lauantai 2. kesäkuuta 2012

Puutarhassa juuri nyt

Tupsulaventelit, tulppaanit ja syreenit kukkivat yhtä aikaa. Niin ihania värejä!

Ukolaukat työntyvät hauskasti marjaomenapensaiden välistä.

Rautatieomenapuun kukinta on parhaimmillaan, jalosyreeni "Anabel" vasta aloittelee.

Lumipalloheisi "Pohjan neito" on täynnä limen värisiä pikkupalloja. Tämä on yksi suosikeistani!

Pergolaseinämässä kiipeilee tarha-alppikärhö "Albina Plena" ja säleikkövilliviini. Kesäpikkusydämet kukkivat ahkerasti "Angeliquen" juurella.

Rhodopenkissä valkovuokot lopettelevat kukintaansa ja tilalle on nousemassa kieloja. Rhodo "Pohjolan tytär" on nuppuvaiheessa violetin-aniliininpunainen, mutta avautuessaan muuttuu hennon violetiksi ja myöhemmin lähes valkoiseksi.
Takapihan rhodo "Cunninghams's White" on puolestaan nuppuvaiheessa vaaleanpunainen ja avautuessaan valkoinen.

Sammalleimua siellä, täällä...
...ja tuolla. 

Puutarhassa tapahtuu juuri nyt niin paljon, ettei meinaa kameralla perässä pysyä!
SHARE:

22 kommenttia

 1. Kyllä on kaunista pihassasi! Niin monenlaista kukkaa silmien ihailtaviksi!

  VastaaPoista
 2. Oi kuinka kaunista ja niin paljon ihania kukkia..
  Todella kauniita värejä kaikkialla..Kyllä varmasti puutarhassasi hermo lepää kun katselee noin kaunista puutarhaa.. :)
  Hmm minä en oikein koskaan ollut mikään viherpeukalo ulkona :)

  VastaaPoista
 3. Ihania näkymiä puutarhassasi! Värit sointuu kauniisti yhteen.

  VastaaPoista
 4. Voi ihanuus, mikä kukkien määrä ja upeiden sävyjen harmonia. Täydellistä! Kaunista!

  VastaaPoista
 5. Siis WAU! Aivan mahdottoman kaunista! Miten monta vuotta olet puutarhaa laittanut? Ihan vaan mielenkiinnolla kysyn. Koskahan oma näyttäisi tuolta?! No, luotan siihen, että hiljaa hyvä tulee ;)

  VastaaPoista
 6. Upeita kukkia ja upeita kuvia, todella kaunista!

  VastaaPoista
 7. Wau mikä kukkaloisto! Mahtava ja ihailtava puutarha! :)

  VastaaPoista
 8. Oi miten ihania kesäkuvia, tuota sadetta kuunnellessa voi lohduttautua, että tuollaiseen väriloistoon tarvitaan vettä!

  VastaaPoista
 9. Onpa upea puutarhan kukkaloisto! Aivan ihania kuvia ja niin kesäinen tunnelma (täällä satanut koko päivän, mukava katsella aurinkoisia kuvia). :)

  VastaaPoista
 10. Aivan ihania kuvia ja kukkaloistoa! Kaunista!
  Mukavaa alkanutta kesäkuuta!

  VastaaPoista
 11. Oiih, täällähän on ihanaa kukkaloistoa, silmää hiveleviä värejä...
  olisin klikkautunut lukijaksi, mutta jostain syystä ei onnistu:(
  Mukavaa alkukesää:)

  VastaaPoista
 12. OIoioi mitä kukkaloistoa! Jos belgiassa oli ihania pihoja, niin voisin sanoa että suomessa on vielä ihanampia näitä kuvia katsoessani!

  VastaaPoista
 13. Kiitos kaikille ihanista viesteistä!<3

  Anna kyseli pihan ikää. Katselin juuri vanhoista valokuvista, että nurmikko on päästy kylvämään tälle tasaisen tylsälle peltotontille vuonna 2006. Myös joitakin puita ja pensaita istutettiin samana kesänä. Ja osa elääkin vielä... Aluksi ei näet ollut ihan selvää tämä puutarhanhoito. Saattoipa unohtua lannoitusta ja kastelua, hyvistä pohjatöistä puhumattakaan. Paljon opittiin kantapään kautta. Mutta onnistumisten myötä (ekat omat mansikat ja perunat) innostuin kunnolla ja 4 vuotta sitten pihahommiin alettiin tosissaan panostaa. Tällaisella puuttomalla pientaloalutontilla istutusfilosofiani on ollut "istuta tiheästi ja nauti vehreydestä jo nyt, harvenna myöhemmin":)

  Hilma: Lukijat-gadgetissa on ollut vikaa jo pari päivää enkä osaa korjata sitä:( Tuolla blogin "Ulkoasu" välilehdellä ja esikatselutilassa lukijat näkyvät normaalisti, mutta tässä sivunäkymässä eivät. Kiitos kuitenkin viestistäsi ja toivottavasti vika korjaantuu pian!

  VastaaPoista
 14. Kauniit värit teidän pihallanne:)
  Kameran kanssa saa kulkea pihalla tosiaan lähes päivittäin ja kuvia kertyy huimat määrät...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon hirmu huono karsimaan niitä kuvia. Vasta joskus vuosien päästä selaillessa huomaan, että ehkäpä tostakaan kukkapenkistä ei tarvitse ihan noin monta kuvaa, ihan noin monesta kulmasta:D

   Poista
 15. Kaunista <3 Alkukesä puutarhassa on kauneinta aikaa. Lämpimämäpää ens viikkoa toivoen mukavaa sunnuntaiehtoota sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on just niin, alkukesä on kauneinta aikaa! Muutenkin musta tuntuu, etten ole osannut jakaa kukkaloistoa tasaisesti koko kesälle. Nyt pitäisi ihan tosissaan keskittyä noihin myöhäiskesän / alkusyksyn kukkiin. Sähän voisit tehdä sellaisen tyhjentävän postauksen niistä, jookos..?:)

   Poista
 16. Hyvänen aika sentään! Sinä kuvaat kuin ammattilainen. Tuo eka kuva on upeasti ajateltu: Se on kuin maalaus. Ihania värejä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh Leena, kiitos kehuista! Tosin tämä "ammattilainen" ei saa kuvia onnistumaan silloin kuin oikein yrittää, mutta hyviä kuvakulmia sitten taas löytyy vahingossa. Kuten tuo yläkuva: kitkin kasvimaata kun tajusin, että sieltähän on varsin kivat näkymät:D

   Poista
  2. Siinähän sen juju. Olen viime aikoina oppinut menemään jopa selälleni ja kuvaamaan kasvia alakautta. Hus, hus, pois kaikki punkit!

   Ja jos kuvaa vaikka kärhöjä, se miltä ne näyttävät, riippuu niin paljon kuvakulmasta.

   En ole muuten ikinä pitänyt sammalleimusta eli ei 'mun juttu',mutta olin viime vuonna kuvaamassa Kirstin puutarhassa (voit googlata) ja siellä oli tuota hyvin vatkatun vispipuuron väirstä vaalea ja sain sitä vähän mukaani. Nyt olen siitä ihan intona. Jos katsot ne Kirstin puutarhakuvat, niin leimun väri ei näy, sillä auringon valo söi kaiken. Se oli tosi sääli, kun Kirstillä siltä leimua oli niin valtavasti esim. vaikka puutarhakalujen ympärillä tms. Nyt en kuvaa kukkia enää muuta kuin varjoisina päivinä, sillä sain opetuksen.

   Poista
 17. Ihania värejä tosiaan! Olen kovasti vannonut valkoisen, vaaleanpunaisen ja -lilan nimeen. Arvaappa minkäväristen kesäkukkien kanssa tulin sitten alkuviikosta puutarhalta. Korallinpunaista jne. Itku ei ollut kaukana. Kotona ollessa pienistä asioista tulee _todella_ isoja... Siippa pyörittelee silmiään ja tarjoitui ostamaan uusia, olen siis ollut melkoisen hepakassa...

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig