perjantai 4. toukokuuta 2018

Pihapuuhissa: Kevätlannoitus

Blogiyhteistyö: GreenCare

Nyt alkaa olla hyvä hetki tehdä kevätlannoitus, ainakin täällä meidän kulmilla. Kaikki lumet ovat sulaneet myös varjopaikoista ja puutarha on jo ponkaissut kasvuvauhtiin. Sääennuste lupailee lämpimämpää keliä, mutta maa on vielä sopivan kostea kevään ja sateiden jäljiltä. Tämä nopeuttaa kevätlannoitteen liukenemista kasvien käyttöön.

Kalkitsin maata keväthankien päälle huhtikuun alussa. Uskomatonta, että siitäkin on jo vierähtänyt kokonainen kuukausi! Puutarhaa ei saa kalkita ja lannoittaa samaan aikaan, vaan välissä olisi hyvä olla ainakin pari viikkoa taukoa. Monivuotiset kasvit tarvitsevat runsaasti ravinteita uuden kasvukauden kynnyksellä. GreenCare Puutarhan Kevät on nopeasti vaikuttava lannoite, joka kukittaa ja lisää satoa. Ravinteet ovat kasville käyttökelpoisessa muodossa ja lannoite antaa kasveille paitsi hyvän alkustartin, niin myös voimaa koko kasvukaudelle.


GreenCare Puutarhan Kevät on rakeinen ja helposti levitettävä lannoite. Ravinteiden liukenemista kasvien käyttöön nopeuttaa, jos kevätlannoituksen pystyy ajoittamaan kosteaan keliin. Aina voi tietenkin kastella puutarhaa kevätlannoituksen jälkeen. Pitkä ja liian kuiva kevät on tosin harvemmin ollut ongelmana...


Ennen kevätlannoitteen levittämistä kannattaa ensin siivota puutarha. Esimerkiksi pensaiden alla oleva paksu lehtikerros hidastaa lannoitteen imeytymistä. Pahimmassa tapauksessa kevätlannoite kulkeutuu haravointijätteen mukana kokonaan pois.Kuvissa lannoite levitetään aina kauniisti pienellä istutuslapiolla. Itse olen enemmän "rakeet kouraan ja viskomaan" -tyyppiä. Tutustu kuitenkin ennen lannoittamista pussista löytyvään ohjeistukseen ja annosteluun. Erilaiset kasvit tarvitsevat eri määrän lannoitetta. Lisäksi happaman maan kasveille (esimerkiksi pensasmustikat, havukasvit, rodot ja hortensiat) on omat lannoitteensa. Mukavaa viikonloppua ja intoa pihapuuhiin!

* Blogiyhteistyö: 
Kevätlannoite GreenCare
SHARE:

20 kommenttia

 1. Jos nyt sattuisi olemaan niin ettei olisi muistanut vielä kalkita (kaverin puolesta kyselen vaan... 😉) niin kumpikohan tulisi tehdä ensin?

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Voit kertoa kaverille, että kalkita voi milloin vain!;) Keväällä, keskikesällä, syksyllä tai talvella. Parhaiten kalkki liukenee kostealle nurmelle / keväthangelle levitettynä, siksi moni ajoittaa sen kevääseen. Eli tähtäisin nyt kevätlannoituksen tekemiseen ja hoitaisin kalkituksen myöhemmin. Ja joka vuosi ei edes tarvitse kalkita. Terkkuja kaverille ja mukavaa viikonloppua!:D

   Poista
  2. Kiitos! Lannoitekaupoille siis ensin. Öh, se kaveri siis... :D Piha meinaa sammaloitua vaikka on kalkittu joka vuosi, joten pitänee tehdä tänä vuonnakin. Kivaa kevättä sinulle!

   Poista
 2. Sulla on vaikka mitä noussut pintaan. Mä olen kans vähän putsaillut kukkatarhoja. Sen verran mitä selkäni kestää.
  Munkin pitäis lannoittaa, ovat jo olleet kauan ilman kunnon lannoitusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän nopeasti tuolla puutarhassa alkaa taas tapahtua. Ensin tuntuu, että kaikki on harmaata ja likaista, vaan nyt luonto on jo saanut ihanaa väriä. Oikein kaunista kevättä ja mukavia hetkiä puutarhaan!

   Poista
 3. Ihania kuvia! Kevätlannoitus pitäisi tosiaan tehdä, itseasiassa osittain jo teinkin mutta loppui lannoite kesken. :) Pitääpä hakea lisää. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin siinä yleensä käy! Just kun on into ja vauhti päällä, niin loppuu matskut kesken:) Ei muuta kuin kaupan kautta takaisin pihapuuhiin. Aurinkoista viikonloppua!

   Poista
 4. Onpa todella kaunista. Ihanat kevätpuuhat:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna!:) Ja kyllä tämä taas tuntuu niin ihanalta, puutarhassa puuhastelu talven jälkeen. Haravointikin oli melkein kivaa:D

   Poista
 5. Eikö sitä kevätlannoitusta voi tehdä sillä veteen liukenevalla vaaleanpunaisella lannoitteella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitat varmaankin Puutarhan Kesä -lannoitetta? Nyt täytyy myöntää, etten ole lannoiteravinteiden expertti. Kevätlannoitteesta sanotaan, että se sisältää kaikki keväällä tarvittavat ravinteet sopivassa suhteessa. Osa ravinteista vapautuu kasvin käyttöön nopeasti ja osa taas hitaammin, joka ylläpitää kasvua pidempään.

   Tosin kun tuossa tutkailin asiaa, niin mainitsemasi kesälannoite näyttää sopivan niin vihanneksille, marjoille kuin kesäkukillekin. Ravinteiden suhteet on varmasti fiksattu runsas sato ja kukinta mielessä, kevätlannoite taas herättelee kasvit uuteen kasvukauteen. Ei tuo kesälannoite keväällä kasville varmasti pahaa tee, mutta itse tykkään käyttää juuri tähän ajankohtaan optimoituja lannoitteita.

   Poista
 6. Kyllä nyt täytyy suunnata kauppaan ja hakea lannoitteet.Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 7. Lannoituspuuhissa pitäisi olla täälläkin, mutta on vähän jäänyt.. :)
  Kalkitsemisen päätin jättää tuon saman "on vähän jäänyt" puuhan vuoksi sitten myöhemmälle ja aiempina vuosina olen kuitenkin säännöllisesti kalkinnut. Jääköön siis vaikka välistä tänä vuonna!
  Mutta siis ihanan siisti sun puutarha, en kestä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä on siistiä, kun ei kauheasti kasva mikään. Kohta onkin sitten jo kuin räjähdys patjatehtaalla:D

   Ja tosiaan, kuulostaa tavattoman tutulta tuo "on vähän jäänyt". Yks sun toinenkin homma...

   Ihanaa viikonloppua!

   Poista
 8. Eilen haettiin 4x40kg:n säkkiä kalkkia, on vähän urakkaa viikonlopuksi :)
  Kuvissa näkyy mahtavan siisti puutarha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, tietää ainakin mitä tekee viikonloppuna:D Ja kiitos, tähän aikaa vuodesta on vielä helppo pitää siistinä:)

   Poista
 9. Hyvä muistutus kyllä. Pitäisi ottaa ohjelmaan varmaan ensi viikolla heti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tässä vielä mikään tulipalokiire ole. Mutta hyvä henkisesti jo valmistautua, niin ei sitten tule yllätyksenä:)

   Poista
 10. Hyvä, että muistutit kevätlannoituksesta. Pitääpä huomenna painella lannoitteen kanssa pihalle! :)

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig