lauantai 8. lokakuuta 2011

Pullapäivä

Ihan ei lomakiireiltä ehditty kansalliseen korvapuustipäivään (4.10), mutta samalle viikolle kuitenkin:)

KORVAPUUSTIT
(puolikas satsi, voit tuplata ohjeen)
2 1/2 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 kananmuna
7-8 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia tai voita
VÄLIIN:
50 g margariinia
kanelia
sokeria
VOITELUUN:
kananmunaa
raesokeria

Lämmitä maito noin 42 asteiseksi (kädenlämpöistä kuumemmaksi). Sekoita maidon joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään vehnäjauhoja ja lisää jauhot taikinaan. Alusta taikina kimmoisaksi lisäämällä vähitellen vehnäjauhoja.  Lisää pehmeä rasva alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kädestä ja taikinakulhon reunoista.

Kohota taikinaa lämpimässä paikassa, kunnes se on kohonnut lähes kaksinkertaiseksi.

Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois jauhotetulla pöydällä. Kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen levy. Levitä pehmeä rasva levylle. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Kääri levy tiukalle rullalle (jätä sauma alaspäin). Leikkaa rullat vinottain kolmioiksi ja paina kolmion kärki keskeltä alas litteäksi.

Kohota korvapuusteja leivinliinalla peitettynä. Voitele kohonneet korvapuustit kananmunalla. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.

*Munattoman ja maidottoman ohjeen löydät esim. Keittiöapinan sivuilta.
SHARE:

2 kommenttia

  1. Voi nam, kun alkoi tekemään pullaa mieli!! Tässä olen muutenkin kipuillut töissä liian vähien eväiden kanssa. Onneksi enää puoli tuntia ja pääsee kaupan karkkihyllylle hakemaan lauantaipussia :D Korvapuusteja sieltä ei kuiteskaan löydy.
    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Korvapuusteja tulee leivottua hävettävän harvoin. Nyt lupasin perheelle ryhdistäytyä:) Aurinkoista viikonloppua myös sinulle!

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig