torstai 7. kesäkuuta 2012

Mehukestit

Meillä oli pikkuneidin kanssa vapaapäivä. Ja paras vapaapäivä on mielestäni sellainen, kun ei tarvitse liikkua autolla minnekään. Kauppaan olisi kyllä tarvinnut mennä, mutta kun oikein sovelsi, hyvin pärjäsi!
Välipalalla herkuteltiin nopeasti valmistuvia marjamuffinsseja sekä raparperi-kaneli-mehua. Ihan tuntui jo kesältä, vaikka kesäkuun keli ei vielä oikein vakuuta.
NOPEAT MARJAMUFFINSSIT
9 kpl

1 dl sokeria
2 munaa
1 dl öljyä
1 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl pakastemustikoita / vadelmia yms.

Voitele muffinssipellin kolot öljyllä tai käytä paperisia vuokia.
Sekoita sokeri, munat, öljy ja maito keskenään.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
Lisää lopuksi joukkoon jäiset marjat.
Nostele taikina muffinssipellin koloihin, jätä kohoamisvaraa. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

SHARE:

18 kommenttia

  1. ihana kesäinen kuva "vaikka tässä saakin hytistä" kiitos helposta muffinssi ohjeesta, hyvältä näyttää.

    VastaaPoista
  2. Miten oletkaan onnistunut luomaan noin lämpimän kesäisen tunnelman. Minusta meillä on ainakin niin kylmää ja sateista, että ei tulisi mieleenkään kattaa pihapöydälle. Tosiasiassa meillä ei ole sitä pöytääkään vielä.
    Tuo sinun muffinssi vaikuttaa helpolta lastenkin tehdä. Taidankin tarjota sitä seuraavan leipomisinspiksen tullessa. Mukavaa päivää!

    VastaaPoista
  3. Ohje on tosiaankin tosi helppo, eli onnistuu mainiosti lapsukaisilta!

    Meidän terassi on aika suojainen, eli jos vain aurinko pilkistää, siinä kyllä tarkenee. Ei nyt kesähepenissä, mutta ilman talvitakkia kuitenkin:) Sadetta ei olla saatu, kasvimaa sitä kyllä jo kaipaisi!

    VastaaPoista
  4. Tuo raparperi-kaneli -mehu kuulostaa tosi hyvältä! Pitääpä kokeilla tuota muffinssiohjetta, kun melkein päivittäin tulee jotain leivottua:)

    VastaaPoista
  5. Onpa ihanan näköinen ja kuuloinen välipala! Muffinssiohje tulee kokeiluun, vaikuttaa tarpeeksi nopealta ja helpolta minulle. :) Aurinkoista päivää! <3

    VastaaPoista
  6. Hei, kiva ja helppo ohje. Meillä lapset pääsevät tänään leipomaan. Kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
  7. Kivaa, taas uusi herkkuresepti lisää ; )! Vaan kohta (tai jo nyt) alkaa näkyä vyötäröllä nämä kesän herkkuset, o-ou : /...

    VastaaPoista
  8. Nam mitä herkkuja ja niin ihanan kesäiset kuvat!!

    VastaaPoista
  9. Ihana resepti taas, kiitos! :)

    Ja tuota noin. Krhm. Mä ehdotin sua täällä: https://www.facebook.com/TorresSuomi?sk=app_385228948189882
    Toivottavasti et pahastu. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota noin. Krhm. En pahastu, olen otettu. Kiitos ja arpaonnea!:)

      Poista
  10. meillä kans aletaan leipoon just nyt muffinsseja :)
    poika soitti jo mulle tulomatkalla että leivotaan :) ja tuossapa hyvä resepti!

    VastaaPoista
  11. Hei, pitäiskin tehdä raparperimehua kun piirakka alkaa varmaan kohta tulla jo korvista! :D Ihanan kesäinen kuva tosiaan, suojaisessa paikassa on täälläkin tänään ollut taas pitkästä aikaa lämmintä. Mittarikin näytti tossa pari tuntia sitten vielä +20 (varjossa) mutta ei siltä ulkona kyllä tunnu! Tosi vaikee miettiä lapsen pukeutumista...

    VastaaPoista
  12. Kuulosta ja näyttää herkulliselta välipalalta.
    Kivalta vapaapäivältä vaikuttaa :)

    VastaaPoista
  13. Ihania herkkuja! Miten teet raparperikanelimehun?

    VastaaPoista
  14. Ihanan helppo ohje, kiitos!

    Ulkoilmaihminen ei säästä piittaa: Me olemme grillanneet ulkona kerran lumisateessa jouluaatonaattona, eikä me oltu silloin nuoria ja hulluja, vaan tämä taphtui pari vuotta sitten. Kunnon untuvatakki on poikaa!

    Olen koukussa kuviisi ja -blogiisi! Tätä ei olisi saanut tapahtua, sillä...en ole vieläkään saanut vuorokauteeni lisää tunteja.

    VastaaPoista
  15. Peppilotta ja Leena: tämän mehun tein leipomisesta ylijääneestä raparperisoseesta. Mutta postaan ihan oikean ohjeen viikonlopun aikana!

    Ja Leena: Kiva kuulla!:) Meilläkin muuten grillattiin tulisia katkarapuvartaita avotulella joulupäivänä. Se on se asennekysymys!

    VastaaPoista
  16. Tein juuri tätä ohjetta soveltaen karpalo-vaahterasiirappi-muffinsseja ja perhe tykkäsi kovasti! Pikkasen vähemmän laitoin vaan sokeria. Tämä sun ohje on todella hyvä monellakin tapaa: rasvan korvaa öljy ja kaikki ainesosat vaan sekoitetaan keskenään.

    Vatkaimen esiinottaminen kun on muka niin vaivalloista...

    Aurinkoisia päiviä!

    Sari

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig