perjantai 22. kesäkuuta 2012

Ihana raparperi-kardemummakakku

Tein ihanaa raparperi-kardemummakakkua ompelukerhon kahvipöytään. Kakku sai sen verran kehuja, että tätä tarjotaan myös nyt juhannuksena. Astetta juhlavampana tosin, mansikoiden ja kermavaahdon kera. 
Alkuperäinen ohje (ilman kardemummalisää) on Maalaisunelma-lehdestä 5/2012.
IHANA RAPARPERI-KARDEMUMMAKAKKU
150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
3-4 raparperin vartta kuorittuna ja viipaloituna
2 rkl sokeria
1 tl maizenaa

1. Voitele ja leivitä irtoreunainen vuoka, halkaisijaltaan noin 24 cm. Sekoita voi, sokeri ja munat kuohkeaksi tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella.
2. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhettu kardemumma. Kääntele jauhoseos voiseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä vuokaan.
3. Sekoita raparperit, 2 rkl sokeria ja maizena. Levitä seos taikinan päälle. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.
 * Nauti vaniljakastikkeen tai mansikoiden ja kermavaahdon kera.


RENTOUTTAVAA JUHANNUSTA!
SHARE:

17 kommenttia

  1. Kuulostaa ihanalle toi piirakka...
    Hyvää juhannusta!

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköinen piirakka! Meilläkin tehdään raparperiherkkuja mansikoiden ja kermavaahdon kera jussinpäivän kunniaksi :)

    Mukavaa juhannusta teille!

    VastaaPoista
  3. Tuhannet kiitokset. Rakastan kardemummaa, joten teen tätä varmasti.

    Ihanaa & lämmintä Juhannusta Sinulle!

    VastaaPoista
  4. Raparperi ja kardemumma on ihan nappi combo. Olen tehnyt aika samantyylisellä reseptillä piirakkaa, mutta tämä täytyy testata!

    VastaaPoista
  5. Kaunis ja herkullisen oloinen kakku, täytynee kokeilla. Oikein mukavaa juhannusta!

    VastaaPoista
  6. Kokeilemisen arvoinen ohje! Ihanaa juhannusta! <3

    VastaaPoista
  7. Hyvältä näyttää ja varmasti myös maistuu! Lämmintä juhannusta:)

    VastaaPoista
  8. Oi namskis ! Hyvää juhannusta :)

    VastaaPoista
  9. Näitä raparperiohjeita ei voi olla liikaa, tämä täytyy myös testata. Ihanaa juhannusta! :)

    VastaaPoista
  10. Herkulliselle näyttää ja niin ihanat kuvatkin on!
    Hyvää juhannusta!

    VastaaPoista
  11. Mitä herkkua! Toivottavasti Juhannus on sujunut rettoisissa ja mukavaissa merkeissä! Täällä rapakon toisella puolella nautittiin täysin siemauksin auringosta, lämmöstä, hyvästa ruuasta ja seurasta.

    VastaaPoista
  12. Myös juhannusvieraat tykkäsivät kakusta, oli tosiaan ihan "nappi combo" mansikoiden ja kermavaahdon kera!:) Nyt täytyy sulatella kaikkia juhannusherkkuja, ennen kuin voi ryhtyä uuteen leivontasessioon (tai ylipäätään mihinkään...)

    VastaaPoista
  13. Tätä pitää kokeilla! Löysin keväällä pihan viidakosta ison raparperiviljelmän. Muutimme tähän taloon viime kesäkuussa ja silloin raparperit taisivat olla jo hautautuneet pusikkoon.

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig