tiistai 27. lokakuuta 2020

Hillitympää Halloweenia

Kaivoimme viikonloppuna Halloween-koristeita esiin. Amerikassa juhlakoristelut komeilivat pihoissa koko lokakuun. Oma pihamme oli silloin hyvin vaatimaton paikallisiin verrattuna. Kun purimme laatikosta hurjan näköiset luurangot, haamut, hautakivet ja muut hirvitykset olohuoneen lattialle, totesimme yhteen ääneen, että odotamme sittenkin varsinaista juhlapäivää. Tässä ympäristössä koko setti tuntui vähän irvokkaalta. Melkein jäin odottamaan, että kohta saamme syytteen paholaisen palvonnasta...

valkoiset_koristekurpitsat

Tulevana viikonloppuna täräytämme koristeet sisäänkäynnin yhteyteen ja korjaamme ne kiltisti pois heti juhlapäivän jälkeen. Kurpitsoja sen sisään ei voi koskaan olla liikaa. Pienet suloiset koristekurpitsat ovat olleet suojassa hallaöiltä kesähuoneessa. Valkoiset kurpitsat ja erilaiset kynttilät ovat helppo ja hillitty koriste kurpitsasesonkiin.

hillityt-halloween-koristeet
Päivät lyhenevät nyt hurjaa vauhtia. Kynttilät tuovat ihanasti tunnelmaa sateisiin päiviin. Minulla on tapana sytyttää kynttilöitä heti herättyäni, jotenkin ne tekevät aamuista heti hitusen parempia.

pienet-kurpitsat-ja-kynttilat-ikkunalla

Juhlitaanko teillä muuten Halloweenia? Täällä on jo karkkikulhot täytetty (ja piilotettu!) viikonlopun mahdollisia ovelle kolkuttajia varten. Jos nimittäin kukaan uskaltaa tulla, kunhan täräyttämme rekvisiitat vastaan!

Mukavaa viikon jatkoa!


SHARE:

11 kommenttia

 1. enpä ole ajatellutkaan mahdollisia kolkuttajia.onhan se kiva koristella mutta hillitysti ettei lapset pelästy.eivät nimittäin ole omia 2v ukkoja.namijututkin on nykyään niin kiellettyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän tuo Halloween-kulttuuri tuntuu vieraalta tänne koto-Suomeen, mutta kivahan sitä on juhlia lasten kanssa syksyn pimeydessä:)

   Poista
 2. Ei olla meilläkään päin totuttu kolkuttelijoihin,ei siis myöskään karkkeja olla edes osattu varata.Koronan kyllä luulisi hillitsevän vierailijoita.Kauniit,hillityt koristeet jokatapauksessa teillä ikkunalla.Noita jaksaisi katsoa jouluun asti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä pääsi kolkuttelijat yhtenä vuonna yllättämään, sen jälkeen olen aina varautunut:) Amerikassa oli tapana laittaa karkkikulho kuistille, jos ei ollut itse kotona. Samaa voisi hyvin toteuttaa näin koronan aikaan.

   Pikkukurpitsat ovat kyllä ihania ja säilyvätkin pitkään.

   Poista
 3. En ole jotenkin päässyt sisään halloweeninviettokulttuuriin. Se tuntuu vähän vieraalta. Meillä juhlitaan sen sijaan kekriä, ja välillä myös halloween-vaikuttein, vaikkapa naamiaisteemalla.

  Onneksi amerikkalaistyyliset halloweenkoristelut eivät olleet juttu Suomessa silloin, kun olin lapsi, koska pelkäsin ihan hirveästi luurankoja ja muita kauhujuttuja. Lokakuu olisi ollut tosi ahdistavaa aikaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämäpä muuten on mielenkiintoinen juttu. Amerikassa hurjatkin koristeet menivät jotenkin siinä sivussa, koska niitä oli kaikkialla ja se jotenkin kuului siihen lokakuuhun. Nyt kun purimme laatikosta koristeita koto-Suomessa, pikkumies totesi parin kohdalla, että ei laiteta näitä esille, alkaa muuten pelottaa. Siellä meidän piha oli (samoilla koristeilla) "ihan lälly":D

   Poista
 4. Halloween ei ole yhtään minun juttu. Onneksi se ilmiö, ei ainakaan vielä, ei ole Suomessa kovin suuri juttu. Kurpitsoja näkyy siellä täällä, mutta siihen se sitten jääkin. Koputtelijoita näkyy täällä silloin tällöin.

  VastaaPoista
 5. Rauhallin tunnelma syntyi koristelurpitsoista ja kynttilöistä. Kaunista. meillä on Halloweenia vietetty etenkin sadonkorjuun juhlana kun kurpitsat korjataan talteen ja säilötään. Tänä vuonna ekan kerran tein erilaisen kurpitsalyhdyn mutta kerron siitä blogissani loppuviikolla. Tunnelmointia sinne Kanelien ja kaardemummien luokse🧡

  VastaaPoista
 6. Ihanat kuvat ja on niin totta, että erilaiset juhlat tai koristeet eivät tunnu täällä samalta kuin jossain muualla.
  Meillä pitäydytään nykyään enemmän pyhäinpäivän tunnelmissa kuin hurjassa Halloween menossa, kun lapset eivät ole enää pieniä. Ennen lapsille Halloweenin naamiaiset ja "karkki ja keppos" -kierrokset olivat tärkeitä. Silloinkin tunnelmat olivat aika kiltit ja iisit. Lapsetkaan eivät välittäneet kovin hurjista jutuista.
  Yhtenä vuonna puin tienvarren tuijamme kummistukseksi tyttären Halloween-juhlien ajaksi. Kuulin jälkeenpäin, että naapurin pikkutyttö ei uskaltanut kävelle ohitsemme pitkään aikaan kummituksen lähdettyäkään. Sen jälkeen en enää halunnut pelotella naapurin lapsia.
  Ja tuntuu, että naapurustonkin lapset ovat kasvaneet omien kierrostensa ohi. Meillä ei ole moneen vuoteen käynyt ketään ovikelloa soittelemassa.
  Mutta kurpitsat ja kynttilät ovat kyllä ikisuosikkeja. Niihin ei kyllästy koskaan.

  VastaaPoista
 7. Meillä ei ole vietetty Halloweenia.
  Enkä oikeen osaa sitä tänne sovittaakaan.
  Kauniisti ole koristellut.
  Kurpitsat on ihania. Yhden kerran laitoin kurpitsan siemeniä maahan.
  Sain kaksi isoa kurpitsaa ja muutaman pienen. Isot kaiversin koristeeksi kynttilöille.

  VastaaPoista
 8. Nuo vaaleat kurpitsat ovat kyllä niin ihania.

  Tykkään koristella, vaikka halloweenen varjolla, kurpitsoilla ulkona ja sisällä oransseilla kummitustalolla ja lepakoilla koristelluilla kynttilöillä sun muilla pienillä jutuilla. Tänä syksynä tuli mieleen kerätä noita viimeisiä punakeltaisia puiden lehtiä ja levitellä niitä kurpitsojen alle, näyttävät oikein kivoilta.

  Toivotan tervetulleeksi pimeää syksyä elävöittämään karkkeja kaipaavat lapsoset ihan niin kuin pääsiäisen aikaan pajunvitsojen kanssa kiertelevät noidatkin :)

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig