lauantai 3. maaliskuuta 2012

Auringonkukkaleipä

Meillä leivottiin leipää pitkästä aikaa ihan ohjeen mukaan. Yleensä sitä tehdään mutu-tuntumalla. Hyvää tuli, ohje on repäisty talteen Ruokapirkasta.
AURINGONKUKKALEIPÄ
2 kpl
5 dl vettä
1 1/2 dl auringonkukansiemeniä
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1 pss kuivahiivaa
2 rkl siirappia
1 1/2 tl suolaa
1/2 dl öljyä
noin 10 dl hiivaleipäjauhoja
PINNALLE
vettä
auringonkukansiemeniä

Sekoita reilusti kädenlämpöisen (+42 astetta) veden joukkoon auringonkukansiemenet, kaurahiutaleet ja kuivahiiva. Lisää siirappi ja suola. Alusta hiivaleipäjauhot vähitellen taikinaan. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa.
Kohota taikinaa noin 30 minuuttia. Leivo taikinasta kaksi pyöreää leipää. Kohota leipiä noin 20 minuuttia. Pistele ne varovasti haarukalla, voitele vedellä ja koristele auringonkukansiemenillä. 
Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 20 minuuttia.

12 kommenttia:

  1. Herkun näköistä leipää...aineksetkin löytyisi...taitaa olla tänäänkin leivontapäivä TAAS ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hassua! Aamulla mietinkin, että mahtaako Anna innostua taas leipomaan?:) Kiva kuulla jos ohjeet ja kuvat innostavat!

      Poista
    2. En taida vaatia hirveästi taivuttelua leivontahommiin ryhtymiseksi...paitsi tietysti kivat ja inspiroivat kuvat juurikin ;)

      Poista
  2. Kukakohan meillä leipoisi ? Tuollaiset siemenleivät ovat kyllä hyviä !

    Kauniita kuvia ja kiva blogi sinulla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Petriina!
      Tämä on helppo ja nopea perusohje. Tuossa juuri aamupalaksi veistelin päälle samettisen pehmeää homejuustoa ja tomaattia. Aurinkokin lämmitti poskea, joten aloin heti haaveilla terassiaamupaloista. Ihan kohta...

      Poista
  3. Kiitos vinkistä!
    Tänään voisikin olla leipomispäivä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselläni leivän leipomisesta tulee aina sellainen "aito" fiilis, vähän kun paluuta peruasioiden äärelle. Ja sitä tulee herkuteltuakin paljon paremmalla omallatunnolla kuin esim. suklaamuffinsseja:) Kaiken maailman karppauksista huolimatta.

      Poista
  4. Näyttääpä herkulliselta! Mun ois tehnyt mieli paistaa tänään leipää, mutta se meidän uuni on edelleen kiikun-kaakun toimivuutensa suhteen, joten syötiin kaupan maalaisleipää. Muffinsseja sentään tein ja ne onneksi paistuivat kypsiksi. Tää resepti täytyy kyllä pitää mielessä, kunhan saadaa toi uuni kuntoon. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti uuni saadaan pian kuntoon! Mulla oli aikoinaan yhdessä kodissa kaasu-uuni, ja meinasi leipominen loppua kokonaan! Ärsytti, kun uuni eli ihan omaa elämäänsä, poltti yhdeltä puolelta ja jätti toiselta raakileeksi. Ikinä ei tiennyt mitä tulee ulos:)

      Poista
  5. Herkullisen nakoinen leipa!

    Kiva kun kavit vierailulla blogissani! Tykkaan kovasti blogistasi!

    Terveisin,
    Tibs

    VastaaPoista
  6. Tästä tuli erinomaisen hyvänmakuista leipää, kiitos ohjeesta! Söimme gruyere-juuston kansa.

    VastaaPoista