keskiviikko 30. toukokuuta 2018

Last man standing

Kasvihuoneen kupeessa on kirsikkapuu, joka kukkii pihan hedelmäpuista aina viimeisenä. Puun kirsikat ovat pieniä, äärimmäisen happamia ja suoraan sanottuna aika pahan makuisia. Mutta puu antaa täydellistä varjoa kasvihuoneelle, joka muuten paistattelisi aikamoisessa paahteessa.
Vuosia sitten ystävien vanhalta mökkitontilta mukaan napattu villiverso on kasvanut komeaksi puuksi. Tämä on kauneimmillaan viereisen omenapuun jo lopetellessa kukintaansa. En tiedä mistä kukintajärjestys johtuu, yleensä kirsikat kukkivat ensimmäisten joukossa. Mutta otan tuon viivästyksen ilolla vastaan, erityisesti tänä kesänä. Tuntuu, että kaikki ovat parhaassa (ja lyhytaikaisessa) loistossaan samanaikaisesti.
Helle on vauhdittanut kukintaa. Tänä vuonna ei tosin ole tarvinnut murehtia kukintaa piiskaavasta rankkasateesta. Sekin saa loiston loppumaan lyhyeen.
On ihanaa touhuta kasvihuoneessa, kun vieressä loistaa valkoinen kukkapilvi. Kuumana kesäpäivänä kannan korituolin kirsikkapuun alle ja vilvoittelen varjossa puutarhaa tiiraillen. Ehkä sitten heinäkuussa, nyt siihen ei ole aikaa..!
SHARE:

12 kommenttia

 1. Ihana hattarapilvi<3 Meillä on myös maalta tuodut villit kirsikkapuut. Ne kukkivat ihanati, mutta kirsikat eivät ole mitään parhaimpia, happamia. Mies on halunnut kaataa ne moneen kertaan, mutta olen halunnut pitää ne juuri noiden ihanien kukkien takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama homma täällä. Jossakin vaiheessa kirsikka kasvanee liian suureksi kasvihuoneeseen nähden. Siinä vaiheessa pitää miettiä kaatoa. Mutta vielä on ihanaa nauttia kauniista hattarapilvestä ja elokuun punaisista marjoista. Maistuvat ne tai eivät :D Kirsikkapuun alla on myös yksi lempparipaikoistani, se varjostaa ihanasti kuumana kesäpäivänä. Näin nuoressa pihassa puunvarjoa saa vielä muuten hakea.

   Poista
 2. Aika hauska juttu, kun mulla on aivan samanlailla kirsikkapuu kasvihuoneen oikealla puolella varjoa antamassa. Se tosin jo lopettelee kukintaansa.

  VastaaPoista
 3. Kaunis! Meidän pitäisi myös saada kasvihuoneella varjopuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä auttanut tosi paljon. Se varjostaa oikeastaan juuri päivän kuumimpana hetkenä, eli sijainti on täydellinen. Kasvuvauhti vaan on melkoinen, kohta saatan jo olla pulassa...

   Poista
 4. Kirsikan kukinta on todella kaunis, vaikkakin satoa ei voisi käyttää tuon happamuuden takia! Meilläkin vanhat morellit ovat tosi happamia ja usein linnut ne syövätkin. Olen ajatellut kaadattaa ne ja laittaa tilalle jotain muuta kukkivaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä myös linnut saavat rauhassa juhlia elokuussa. Eipä tarvitse murehtia sadon suojaamista:)

   Poista
 5. Ihana! Mä teen noista happamista kirsikoista hilloa, ihanaa mm. juustojen kanssa kun ei tule niin överimakeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuo voisikin olla hyvä idea, kiitos vinkistä! Tähän asti kirsikat on olleet lähinnä koristelutarkoituksessa ja linnunruokana. Tänä vuonna taidan ehtiä lintuja ensin..!

   Poista
 6. Kirsikkapuulla on muutakin arvoa kuin sato, tässä se nähdään. Kaunistaa ja varjostaa, se riittää.

  VastaaPoista
 7. Mulla on myös villi, itsestään kasvanut kirsikka pihamaalla. Varttuu nopeasti ja olen alkanut miettiä, kuinka paljon se lopulta vaatiikaan tilaa... Mutta ihana oli kukkiessaan. Nyt odotan, josko tänä kesänä pääsisin puntaroimaan kirsikoiden makua.

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig