torstai 24. toukokuuta 2018

Vinkkejä minilomalle Nizzaan ja naisten välisestä ystävyydestä

Olin minilomalla Nizzassa neljän naisen voimin. Lensimme Finnairin aamulennolla suoraan Nizzaan perjantaina ja olimme perillä hotellissa hyvissä ajoin aamupäivällä. Edessämme oli siis kokonainen lomapäivä jo tullessa. Paluulennoksi otimme viimeisen mahdollisen lennon sunnuntaina, eli laskeuduimme Suomen kamaralle vähän puolen yön jälkeen. Kolme päivää, kaksi yötä, ja valtavasti tekemistä ja näkemistä!
Nizza on niitä harvoja kohteita, joissa pystyy helposti ja ilman kulkuneuvoja viettämään sekä ranta- että kaupunkilomaa. Kannattaa siis kiinnittää huomiota hotellin sijaintiin. Majapaikkamme, Hotel de Suède, sijaitsi kaupungin sydämessä. Hotellista oli lyhyt kävelymatkan rannalle sekä pittoreskiin vanhaan kaupunkiin. Hotellin aamupala oli ranskalaiseksi yllättävän monipuolinen ja sen sai nauttia ihanalla kattoterassilla. Siisti hotelli loistavalla sijainnilla pääsi ehdottomasti jatkokohteeksi.
Lähdimme minilomalle ilman suurempia suunnitelmia, mutta ehdimme (tai ehkäpä juuri siksi) tehdä ja nähdä hurjan paljon. Nizzassa kannattaa varata yksi aamu torikäynnille, sillä paikallinen kukkatori Le Marche aux Fleurs on kerrassaan ihastuttava paikka. (Postaus kukkatorista löytyy täältä). Toki torilla myydään muutakin, eli ostettavaa riittää vihanneksista paikallisiin makkaroihin ja saippuoihin. Torielämän tiirailu on ihan lempipuuhiani ja välillä voi istahtaa kahvikupilliselle tai kuohuvalle toriaukean laidalla oleviin ravintoloihin.
Jokainen meistä matkalaisista sai tahoillaan kyselyjä neljän naisen reissaamisesta. Miten täyttää kaikkien toiveet, tuleeko konflikteja, osoittaako joku mieltään? Totesimme, että yhdessä lomailumme on harvinaisen helppoa ja vaivatonta. Näemme toisiamme niin vähän, että meille yhdessäolo on määränpäätä ja ohjelmaa tärkeämpää. 
Yhden palvoessa aurinkoa toinen kiertelee rannalla keräilemässä kauniita kiviä. Shoppaillessa yksi säntäilee sovituskopista toiseen, toinen etsii tuliaisia lapsille ja kolmas tarkkailee paikallisia ihmisiä ja nauttii ilmapiiristä. Teemme yhdessä, mutta ehkä vähän eri vivahtein. Tilaa ja suunvuoro annetaan kaikille. Tai ainakin kaikki tulevat kuulluiksi ääntä tarpeeksi korottamalla. Olemme vuosien varrella todenneet, että parhaat reissumme on toteutettu ilman suuria suunnitelmia ja tarkkaa aikataulua.
Ystävyysreissut ovat aina äärimmäisen voimaannuttavia ja mieltä virkistäviä, vaikka fyysistä univelkaa kertyykin useamman päivän edestä. On suuri onni huomata, että tietyt asiat elämässä pysyvät, vaikka kotikaupungit ja maat muuttuvat. Aviomiehetkin voivat kuulemma vaihtua (en ole vaihtamassa omaani, toim. huom), mutta tosiystävät säilyvät.

"The people who are meant to be in your life will always gravitate back towards you, no matter how far they wander."

Ps. Huomasitko muuten, että toiseksi viimeisen kuvan talon pääty on yhtä suurta maalausta? Ikkunat, parvekkeet, kaikki. Melkoinen taideteos ja niin aidon näköinen!

SHARE:

3 kommenttia

  1. Oi, teillä on ollut kyllä mukava reissu. Ihana lähteä välillä reissuun ihan naisten kesken!

    VastaaPoista
  2. Kiitos ihasta postauksesta! Ihanaa, että on tuollaisia ystäviä!

    VastaaPoista
  3. Kiitos tästä ja siitä kukkatori postauksesta<3 Pääsee vähän etänä nautiskelemaan tunnelmista:) Ihmettelinkin tuota kuvaa, että miten on saanut tuonnäköisen kuvan otettua:))

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig