PUOLUKKA-MARENKIPIIRAKKA
Pohja:
150 g margariinia
1 1/2 dl sokeria
3 keltuaista
3 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelirouhetta
2 tl leivinjauhetta
Päälle:
4 dl puolukoita (tai 5 dl mustikoita)3 rkl perunajauhoja
1-2 rkl sokeria (puolukoiden kanssa laitoin 2 rkl)
Pinnalle:
3 valkuaista
1 1/2 dl sokeria
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Lisää keltuaiset voimakkaasti vatkaten.
Sekoita keskenään jauhot, mantelirouhe ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos muiden aineiden joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.
Peitä irtoreunaisen piirasvuoan (24 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Voit myös käyttää tavallista piirasvuokaa.
Sekoita keskenään marjat, perunajauho ja sokeri. Kaada seos taikinan päälle vuokaan. Paista uunin keskitasossa noin 30 minuuttia.
Pinnan marenkia varten muista, että valkuaisten joukossa EI SAA olla yhtään keltuaista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.
Levitä lusikalla / pursota marenki marjojen päälle ja jatka paistamista kunnes marenki on saanut vähän väriä.
Jäähdytä (ja mahdollisuuksien mukaan myös säilytä) marenkipiirakka huoneenlämmössä. Näin marenki pysyy rapeana.
Kiitos herkullisesta reseptistä! Tätä on kyllä kokeiltava! Jos ensin vaikka mustikoiden ja sitten puolukoiden kera..
VastaaPoistaTerveisin uusi lukijasi.
Hei Nipsux ja tervetuloa lukijaksi! Mukavaa että jätit viestiä:) Tämä on kyllä hyvä piirakka, olen tehnyt jo useamman kerran. Aina on uponnut sekä kotiväkeen että vieraisiin. Voisi muuten toimia kivasti myös punaisilla viinimarjoilla.
VastaaPoistaTää oli namia! Mulla ei ollut puolukoita muuten kuin soseena, joten vähän jellyä se marjakerros oli, mutta hyvää. Kotikyliltä on 10 litran ämpärillinen puolukkaa matkaamassa meille eli teen ainakin lisää tätä ja muffinsseja ja ehkä vähän vispipuuroakin =)
VastaaPoistaPuolukka on kyllä hyvää! Itse mietiskelin uskaltaisiko tätä kokeilla karpaloista, vai meneekö liian kirpeäksi. Saatiin karpaloita saaliiksi mökiltä, useampi litra. Ehkä jos laittaa vähän vähemmän marjoja ja paaaaljon enemmän sokeria:)
VastaaPoistaAiniin, unohdin raportoida, että kokeilin tätä jouluna karpaloilla. Oli hurjaa. Huh.
VastaaPoistaVäkevää? Hurjassa on leivonnaisten yhteydessä jotenkin negatiivinen kaiku... Hyvä etten ole ehtinyt vielä kokeilla. Tehtii sen sijaan jouluna karpaloista caipiroskia, sinne ne istui oikein hyvin:)
VastaaPoistaTein juuri 50/50 vadelma-puolukka marjasekoituksella. Tuun sit kertoo miltä maistui, kunhan toi jäähtyy. :D
VastaaPoistaToimii! Kirpeä vadelma tasoittaa marengin makeutta. Pohjaan ei ollut mantelia, jotem korvasin sen 1/2dl vehnäjauhoja, vaikka ruisjauhoja oli ajatuksena laittaa.
Poista