sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Syyskohennus

Ensimmäistä kertaa ikinä omepuun alla olleeseen ihanaan ahkeraliisamattoon iski jonkin sortin lakastumistauti tahi vastaava.
Ei auttanut kuin kiskoa kukat nopeasti pois. Koska lumipeitettä saadaan toivon mukaan odottaa vielä piiiiiitkään, kaipasi puun alunen jotakin täytettä. Omenapuu on pääterassimme vieressä ja näkyy myös olohuoneen isoista ikkunoista. Siksi olen pyrkinyt pitämään alueen siistin näköisenä.
Ahkeraliisojen poistamisen jälkeen nypin rikat, siistin kesälle tehtyjä kanttauksia ja peitin puun alusen GreenCaren puukuorikatteella
Koska tähän (toivon mukaan) nousee keväällä taas tulppaaneja ja kesällä istutan puun juurelle kesäkukkia, en laittanut katteen alle kangasta tai sanomalehteä. Ohut, tasainen kerros kuorikatetta riittää alueen viimeistelyyn.
Kuorikate tuo ryhtiä omenapuulle. Se myös korostaa nurmea ja ympärillä olevia kasveja. Värit ja muodot tulevat vahvemmin esiin kontrastin myötä.
Yllä olevissa kuvissa on muuten kesän parhaat työshortsit! Nämä Flora manufactur Worker Shortsit ovat Kevätmessuilta, mutta ainakin Ellos näyttää myyvän näitä myös. Shortsit ovat todella mukavat päällä, käytännölliset ja niissä on kiitettävästi säätömahdollisuuksia. Vanhat puutarhaverkkarini ovat nyt niiiin historiaa!

* Blogiyhteistyö: 
SHARE:

12 kommenttia

 1. Voi mitä omppuja! Ja miten siisti ja kaunis piha kaikkinensa, vaikka kuvissa näkyykin vain pieni pilkahdus. Tykkään!

  Ja kyllä; shortsit näyttivät myös hyvältä! ;) Kiinnitin niihin huomion jo ennen kuin luin niitä koskevan tekstinpätkän. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä puu tuottaa mahdottoman isoja ja mehukkaita omppuja, niin herkkuja! Ja työshortsit on paitsi kivan näköiset, niin myös tosi toimivat. Esim. puhelin kulkee näissä kätevästi mukana. Enää ei tarvitse sateen yllättäessä säntäillä pitkin pihaa ja etsiä puhelinta ruukutuspöydiltä tai kasvimaan reunalta... :D

   Poista
 2. Ihastuin jo aiemmin sinun omenapuun kukkaympyrään, ja suunnitelmissa olisikin toteuttaa sellainen myös omaan vinon omenapuun alle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tykännyt tästä kyllä kovasti. Saattaa olla, että ensi vuonna täytyy pitää taukoa ahkeraliisoista ja keksiä alle joku toinen kasvi. Onneksi on koko talvi aikaa miettiä!

   Poista
 3. Hyvän näköiset shortsit ja omenapuu :D

  VastaaPoista
 4. Hyvän ja siistin näköistä.
  Keksin tänään, että jatkossa istutan mm. tulppaanit omenapuiden alle. Olen pyrkinyt pitämään omppupuiden alustat monivuotisista vapaina, mutta sipulikukille ne ovat mitä parhain istutuspaikka. Tämä postauksesi tuli ikäänkuin oivana vahvistuksena ajatukselleni. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on luumupuun alla scilloja ja narsisseja, tämän omenapuun alle istutan joka vuosi tulppaaneja. Mutta jostakin syystä tulpaanit eivät ole viihtyneet tässä kohtaa, vaikka niitä muuten paljon puutarhassa onkin. Mystistä.

   Poista
 5. Vau mikä omenasato teillä on! Meillä tehtiin tuollainen samanlainen rinkula keväällä. Ajatuksena oli silloin, että istutan sinne syksyllä sipulikukkia, mutta olin unohtanut sen jo täysin. Kiitos siis muistutuksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi vielä on pitkä ja lämmin syksy aikaa tehdä niitä todo-listan asioita. Itselläni tuo lista ei näytä loppuvan ennen kuin lumentulo ja jäätynyt maa katkaisee sen :D

   Poista
 6. Empä käytä enää osto kariketta ollenkaan.Luin jostain artikkelista,että kaupasta ostetuissa karikkeista on löytynyt niitä Lehtokotiloita ja nyt ne oli tänä kesänä minun takapihalla riesana.Täytyy ruveta itse tekemään risuista karikkeet .
  Ihanalta kyllä näyttää puutarhasi ja varsinkin omenapuusi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Minä olen kuorikatteen suurkäyttäjä, täytyy pitää sormet ristissä... Toivotaan, että tulee lehtokotiloille epäedullinen talvi!

   Poista

Blog Design Created by pipdig