keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Vastauksia kysymyksiin

Sain "Nyt ja ennen" -postauksen yhteydessä kysymyksiä laatikkopuutarhastamme. Uudistimme tänä kesänä keittiöpuutarhamme vanhimpia laatikoita. Uudet viljelylaatikot tehtiin huoltovapaasta Accoya-puusta.
Novewoodsin maahantuoma Accoya on säänkestävää ja erittäin pitkäikäistä, täysin myrkytöntä ekologista puuta. Accoya antaa puulle lahoamattomuustakuun: maan sisällä tai vedessä käytettynä takuu on 25 vuotta, maan päälle tulevissa rakenteissa takuuaika on 50 vuotta.
Accoya käsitellään etikalla, eli se on täysin myrkytöntä. Myrkyttömyyden ja poikkeuksellisen kestävyyden takia tuote sopii erityisen hyvin keittiöpuutarhaan ja mullan voi halutessaan levittää suoraan puuta vasten.  Accoyan etikkakäsittelystä sekä muista ominaisuuksista voit lukea lisää Novewoodsin sivuilta täältä.
Keittiöpuutarhassamme on vihdoin päästy sadonkorjuun makuun. Ensimmäiset avomaankurkut ja kesäkurpitsat on syöty, retiisiä on ehditty kylvää jo toinen satsi, mansikat kypsyvät hiljalleen. Ei satoa vielä ihan ikkunoista ja ovista tule, mutta hyvä alku kuitenkin! Tarkempaa tietoa sekä kuvia keittiöpuutarhan uudistuksesta löytyy täältä

* Postaus toteutettu yhteistyössä Novewoodsin kanssa

SHARE:

9 kommenttia

 1. Ihana hyötypuutarha, ainakaan rikkaruohoista ei tarvitse kantaa huolta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, pussimullalla täytetyt laatikot pysyvät lähes rikattomina. Samoin kankaalla ja singelillä peitetyt käytävät. Eli huolellisten pohjatöiden jälkeen pääseekin sitten helpolla!

   Poista
 2. Upealta näyttää! Täytyy pistää korvan taakse tuo puu ja käydä tutkimassa tarkemmin... Voikohan siitä tehdä terassia? Meidän pitäisi kesähuoneen ympärille rakentaa terassia, ja olen jahkaillut puuvalinnan kanssa, kun mikään ei ole tuntunut hyvältä Tämä voisi!.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsittääkseni tuota käytetään meille eniten juurikin terassin tekoon. Laudasta ei irtoa tikkuja ja kastuessaan lauta muuttuu nahkeaksi, ei liukkaaksi. Iloa terassintekoon!:)

   Poista
 3. Hieno kasvimaa! Meilläkin saatiin jo satoa. 111 punasipulia on kuivumassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, kuulostaa mahtavalta! Punasipulit siis ainakin ovat tykänneet tämän kesän keleistä:)

   Poista
 4. Kauniin näköinen tämä sinun hyötytarhasi kyllä on :) Meillä sato tulee tänä kesänä lähinnä salaattina, mutta onhan se mukavaa saada edes salaatinlehdet omalta pihalta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjorie! Ja aivan totta, ihan sama mitä sieltä hyötytarhasta napsii, aina se tuntuu yhtä ihanalta ja sellaiselta aidolta oikealta ruualta <3

   Poista
 5. Ah ihanuutta tuota kaunista ja runsasta kasvustoa.
  Minäkin niin tykkään omasta pienestä keittiöpuutarhastani (vaikka taitoa ei niinkään ole mutta intoa kyllä) mutta tonttimme varjoisuudesta johtuen sato ei ole suuri ja etanat + kotilot tuntuvat pistävän poskiinsa senkin vähän... :(

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig