sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Voihan petkele!

Kirppikseltä tarttui mukaan vanha sallattikaukalo ja petkele. Tämähän on (ainakin) länsisuomalainen perinnevehje, puusta tehty astia, jossa hakataan petkeleellä pieneksi sallattin eli rosollin ainekset. 
Kirppistavaraksi tämä oli mielestäni ylihinnoiteltu, mutta alakuvaa katsoessa huomaa miksi se oli saatava. Aika täydellinen pari puusohvalle!
SHARE:

9 kommenttia

  1. Ihana ja mitkä VÄRIT! Turkoosi ja keltainen ovat upea parivaljakko. :)

    VastaaPoista
  2. Ihan täydellinen väri! Hieno löytö!

    VastaaPoista
  3. Muistan meilläkin olleen kotona paapan tekemä sallatti-kaukalo, ei vain taida enää olla tallella, harmi. Tosiaan hyvin raikas väriyhdistelmä ! Tarkoitukseni oli myös mennä tänään kirpparille, kun minua jäi eilisestä käynnistä vaivaamaan huomaamani lp-levyt 1,-/kpl, mutten ostanut, höh. Päiväunet vain vei voiton, pitää käydä vaikka huomenna :)

    VastaaPoista
  4. Vau mitkä värit. Sitruunat sopivat niin hyvin tuon astian seuraksi.

    VastaaPoista
  5. Tuosta väriyhdistelmästä tulee väkisinkin hyvälle tuulelle. Kunnon piristysruiske! Onneksi mies tykkää juoda aamuisin sitruunamehua, niin saan pidettyä kaukalon täytettynä:)

    Eija: toivottavasti älppärit vielä odottivat sinua!

    VastaaPoista
  6. Ihanat värit!
    Ja melkoisen löydön olet tehnyt! Paljonko jouduit pulittamaan tuosta?
    Täällä Savossa petkeleenä tunnetaan hieman isompi työkalu. Sillä hakataan esim. jäätä. Taidetaan sitä puun kuorintaankin käyttää? Näin muistelen lapsuudesta.

    Itse omistan tuollaisen "salaattihakkurin" Laatupuukon valmistamana. Ihan sairaan kallis keittiöhärpäke ( ja vähällä käytölläkin vielä ) mutta on se vaan kaunis käsitaottuine terineen ja käsin koottuine puulaatikoineen...

    vakkarivieras Savosta

    VastaaPoista
  7. No nyt jo vähän naurattaa tuo "ylihinnoiteltu". Mutta kun samalla reissulla ostin 3€ tuolin, tuntui 15€ pienestä puukaukalosta kovalta hinnalta. Olen näitä muutaman euron kirppistelijöitä:)

    Sen verran on sallattikaukalo ja petkele nähneet aikaa, etten enää lähtisi niillä ruokia pilkkomaan. Mutta säilytysastiana aivan loistava. Samalla hinnalla myynnissä olisi ollut uudempi, puunvärinen kaukalo, mutta tämä väri kolahti ja kovaa!

    Ai niin, salaattihakkuri on kuulemma erityisen kätevä sienien pilkkomisessa. Jos siis on sieni-ihmisiä:)

    VastaaPoista
  8. Voi mitkä värit! Kaunista ja ihanaa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Iski kyllä niin värihermoon keskellä pimeintä talvea. Ja edelleen näyttää ihanalta. Kirppislöydöistä tulee aina niin hyvälle mielelle:)

      Poista

Blog Design Created by pipdig