maanantai 28. toukokuuta 2018

Väsynyt mutta onnellinen

Kädet ovat naarmuilla ja jokaista lihasta kolottaa. Hiuksista löytyy multaa ja oksanpalasia. Vaatteet ovat siitepölyssä ja kengät mustassa terassiöljyssä. Olen viettänyt ihan kaiken liikenevän ajan ulkopuuhissa ja kahvitauotkin on jääneet pitämättä. Olen fyysisesti aivan kaput ja finaalissa, mutta henkisesti niin äärettömän onnellinen. 
Niin mahtavaa, kun ulkona tarkenee shortseissa iltamyöhäiseen. Valoa riittää pihapuuhiin vielä lasten nukkumaanmenonkin jälkeen. Ja puuhaa toden totta piisaa. On taimien, siemenien, kesäkukkien ja puiden istuttamista. On kaivamista, kanttaamista, maalaamista. Kastelua ja kantamista.
Mutta siitä huolimatta kasvihuoneessa näyttää edelleen tältä! Mistä näitä kasveja oikein tulee? Ja mihin ihmeeseen ne vielä mahtuvat?? Kasvi kerrallaan koitan setviä sumaa, mutta jotakin omituista tässä nyt on. Joku monistamo tuolla ansarissa täytyy olla... 
Pohtisin asiaa yön tunteina, mutta pitkästä aikaa olen nukahtanut välittömästä pään tyynylle laskettuani. Ja aamulla herään lähes samasta asennosta. Aivan parasta väsymystä tällainen.

Mukavaa uuden viikon aloitusta ja hyvällä tavalla uuvuttavia toukokiireitä puutarhassa!

SHARE:

8 kommenttia

 1. Tämä nyt on niin parasta aikaa ja puuhaa - mieluista puuhaa - riittää ja lämpö hellii, vaikka tänä aamuna meillä mittari näytti vain +7 astetta, tuntui aika raikkaalta ja vilpoiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuo +7 kyllä tuntuu raikkaalta auringonhehkun jälkeen! Yöt ovat tosiaan vielä yllättävän viileitä. Paiste näyttää jatkuvan tälläkin viikolla, ihan mahtavat kelit olleet! Tosin sadetta kaipailen, maa alkaa olla rutikuivaa. En edes muista, milloin viimeksi olisi satanut.

   Poista
 2. Ihanahan tuollainen monistamo on:)) Täälläkin yöt melko viileitä, mutta onneksi päivät ovat ihanan lämpöisiä. Tosin kaivaus hommia hiukan haittaa tuo kuivan maan kovuus... Mutta en valita! Enkä uskalla katsoa sääennusteita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä varovasti vilaisin ennustetta, ei luvannut sadetta vielä pitkään aikaan. Mutta kuten totesit, nyt ei parane valittaa. Varsinkaan viime kesän jäljiltä. Lämpö hellii ihanasti ja sää on kuin heinäkuussa!

   Poista
 3. Toukokuun nimeksi voisi vaihtaa kiirekuu. Vaikka oma työ ei liity puutarhaan niin silti tahtoo tulla kiire, puuhaa on talven jäljiltä niin paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiirekuu olisi kyllä erittäin kuvaava! Tämä lämpöaalto vielä jotenkin hoputtaa tekemään, ettei vaan valu hyviä kasvupäiviä hukkaan. Kotona sisällä tosin huomaa, että nyt kaikki aika vietetään puutarhassa... Onneksi vieraat voi näillä keleillä ohjata suoraan terassille! :D

   Poista
 4. Ei ihme että uni maittoi ja oli todella syvää unta.
  Teit kovan urakan, mutta oli varmasti niin mielenkiintoista ettet malttanut lopettaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan totta, millään ei malttaisi iltaisin lopettaa. Mutta puuhaa riittää vielä vaikka kuinka, eli luvassa lisää hyvin nukuttuja öitä:)

   Poista

Blog Design Created by pipdig