Meillä syödään ihan liian vähän keittoja. Lohikeitto on onneksi koko perheen suosikki, kesällä ja talvella. Kesäaikaan joukkoon lisättän oman maan rapeita herneenpalkoja tai retiisiä.
LOHIKEITTO
1-2 sipulia
voita
noin 800 g perunoita
2-3 porkkanaa
8 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 prk ruokakermaa (tai vaikkapa tuorejuustoa)
noin 500 g lohta
suolaa
pippuria
tuoretta tilliä
1. Pese, kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja sipulit.
2. Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.
3. Kuullota sipuli voissa. Lisää vesi ja liemikuutio, kuumenna kiehuvaksi.
3. Lisää perunat + porkkanat, kypsennä.
4. Lisää ruokakerma ja lohikuutiot. Mausta. Keitä miedolla lämmöllä kunnes kala on kypsää. Lisää tuore tilli.
LOhikeitto onkin tosi hyvää! Sama meillä, tosi harvoin tulee tehtyä ! mutta kun sitä on , niin kyllä maistuu:)
VastaaPoistaKiva idea lisätä kalakeittoon juureksia! Porkkanat lohikeitossa ovat lisäksi silmänruokaa! Meillä Savossapäin kalakeittoon lisätään vain sipulia.
VastaaPoistat. vakkarivieras
Lohikeitto on myös yksi meidän lemppari, miehen tekemänä:)
VastaaPoistaNam, tota voisin syödä muutaman lautasellisen ruisleivän ja juuston kera <3
VastaaPoistaHyvännäköistä lohikeittoa! Meillä syödään keittoa muutamana päivänä viikossa: kalakeittoa, kasvissosekeittoa, jauhelihakeittoa, kanakeittoa, pinaattikeittoa... Ai että miten hyvä ruoka keitto on! :)
VastaaPoistaOi, tosi hyvännäköistä! Meidän perheessäkin maistuu lohikeitto todella hyvin. Muistan kun se oli lapsena yksi inhokkiruoistani, mutta nyt yksi lemppareistani! :) Harvoin tulee itselläkään tehtyä keittoa, mutta monesti sitä syödään mieheni vanhempien luona - onneksi. Lohesta kyllä teemme usein ruokaa - mm. savulohisalaattia tai uunilohta ja pottumuusia, nam!
VastaaPoistaKaunista keittoa ja varmasti hyvää. Meilläkin syötiin aikaisemmin hyvin harvoin keittoja, sillä inhoan peronoiden kuorimista. Onneksi löysin Apetitin keittopussit, johon lisätään vain vesi, mausteet ja kala/nakki/jauheliha. Fantastinen pikaruoka!
VastaaPoistaNäyttääpä hyvältä!! :) Omassa blogissani on sinulle tunnustus, käyhän kurkkaamassa :)
VastaaPoistaKermainen lohikeitto onkin ihan pitoruokaa, maukkaan ruisleivän ja oikean voin kera!
VastaaPoistaTeidän kommenteista saikin monta ruokaideaa. Nyt tekee ihan tolkuttomasti mieli savulohta, että kiitosta vaan HoO:)
Ja Keittäjä: olen löytänyt tuon saman pussin:) Jostakin syystä käytän sitä kyllä jauhelihakeittoon, mutta lohisopassa ei saa oikaista. Ja mitään järjellistä selitystä ei kyllä löydy...
Jensku: kävin vierailulla, kiitos paljon sinulle!
Heippa! Meidänkin perhe rakastaa lohikeittoa. Ja meilläkin on tapana laittaa joukkoon porkkanaa. Herneitä en ole kyllä koskaan vielä kokeillut. Kuohukerma kruunaa herkun...
VastaaPoistaTerkuin Heidi
Hyvvää huomenta kammarista ! Lohikeitto minun ehoton lemppari :)
VastaaPoistaIhana huomata että lohikeitto innostaa niin monia:)
VastaaPoistaHeidi: juju on kokeilla kokonaisia sokeriherneen palkoja, pienemmiksi pilkoittuina. Siinä vaiheessa kun ne eivät vielä pullistele, vaan ovat littania ja ihanan rapsakoita. Suosittelen kokeilemaan kesällä!
Lohikeittoapa voisikin tehdä taas jonain päivänä! Se on NIIN hyvää!
VastaaPoistaJa kun tekee suuren kattilallisen, saa herkutella pari päivää:)
VastaaPoista