torstai 1. maaliskuuta 2012

Pikkuhuoneen pikkumuutos

Meillä on yksi hieman ongelmallinen huone, joka on sekä talomme pienin että pimein. Aikoinaan se oli täydellinen vauvahuone: hämärä ja kompaktin kokoinen. Sittemmin huoneelle ei ole löytynyt ihan selvää käyttötarkoitusta. Muoto on hankala: oven vieressä on kiinteät kaapistot ja huoneen perällä vinoseinä. Vierashuoneeksikin se on liian pieni. Jos huoneeseen laittaa parisängyn, ovea ei saa kiinni. 

Huone on etenkin talvisaikaan kovin hämärä ja siksi sisutus on yleensä valkoinen. Nyt alkoi kuitenkin tympiä. Katselin hetken huoneen seinällä olevaa taulua ja homma oli sillä selvä!
Sohvalle isännän perua oleva keltainen vauvapeitto ja ripaus lilaa. 

Valkoinen Ikea-pöytä varastoon ja tilalle (kasvihuoneeseen) tuholta pelastettu rottinkipöytä. 

Virkattu matto istuu peiton päivänkakkaroihin kivasti.
 Lipaston päälle esille koritarjotin, joka ei mahdu mihinkään (tätä ei miehelle myönnetä), sekä lempipelimme Fortuna.
Nimitämme huonetta juhlavasti kirjastoksi siellä olevien kirjahyllyjen takia. 
Isäntä ei luonnollisesti ole huomannut mitään viime viikolla tehdyistä muutoksista, mutta tytär halusi heti lukea sadun "uudella sohvalla":)
SHARE:

16 kommenttia

 1. Todella kivan näköinen pikkuhuone! Kokonaisuus toimii loistavasti ja mun ehdottomia lemppareita ovat keltainen täkki ja klaffilipasto :)

  P.S Mun blogissa alkoi arvonta, tervetuloa osallistumaan :)

  VastaaPoista
 2. Tulipas pirteän näköistä! Miten tuo kuulostaakaan niin tutulta: isäntä ei luonnollisesti ole huomannut mitään.. Samasta puusta veistettyjä kaikki : )!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tu1iba soma girjasto, sie11ä on mugava ubota satujen maai1maan :)
   (bs. näbbäistö ede11een sögö )

   Poista
  2. Tämä salakieli sai kyllä hymyn huulille!:)

   Poista
 3. Valoisa ja raikas - eihän tuolla ole pimeydestä tietoakaan! Kyllä tuossa kirjastossa kelpaa satujen maailmaan uppoutuakin. :)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihastuttava pikkuhuone. Tykkään! Voih, tuo vauvapeitto aiheuttaa nostalgisia tunteita. Itsellä tai pikkuveljellä tainnut olla samanlainen. Missä lienee nykyään...

  VastaaPoista
 5. Kaunis keväinen huone ja näissä kuvissa näyttää valoisalta :)

  VastaaPoista
 6. Ihana anoppi oli säästänyt miehen vauvapeiton ja uudistuksen jälkeen pikkuprinsessamme sai sen lattialla makoiluun. Tuo vaihe on jo ohitettu, joten äiskä omi peiton itselleen... Muistaakseni keltainen täkki on ollut aikoinaan äitiyspakkauksessa?

  Huone tosiaan näyttää kuvissa hämmästyttävän valoisalta! Kuva on kyllä otettu päivän (ja huoneen) valoisimpaan aikaan. Toinen puoli talosta kylpee suurimman osan ajasta päivänvalossa, joten tässä puolen taloa kontrasti tuntuu jotenkin suurelta. Mutta satujenlukuhuoneeksi tämä on kyllä täydellinen. Ja aina syksyisin uppoudun juuri tässä huoneessa kirjahyllyn lukuisiin joulukirjoihin:)

  Ps. Nyt on mieskin huomannut muutoksen, kun näki kuvat täällä:D

  VastaaPoista
 7. Ja bloggaamisellekin löytyi jälleen uusi tarkoitus: miehetkin sisäistää, mitä kotona tapahtuu, kun se on dokumentoitu? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä olikin hyvä havainto! Nythän sitä voisi aina ennen juhlapäiviä tehdä muutaman lahjatoivepostauksen, väri- ja kokotiedoilla. Ehkä ne syöpyisivät miehen alitajuntaan paremmin kuin kotona puolihuolimattomasti esitetyt vihjeet;)

   Poista
 8. Meillä on samanlainen täkki tallessa!

  T: Merja Hyvinkäältä

  VastaaPoista
 9. Musta tuntuu, että tuo täkki on joko vuoden -74 tai -76 äitiyspakkauksesta, sillä mun vanhemmilla on samanlainen! Ihanaa uusiokäyttöä. :-) Ja nuo helmililjat ( vai onko ne jotain muuta...?)... ah, niiiiin keväisiä.

  t. ruskean talon rouva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tainnut olla sama täkki koko 70-luvun:)

   Helmililjoja ovat, harmi etteivät kestä sisätiloissa kovin kauaa. Taitaa olla jo kolmas setti menossa. Mutta keväällä istutan kaikki ulos, että siinä mielessä ei mene rahat hukkaan;) Sikäli mikäli se kevät joskus tulee, näkymä ikkunasta on tällä hetkellä aika hurja!

   Poista
  2. Niinpä, ehkä 70-luvulla ei ihan joka vuosi tuo täkin kuosi vaihtunut (tai muutenkaan ä.pakkauksen kuosit). ;-) Kyllä se kevät tulee, usko pois vaan. Nytkin räystäistä tippuu niin kivasti vesi. :-) Nautitaan siitä, sillä ens viikolla tulee taas pakkaset....

   t. ruskean talon rouva

   Poista

Blog Design Created by pipdig