AURINGONKUKKALEIPÄ
2 kpl
5 dl vettä
1 1/2 dl auringonkukansiemeniä
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1 pss kuivahiivaa
2 rkl siirappia
1 1/2 tl suolaa
1/2 dl öljyä
noin 10 dl hiivaleipäjauhoja
PINNALLE
vettä
auringonkukansiemeniä
Sekoita reilusti kädenlämpöisen (+42 astetta) veden joukkoon auringonkukansiemenet, kaurahiutaleet ja kuivahiiva. Lisää siirappi ja suola. Alusta hiivaleipäjauhot vähitellen taikinaan. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa.
Kohota taikinaa noin 30 minuuttia. Leivo taikinasta kaksi pyöreää leipää. Kohota leipiä noin 20 minuuttia. Pistele ne varovasti haarukalla, voitele vedellä ja koristele auringonkukansiemenillä.
Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 20 minuuttia.
Herkun näköistä leipää...aineksetkin löytyisi...taitaa olla tänäänkin leivontapäivä TAAS ;)
VastaaPoistaHassua! Aamulla mietinkin, että mahtaako Anna innostua taas leipomaan?:) Kiva kuulla jos ohjeet ja kuvat innostavat!
PoistaEn taida vaatia hirveästi taivuttelua leivontahommiin ryhtymiseksi...paitsi tietysti kivat ja inspiroivat kuvat juurikin ;)
PoistaKukakohan meillä leipoisi ? Tuollaiset siemenleivät ovat kyllä hyviä !
VastaaPoistaKauniita kuvia ja kiva blogi sinulla :)
Kiitos Petriina!
PoistaTämä on helppo ja nopea perusohje. Tuossa juuri aamupalaksi veistelin päälle samettisen pehmeää homejuustoa ja tomaattia. Aurinkokin lämmitti poskea, joten aloin heti haaveilla terassiaamupaloista. Ihan kohta...
Kiitos vinkistä!
VastaaPoistaTänään voisikin olla leipomispäivä...
Itselläni leivän leipomisesta tulee aina sellainen "aito" fiilis, vähän kun paluuta peruasioiden äärelle. Ja sitä tulee herkuteltuakin paljon paremmalla omallatunnolla kuin esim. suklaamuffinsseja:) Kaiken maailman karppauksista huolimatta.
PoistaNäyttääpä herkulliselta! Mun ois tehnyt mieli paistaa tänään leipää, mutta se meidän uuni on edelleen kiikun-kaakun toimivuutensa suhteen, joten syötiin kaupan maalaisleipää. Muffinsseja sentään tein ja ne onneksi paistuivat kypsiksi. Tää resepti täytyy kyllä pitää mielessä, kunhan saadaa toi uuni kuntoon. :)
VastaaPoistaToivottavasti uuni saadaan pian kuntoon! Mulla oli aikoinaan yhdessä kodissa kaasu-uuni, ja meinasi leipominen loppua kokonaan! Ärsytti, kun uuni eli ihan omaa elämäänsä, poltti yhdeltä puolelta ja jätti toiselta raakileeksi. Ikinä ei tiennyt mitä tulee ulos:)
PoistaHerkullisen nakoinen leipa!
VastaaPoistaKiva kun kavit vierailulla blogissani! Tykkaan kovasti blogistasi!
Terveisin,
Tibs
Kiitos, jatketaan vastavierailuja!:)
PoistaTästä tuli erinomaisen hyvänmakuista leipää, kiitos ohjeesta! Söimme gruyere-juuston kansa.
VastaaPoista