keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Muutostilassa

Kun viikko sitten saimme kesän kirjakuvaukset päätökseen, uhosin heittäväni hanskat tiskiin ja antavani puutarhan vaipua talviunille (siitä puhe mistä puute...). Nooh, uusi viikko toi mukanaan uudenlaisia prokkiksia ja ihan vielä emme pääse puutarhan kanssa uinumaan. Ja onhan tuota sadonkorjuutakin jäljellä vaikka kuinka. Luumuja, omenoita, pensasmustikoita, tomaatteja. 

Puutarha elää nyt jatkuvassa muutostilassa. Kasvihuone tyhjenee tomaateista, ränsistyneet kesäkukat saavat kyytiä ja ruukkuja kannellaan sinne sun tänne. Ensin kasvihuoneen suojiin ja myöhemmin sisätiloihin tai varastoon talvehtimaan. Yksi tällainen on upeasti syksyn sävyihin sointuva käenkaali.  
Olen talvettanut käenkaalin viileässä varastossa, jossa se vaipuu totaaliseen talvihorrokseen. Kevään tullen nostan kasvin huoneenlämpöön, leikkaan kuihtuneet lehdet pois ja aloitan kastelun. Ei mene kauaakaan, kun käenkaali alkaa heräillä uuteen kauteen ja täyttää ruukun taas nopeasti.


Mukavia syyspuuhia puutarhassa!

SHARE:

4 kommenttia

 1. Mielenkiinnolla odotellaan kirjaprojektin lopputulosta.... Samat syyshommat täälläkin.
  Tuo punainen käenkaali on aivan ihana! Itsellä on kirjavalehtinen. Viime talvena unohdin yhden ruukun kylmälle kuistille. Kippasin keväällä mullan viljelylaatikon pohjalle. Alkukesällä sipulipenkistä löytyi runsaasti käenkaalta. Taidan jättää nytkin yhden ruukun kuistille ja alan kastelemaan sitä keväällä, katsotaan kuin nousee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiinnolla odotan kirjaprojektin lopputulosta minäkin! :D Ja tuo käenkaali on kyllä ihanan sitkeä. Ensi kertaa talvettamisen jälkeen olin jo heittämässä sitä menemään, niin elottomalta se näytti. Mutta viikonloppu pois kotoa ja kasvi olikin herännyt henkiin!

   Poista
 2. Ihanaa syksyä! Puutarha on juuri nyt parhaimmillaan kuten myös luonnon kauneus.

  Kohti Joulua -joulublogi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Karo, sitä samaa sinne! Syksy alkaa näyttää värikästä puoltaan ja viikonlopuksi on luvattu aurinkoisia päiviä. Ihan parasta! <3

   Poista

Blog Design Created by pipdig