tiistai 29. toukokuuta 2018

Puutarhan viimeiset

Kesähuoneen päädyssä on värikäs tulppaanipenkki, omenapuun katveessa. Se kukkii pihan tulppaanipenkeistä pisimpään, sillä kukkapenkki on osan päivästä varjossa. Varjon merkitys tulppaanien kukinnan kannalta on korostunut erityisesti tänä keväänä, tässä ihan uskomattomassa toukokuun helteessä.
Lisää puutarhan väriläiskistä Marian hyötytarhassa.

Aurinkoista päivän jatkoa, tänäänkin!
SHARE:

5 kommenttia

 1. Oi, mitä ihanaa kukkaloistoa. Meillä ei tänä kesänä/keväänä juurikaan kuki muut kuin omenapuu. Kaikki kukkamaat kun kokivat pienen mylläyksen kun ulkovalojen johtoja maahan upotettiin. No, ensi vuonna sitten taas!

  VastaaPoista
 2. Todella kaunista tulppujen kukintaa! Olen ollut sellainen narsissi-ihminen vuosikaudet ja vasta nyt hiukan tulppuja olen istuttanut. Minut on täysin yllättänyt niiden huomattavan pitkä kukinta-aika, meillä on vielä kaksi lajiketta nupulla! Tulppaanit ovat noin hyvin kauniita, kun niitä on eri korkuisia ja värisiä samassa penkissä.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, että tulppaaneja on monissa paikoissa, niin kukinnasta saa nauttia! Varjon helpotuksen kyllä huomaa. Minulla on muutama tulppaani niinkin vaatimattomassa kuin karviaispuskan varjossa, ja jo se auttaa. Talon pohjoisseinustasta puhumattakaan, siellä viileällä puolella ovat viherraitatulppaanit vasta tulossa kukkaan!
  Tuo ompun ja tulppaanien yhteiskukinta on niin upeaa. Ihana kuva ♥

  VastaaPoista
 4. Hei tulin ensi visiitille. Ihanat tulppaanit, minulla ei niitä itselläni olekkaan ,mutta ihanaa ihailla niitä muiden plogeista. Minulla on myös puutarha blogi. Käy kurkkaamassa jos vaikka kiinnostaisi jatkossakin.

  VastaaPoista
 5. Olen myös juuri pohtinut tuota tulppaanien ahdinkoa perennapenkeissä ja mietin, että pitäisikö jättää penkkeihin alue, jossa olisi sipulikukkia ja sitten perään yksivuotisia kylvettäviä lajeja. Toimisikohan, hmmm...? Ihanat väriyhdistelmät olet kyllä valinnut. ♡
  -Tiitu

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig