torstai 21. kesäkuuta 2012

Varaslähtö juhannukseen

Meillä otettiin varaslähtö juhannukseen eilen keskiviikkona. Perunapenkistä nostettiin kesän ensimmäiset perunat pitkän juhannusvapaan kunniaksi.
Perunat nautittiin tietenkin sillin, voikastikkeen, kananmunien ja oman maan salaatin kera. Pikkuneiti totesi, että "tämä on minun lempiruokaani. Mutta VAIN omista perunoista tehtynä!". On ihanaa, kun lapsikin oppii pikkuhiljaa arvostamaan todellista lähiruokaa. Maukasta se olikin!
SHARE:

15 kommenttia

 1. Oi vau, teillä on jo omia perunoita! Meidän pitää vielä vähän odottaa... (ja salaattia en oo saanu vielä edes kylvettyä.. :D )

  Kyllä ne omat maistuukin ihan erityisen hyviltä.. :)

  Mukavaa juhannusta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kun oikein etsin ja kaivoin, sain perunoita kasaan just yhden aterian verran:) Nyt saavat rauhassa jatkaa kasvuaan.

   Ja hyvinhän nuo salaatit vielä ehtii, itsekin pitäisi kylvää uusia rivejä, kun kaikki (vanhoja siemenpusseja) eivät näköjään lähteneet. Mutta on se niin mukavaa aina ennen ateriaa koukata kasvimaan kautta:)

   Hyvää juhannusta myös teille!

   Poista
 2. Ompa jo komeita perunoita! itse saan vielä hetken odottaa, mutta ostanut en ole yhtään vielä, enkä varmaan ostakkaan, pian saan jo omia.
  Ihanaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin maltoin pitää näppini erossa kaupan perunoista, kun nämä omat maistuvat vieläkin paremmilta odottelun jälkeen:)

   Hyvää juhannusta!

   Poista
 3. parasta lähiruokaa ! mie oon tehny semmosta sillivatia mihin tulee silli, sipuli ja keitetty kananmuna pohjalle ja päälle voisula, ja se jääkaappiin hyytymään ja uusien pottujen kans avot, ihanaa :) ja sillinä oon käyttäny semmosta paketissa, ei purkissa, olevaa.
  ihanaa juhannusta ! mulla yötöitä tiedossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nam, sun sillivati kuulostaa herkulliselta! Olen vastaavaa jossakin kylässä saanut, pitääkin kesällä tehdä itse. Kiitos muistutuksesta!:)

   Mukavaa juhannusta ja rauhallisia yötöitä!

   Poista
  2. Uiii tämä kuulostaa kyllä hyvältä, pitääpä kokeilla. Tosin omat perunat on niin vaiheessa että ei ihan hetkeen vielä omien kanssa tuota voi syödä, mutta aikanaan sitten ja sitä ennen ei-niin-hyvien ostoperunoiden kanssa... ;)

   Poista
 4. Kuulostaa NIIN hyvältä! Ihanaa keskikesän juhlaa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina, ihanaa juhannusta myös sinne Satakuntaan! (Ihan pientä kotiseutuhaikeutta havaittavissa täällä:) )

   Poista
 5. Ooh, nuo ovat kyllä varmasti ihania. Paljon tuoreemmaksi ei ruoka tule. Iloista juhannusta!

  VastaaPoista
 6. Mukavaa juhannusta myös sinne koko perheelle! Palataan niihin vierailupäiviin lähiaikoina:)

  VastaaPoista
 7. Maiskis! Olis kyllä kauheera karpata, tällaiset ihanuudet ja lähiruuat jäisivät syömättä..

  Ihanaa mittumaaria!

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig