on auringon kultaama villiviiniportti, milloin tomaatin tuoksun tulvahdus lämpimässä kasvihuoneessa. Juuri nyt se on ilta-auringon siivilöityminen kesähuoneen ristikkoikkunoihin.
Kiireisen päivän jälkeen riittää, kun saan edes hetkeksi hukuttautua tähän näkymään ja sen tuomaan rauhaan. Pystyn hyvinkin sulkemaan kaikki ympäristön äänet, lasten lelut, ohi ajavat autot ja kaiken muun sielunmaisemaani sopimattomat asiat tämän hetken ulkopuolelle. Mielessäni olen jo käyskentelemässä Jane Austenin romaanien pikkukylissä ja niiden hurmaavien puutarhojen hiekkakäytävillä. Pitkän kukkamekon helmat liehuen, tietenkin.

Mikä on sinun mansikkapaikkasi?

Aurinkoisia päiviä!

SHARE:

10 kommenttia

 1. Ihania tunnelmia. Tänä kesänä lempipaikkana lienee kasvihuone. Olen oppinut ymmärtämään, miksi ihmiset haluavat kasvihuoneeseen oleskelutilaa. Se tuoksu ja tunnelma on jotain niin ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, rakastan sitä hetkeä, kun aamulla astuu auringon lämmitämään kasvihuoneeseen. Ne tuoksut!!

   Poista
 2. Voi miten ihanat tunnelmat ja teksti!
  Samaistun niin tuohon Jane Austin tunnelmaan. Piti katsoa nämä kuvat oikein moneen kertaan.
  Minäkään en osaa sanoa yhtä ainutta mansikkapaikkaa puutarhassa. Välillä se kasvari, välillä saunan terassi ja aika usein myös rönttönen metsä leikkimökin takana. Siellä kasvaa muutamia arkoja kasveja metsässä. Käyn melkein joka päivä siellä haahuilemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin upeaa, että teidän puutarhasta löytyy monta erilaista tilaa ja tunnelmaa. Voi aina valita omaan fiilikseen sopivan <3

   Poista
 3. Taitaa olla lepotuoli terasilla, josta näkee koko takapihan.

  VastaaPoista
 4. Delightful photos.
  Have a nice Sunday
  Many greetings
  Maria
  Divagar Sobre Tudo um Pouco

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you so much Maria! And sunny summergreetings from Finland!

   Poista
 5. Kauniit kuvat ja tunnelma. Itselleni terassilla oleva riipputuoli on paras paikka pihallamme, siitä näkee lähes koko pihan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riipputuoli itsessään on jo ihana paikka, siihen kun vielä yhdistää puutarhanäkymän. Oi ihanuutta! <3

   Poista

Blog Design Created by pipdig