lauantai 17. syyskuuta 2016

Kellohelmaiset kaunottaret

Syyskuun aurinko lämmittää päivisin yhä ihanasti ja säleikkövilliviinikin on vielä täysin vihreänä. Mutta osa kesäkukista sai jo lähtöpassit ja aukkokohdat paikattiin kauniilla syyskukkijoilla.
Terassilla on veikeänmalliset elho pure cone -sarjan ruukut, jotka tosin tässä ovat kesäkuussa istutetun hopeaputouksen verhoamina. Korkeamman ruukun poutapilvi on yhä voimissaan, mutta toisen ruukun pelargonit korvasin marjapuuron värisellä syyskrysanteemilla.
Etualan loft urban bowl ruukku sai sisuksiinsa hopealankaa, suloiset pienet koristekaalit sekä kaksi ulkosyklaamia. Aukkokohdat täytin rautatienomenapuun koristeompuilla. Tähän olisi käynyt hienosti myös kävyt, ruusunmarjat tai vaikka pikkuiset koristekurpitsat.
Olen erityisen ihastunut näihin terälehdiltään hieman erilaisiin syklaameihin. Ne ovat ihanan herkkiä syyskukkia, jotka hehkuvat upeissa sävyissä.
Katsokaa nyt miten nämä kaunottaret nostelevat kellohelmojaan! Viehkosti, arvokkaasti, ei yhtään huikentelevasti. Paitsi ehkä tuo yksi tuolla keskellä...
Käy kurkkaamassa syklaamien hoito-ohjeet ja vinkit pidempään kukintaan täältä.
Mahtavaa viikonloppua ja upeaa syyskukkien loistetta!

* Blogiyhteistyö: 
Huiskula, syyskukat
elho, ruukut
SHARE:

13 kommenttia

  1. Miten kauniita asetelmia.Minäkin haluaisin meille tuollaisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Aikku! On kyllä ihanaa jo virittäytyä syystunnelmaan, vaikka monet kesäkukat porskuttavat vielä täysillä.

      Poista
  2. Oi, että on ihanat istutukset! Kauniit asetelmat. Tekee mieli alkaa laittaa oma parveke syyskuntoon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina! Tykkään ihan hirmuisesti syklaameista. Ne vain ovat minun hoivissani valitettavan lyhytikäisiä, kun olen tällainen melko suurpiirteinen puutarhuri :D Mutta eihän niitä voi vastustaa!

      Poista
  3. Ihanat kukat ja kauniit ruukut. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  4. Nuo uudet syklaamit ovat aikas söpöjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin minustakin. Äkkiseltään vilastuna ei edes huomaa niiden erikoisuutta, mutta lähempi tarkastelu vie sydämen mennessään!

      Poista
  5. Ihania syysistutuksia ! Kävin katsomas Elhon sivuilla, josko siellä olisi jättisuuria ruukkuja. Tarvitsisin sellaisen kuitupalmulle. Harmi, en löytänyt sieltäkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minkä kokoinen ruukku sinulla on hakusessa? elholla on kyllä suuriakin, mutten tiedä riittävätkö sinun tarpeisiisi. Itselläni on 50 litrainen brussels-ruukku, taitaa olla sieltä suurimmasta päästä. Toivottavasti löytyy!

      Poista
    2. Sain vinkin, että ainakin Bauhaussissa löytyy suuria elhon ruukkuja. Toivottavasti tästä on apua!

      Poista

Blog Design Created by pipdig