sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Unelma

Blogiyhteistyö: Huiskula

Syksyn saapumisen huomaa paitsi viilenevistä aamuista ja hiljalleen väriään muuttavista lehdistä, niin myös varjoista.
Lasitetulla terassilla on aurinkoisina aamuina lähes viidakkomainen tunnelma. Ulkopuolelle jäävä keittiöpuutarha, villiviiniseinämä ja syyreniaidanne muodostavat vihreän massan, jonka lävitse auringonsäteet siivilöityvät. Ne leikkivät aamukasteen kostuttamilla lasiseinillä ja luovat lattiaan alati muuttuvia kuvioita.
Unelma ('Asparagus plumosus') sopii loistavasti tähän tunnelmaan. Se on metsäisen vihreä ja muistuttaa jotenkin saniaista. Kasvi on samaan aikaan sekä runsas että hento. Se on vanhanajan perinteinen viherkasvi, jota käytetään paljon myös leikkona. Kodin Ruukkukasvit -kirja vuodelta 1957  kertoo, että "asparagukset viihtyvät parhaiten lanta-, lehti- ja turvepehkomullasta kokoonpannussa maassa, johon vielä on lisätty hietaa ja hiukan kalkkia." Hieman modernimpia kasvatusohjeita löytyy muun muassa Huiskulan sivuilta täältä.
Huomatkaa muuten, mitä kävi kynttilöille. Vaikka ulkopuolella lämpötilat eivät enää nouse korkeaksi, niin ovien ollessa suljettuna ja auringon paistaessa lasiterassilla on edelleen todella lämmintä. Tämä pitää ottaa huomioon myös kasvien kanssa. Esimerkikisi unelma eli huoneparsa vaatii näin kasvukaudella runsaasti kastelua. 
Minä yritän vielä tankata itseeni terassin suojissa lämpöä ja valoa, yhdessä viherkasvien kanssa. Kohta meidän kaikkien on aika muuttaa sisälle. Sinne mahtuminen onkin sitten taas toinen juttu...
 Kauniita syyskesän päiviä!

* Blogiyhteistyö: Huiskula

SHARE:

2 kommenttia

  1. Ihana lasitettu terassi, antaa varmasti mukavaa jatkoaikaa kesälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain, auringonpaisteella lämpö hellii terassilla vielä ihanasti. Ja iltaisin sitten lämpölamppujen alla:)

      Poista

Blog Design Created by pipdig