torstai 10. toukokuuta 2018

Ihana, ihana toukokuu!

Pari päivää on mennyt visusti sisätiloissa auditoriossa istuen. Upeaa kevätkeliä on päässyt ihailemaan vain pikaisesti tauolla ikkunasta. Joten kun eilen illalla vihdoin pääsin kiertämään puutarhaa, en ollut uskoa silmiäni. Kuinka paljon voikaan tapahtua muutamassa päivässä!
Perennapenkit ovat täyttyneet vihreästä. Sieltä täältä pilkistelee mitä ihanampia kevätkukkijoita. Kuten tämä yläkuvan (ilmeisesti) 'Grape Ice' helmililja. Istutin tämän viime syksynä. Ehkä. Kevät todellakin on yllätyksiä täynnä.Tulppaanit ovat kurottautuneet kohti korkeuksia ja kohta kesähuoneen edusta täyttyy väriloistosta. Silloin etupiha on parhaimmillaan, ilta-auringossa. Harmittelen jo nyt ensi viikkoa, jolloin olen pois kotoa neljä päivää. Neljä kokonaista päivää, toukokuussa! Mitähän kaikkea ehdin tuona aikana missata? Puutarhaharrastajat tietänevät kokemani tuskan. Mies tietää, ettei kuuna päivänä uskaltaisi ehdottaa minulle reissua toukokuussa. Ystävät tietävät, että joukkovoima on paras voima. Murruin painostuksen alla ja passi on kaivettu esiin. Yritän tuona aikana olla mainitsematta kevätpuutarhaa kertaakaan. Lupaan! (Ja yhtään ei ole sormet ristissä selän takana...)Ihanat kirjopikarililjat ovat nekin heränneet. Vienoina nuokkuvat nuput paljastavat avautuessaan ruutukuvioisen kukinnan. Kevätpuutarhan herkät kaunottaret lisääntyvät onneksi melko helposti sivusipuleista ja siemenistä itsekseen, joten kukinnasta saa nauttia vuodesta toiseen.


Tänään aion upottaa sormeni multaan, kierrellä puutarhassa, muokata hyötytarhaa, juoda kahvit kesähuoneen portailla, ihastella ja ihmetellä. 


Nautinnollista helatorstaita!
SHARE:

12 kommenttia

 1. Toukokuussa pitäisi tosiaan olla lomaa olla omassa puutarhassa. Vaikea on toukokuussa olla kotoa pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiesin, että täältä löytyy samoin ajattelevia:) Toukoloma oman pihan puutarhahommiin kuulostaa vähintääkin lakisääteiseltä pykälältä. Nyt vaan eduskuntaan ehdottamaan!

   Poista
 2. Ymmärrän hyvin sen ettet toukokuussa, vuoden ihanimpana kuukautena, halua matkustaa minnekään. Puutarhasi on taas niin kaunis ja elinvoimainen.
  Oikein mukavaa matkaa kuitenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toukokuu on tosiaan vuoden ihanin kuukausi <3 Ja kiitos, seura ensi viikon matkalla on niin hulvatonta, että eiköhän siitä tule oikein mukava puutarhakaipuusta huolimatta:)

   Poista
 3. Mukavaa reissua. Puutarha kyllä odottaa ja ajattele mitä yllätyksiä siellä onkaan tullut kukkaan reissun aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on totta! Nyt tapahtuu ihan hurjaa vauhtia, ei meinaa pysyä perässä edes kotikulmilla.

   Poista
 4. Kyllä tämä toukokuu on ihanaa aikaa, etenkin nyt kun lämmin sää edesauttaa maanalla uinuvien ihanuuksien essin nousua. Tosin nousee sieltä muutakin, nimimerkki vuohenputki- ja juolavehnäongelmainen. Ihanaa reissua teille<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ihan kaikki "ihanuudet" heräävät samaan aikaan:D Mutta eipä ainakaan tule tekemisen puutetta!

   Poista
 5. Neljän päivän jälkeen puutarhasi yllättää sinut. Löytyy varmasti paljon uutta ihailtavaa.
  Mukavaa reissua!

  VastaaPoista
 6. Kauniit nuo portailla olevat salmiakki kuvioiset ruukut, mistä ne olet hankkinut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Olen hankkinut ruukut aikoinaan Viherpeukaloiden puutarhamyymälästä Valkealasta. Nyt en ole siellä samanlaisia nähnyt, mutta viikonloppuna huomasin näitä löytyvän ainakin Mustila Puutarhasta.

   Poista

Blog Design Created by pipdig