torstai 25. elokuuta 2016

Helpot krassit

Ostin keväiseltä ruotsinmatkalta Impectan 'Purple Emperor' -krassinsiemeniä. Krassit ovat helppoja kesäkukkaklassikoita ja keittiöpuutarhan kaunistajia. Istuttelin näitä tomaattilaatikoihin ja amppeliin. Kesähuoneen edustalla krassi päätyi Kalamondiinin kaveriksi. 
Ihastuin siemenpussissa olleeseen kuvaan punertavan lilan sävyisistä kukista ja kukat ovat kyllä olleet juuri luvatun värisiä.
Mutta nyt livenä en oikein tiedä miten suhtaudun väriin. Tykkäänkö tulisesti vai onko vaan "ihan kiva"? 
Tietyssä valossa kukka näyttää auringon haalistamalta eikä se pomppaa esiin lehtien joukosta yhtä voimakkaasti kuin perinteisissä krasseissa. Mutta on tämä kyllä komeasti kasvanut! Hauskaa ja tervetullutta vaihtelua joka tapauksessa. 
Pakko vielä vinkata betoniamppelista, jonka löysin kesällä Clas Ohlsonilta (näyttää olevan juuri tarjouksessa!).  Ruukku on tosi kiva myös pöydällä, ilman juuttiamppelia.
Mukavaa loppuviikkoa!

SHARE:

16 kommenttia

  1. Kaunis krassi, juuri sopiva väri syyskesään ja aavistavaan syksyyn. Ihana tuo amppeli, täytyypä käydä ostoksilla...

    Kaunista elokuun torstaita sinulle!

    Milla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, tässä on tällaista syksyn tuntua. Amppeli on kyllä hurjan kiva, mukavaa shoppailua!:)

      Poista
  2. Mä tykkään tosta väristä! Ja sulla noi krassit on säilyneet tosi kauniina. Mulla kasvoivat hyvin, mutta näyttivät jotenkin jo niin rähjäisiltä, että rapsin ne melkein joka paikasta jo pois. Meillä rähjäisyyteen kyllä vaikutti osaltaan lehtokotilot. Ne rakastavat krassien mehukkaita lehtiä.
    Olen aina tykännyt kovasti krasseista, ne ovat helppoja ja kuuluvat jotenkin puutarhaan. Olen usein kylvänyt vaaleankeltaista lajiketta, sekin on aika tervetullutta vaihtelua oranssinsävyiseen.
    Ihana tuo amppeli, kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on sitä vaaleankeltaista kasvarissa, mutta ei ole siellä ryöpsähtänyt ollenkaan samalla tavalla kasvuun kuin tässä kesähuoneen edessä. Mutta kyllä meilläkin näihin iskivät kirvat ja saivat äkkiä aika rönttöisen näköiseksi. Onneksi ehdin napata kuvat ennen sitä!

      Poista
  3. Mä olin ajatuksissani ajatellut' että ne olisivat pinkkejä ja kukkien puhjettua petyin. Muitakin niitä vähän aikaa ruosteisessa postilaatikossa katselin, päädyin siihen, että tykkään niistä! Ovat kuin itsekin ruosteessa! Mutta oli erikoista että osa oli haaleita ja osa tummia. Kiehtova kukka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, ruosteista taustaa vasten, varmasti toooosi upeita! <3 Oikein semmonen vahva pinkki olisikin hauska, ens vuonna messuetsintään..? :D

      Poista
  4. Upea krassi! Ihmettelen kovasti,millä saat krassit pidettyä "ötökkävapaina"? Itselläni oli tummanpunainen krassi ja ötökät/ toukat söivät sen kamalan näköiseksi jo heinäkuussa,vaikka pidin krassit terassilla korkealla pöydällä ja kuvittelin,ettei ötökät yllä siihen. Suihkuttelin mäntysuopaliuoksellakin,mutta siitä ei apua ollut. -Kaakaohottis-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No meillä iski nyt ihan loppuvaiheessa kirvainvaasio, mutta muuten pysyivät kyllä nätteinä. Lieko asiaan vaikuttanut kylmä ja kostea kesä..?

      Poista
  5. Krassit ovat ihania ja myös helppoja. - Blogissani on puutarhakirjojen arvonta. Käyhän kurkkaamassa jos kiinnostaa. Mukavaa viikon jatkoa Pihakuiskaajan puutarhasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, näitä on helppo istutella vaikka lasten kanssa. Itse tykkään aivan valtavasti lehtien muodosta ja raikkaasta väristä. Mukavaa viikonloppua Pihakuiskaajan puutarhaan!

      Poista
  6. Minustakin tuo on aivan upea väri, mutta täytyy myöntää että perinteiset punaisen-ja keltaisen väriset krassit pomppaavat lähes silmille lehtien joukosta. Sainkin tuosta betoniamppelista hyvän idean seuraaviin betonitöihini.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska kuulla että betoniamppeli innosti:) Betonitöistä olen minäkin haaveillut, mutta en ole toistaiseksi saanut tehtyä haaveilua enempää sen eteen. Jospa ensi kesänä...

      Poista
  7. Niin kauniit krassit! Olen unohtanut tämän kukan olemassaolon kokonaan, ensikesänä voisin yrittää kasvattaa itsekkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kasvatukseen ensi kesänä! Sopii niin moneen paikkaan ja kaunis jo aivan ensi metreiltä :)

      Poista
  8. Krassin erikoisvärimuodot aiheuttavat tälläkin puolelle mielenrauhan järkkymistä (ja ne perusmuodot tuovat mieleen lapsuuden ruskeasävyiset kuvakirjat): ovatko erikoiset ja hailakat punaiset ja keltaiset ihania vai vähän liian erikoisia? Mä pidän ehkä eniten tumman punaisista, niissä on ytyä riittävästi.

    Viehättävää viikonloppua!

    Sini K.
    kasvihormoni.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, se on juurikin tuo yty mitä lehtimassan välistä kaipaan. Lähikuvissa näissäkin kukka näyttää voimakkaalta, mutta kauempaa katsottuna jotenkin hukkuu kasviin. Ensi vuonna pitää erikoisempien värien lisäksi testata myös niitä perinteisiä ja arvuutella sitten uudestaan. Viekö uutuudet sittenkin voiton oranssin vieressä..?

      Poista

Blog Design Created by pipdig