keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Kesäiltana

Esikoisen ollessa pieni, halusin oppia neulomaan. Kutsuin koolle naapurin naiset ja pistimme pystyyn ompelukerhon. Silloin tuo oli melkoinen henkireikä pienten lasten äideille. Kerran viikossa kokoonnuimme porukalla kutomaan, parsimaan, silittämään, herkuttelemaan ja ennen kaikkea parantamaan maailmaa.
Sittemmin on palattu töihin, muutettu toisaalle, tiet ovat vieneet ketä minnekin. Pari kertaa vuodessa saamme porukan kasaan ja silloin istumme iltaa pitkän kaavan mukaan. Nämä tapaamiset ovat siitä ihania, että ne eivät vaadi kummoisia valmisteluja. Pääasia on kuulumisten päivittämisessä pienen napostelun lomassa. Käsityöt ovat vaihtuneet skumppaan ja viikoittainen höyryjen purkaminen iloiseen jälleennäkemiseen.
Kesähuone tarjosi otolliset puitteet sateiseen kesäiltaan. Pientä ja näppärää purtavaa, kuohuvaa, kukkia puutarhasta, illan pimetessä kynttilöitä. 
Vaikka ilta venähti pitkälle yön puolelle ja lapset eivät aamuisin armoa tunne, oli mieli seuraavana päivänä ihanan virkistynyt ja kevyt. Olen mahdottoman onnellisessa asemassa, sillä olen viime aikoina saanut nauraa vedet silmissä, jalat ristissä ja vatsalihakset krampissa. Tiedättekö, sellaista naurua, kun vatsaan koskee ja on pakko taipua kaksinkerroin. Kun ei saa happea ja kaveri vieressä nauraa katketakseen. Kun et saa sanaa suusta ja toinen ymmärtää silti, mitä yrität sanoa. Ja nauru sen kun lisääntyy. 
Välillä sitä havahtuu, ettei ole nauranut kunnolla pitkään aikaan, oikein vatsanpohjasta asti. Onneksi tänä kesänä vatsalihakset ovat saaneet kyytiä!

SHARE:

21 kommenttia

 1. Näyttääpäs herkulliselta, upeita kuvia ♥

  VastaaPoista
 2. Ihania tuollaiset ystävät ja illat! <3 elämän elixiiriä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Kunnon nauruhepulit rentouttavat ja lataavat akkuja yllättävän paljon. Edes lyhyeksi jääneet yöunet eivät kumoa vaikutusta:)

   Poista
 3. Meilläkin on vanhan puistoporukan äitien tapaamisia aina silloin tällöin. Eilen viimeksi nähtiin lapset mukana leikkitreffeillä. Niin tärkeää ja mieltä virkistävää ❤ Ihanan näköiset tarjoilut teillä ja tuo teidän mökki on niin söpö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä aina välillä arjen tohinassa unohtaa, miten tärkeitä nuo tapaamiset ovat. Lasten kanssa tai ilman. Ihanaa, että teilläkin on ryhmä pysynyt kasassa!

   Poista
 4. Kuulostaa olleen todella virkistävä ja mukava tapaaminen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain! Lapsi tosin ihmetteli, kun ompelukerhon tapaamisessa ei ollut käsitöitä mukana ollenkaan:D

   Poista
 5. Kiva ilta teillä.
  Nauraminen tekee hyvää. Liian harvoin tulee vatsakippurassa naurettua, en muista millon viimeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin välillä havahtuu, että kunnon naururemakasta on ihan liian pitkä aika. Eihän sitä oikein väkisin saa tiristettyä, mutta oikeanlaisessa seurassa ja vähän väsyneenä nauru kumpuaa helposti.

   Poista
 6. Kuullostaa niiiin hyvältä ♥ Tuo teidän kesähuone on kyllä ihana paikka kokoontumiselle sateisenakin päivänä. Voin niin kuvitella sen tunnelman, kun ilta alkaa hämärtyä ja olette sytyttäneet kynttilät. Hyvät ystävät ovat niitä arkipäivän enkeleitä ♥ Parhautta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krisse, se on juuri näin <3 Ompelukerho kiitteli kesähuoneen ääneneristystä, sai nauraa ja laulaa (!!) ilman tuhinoita ja mutinoita. Muuten meidät olisi häädetty jo alkuillasta:D

   Poista
 7. Kyllä se niin on, että kunnon nauru pidentää ikää!

  VastaaPoista
 8. Voi, kylläpä on mitä ihanimmat puitteet ystävien tapaamiselle! Niin kaunista <3 ja tuo nauramisjuttu sai minutkin melkein hekottelemaan täällä :)) Ihanaa kun samanmieliset ihmiset kokoontuvat saman pöydän ympärille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulikki! Ja tosiaan, oikeanlaisella porukalla ei paljon ohjelmaa tarvita. Juttu kumpuilee sujuvasti aiheesta toiseen, illan aikana ehdittiin käydä läpi elämän iloja ja suruja. Onneksi enemmän niitä iloja!

   Poista
 9. Tiedän tuon tunteen.... kuulostaa ihanalta! Aarteita ovat tuollaiset hetket niin kuin tuollaiset ystävätkin!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain. Alan vihdoin ymmärtää nauruterapian merkityksen. Kumman vapauttavaa tuollainen oikein kunnon vatsanpohjasta asti nauraminen on!

   Poista
 10. Meillä myös kolmen naisen neulekööri. Harvakseltaan tavataan, mutta aina on ihan hulvattoman hauskaa ja uusia neulemallejakin siinä sivussa opitaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän porukan pitää nyt petrata tuossa neulontapuolessa:) Ihanaa, että teilläkin kööri kasassa!

   Poista
 11. <3 On mahtavaa, kun on ystävä joka ymmärtää kun mokellan naurun seasta jotain.
  Ja niin ihanan näköinen ilta teillä. Mäkin haluan neulomiskerhon!

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig