Meillä on kaksi luumupuuta, joista 'Sinikka Siniluumu' antaa satoa ensimmäisenä. Kuvassa olevat luumut ovat erityisen hyviä, mutta tämä lajike on valitettavasti tuntematon. Olen saanut puun lahjaksi ja se on kovin rakas vähän rujosta ja toispuoleisesta ulkonäöstään huolimatta. Puuhun liittyy surumielinen tarina ja sen voi lukea tästä vanhasta postauksesta.
Mihin te käytätte luumuja, mihin upottaa koko sato? Meillä luumut herkutellaan tällä hetkellä lähinnä sellaisenaan, mutta käyttö- ja säilöntävinkkejä otettaisiin ilolla vastaan!
Meillä on luumupuu,mutta se ei ole koskaan tuottanut satoa.Pitäisiköhän niitä olla kaksi?
VastaaPoistaKyllä luumu tykkää kaverista, jopa itsepölytteiset luumut tekevät paremman sadon, jos lähistöllä on toinen luumu.
PoistaMeilläkin alkavat luumut olemaan kypsiä ja paljon tulee.
VastaaPoistaAikoinaan meillä oli ton näköisiä luumuja ja puu tuotti niin paljon hedelmiä että se halkaisi ittensä. Vaikka tuettiin kaikki oksat.
No se oli sen puun tarina, onneksi on uusia puita/luumuja.
Tänä vuonna näyttää olevan hyvä luumuvuosi. Meillä ei ole vielä tarvinnut tukea oksia, mutta hyvä kun vinkkasit. Pitääkin tarkkailla tilannetta tulevina vuosina ja poistaa raakileita tarvittaessa.
PoistaOi, ihanat luumut! Itse olen tehnyt ylimääräisistä tai liiaksi pehmenneistä luumuista piirakkaa ainakin näillä ohjeilla: https://kotiliesi.fi/resepti/helppo-luumupiirakka-2/ ja http://www.maku.fi/reseptit/luumupiirakka, hyvää tulee :)
VastaaPoistaHei loistavaa, kiitos näistä reseptivinkeistä! :)
PoistaKoko sato upotetaan pilkottuna perheen naamoihin, kokonaiset kolme luumua saamme ;) Ihanan näköisiä nuo sinun luumut <3
VastaaPoistaNo teillä ei ainakaan ole mennyt satoa hukkaan tai kompostiin, niinhän se pitäisi mennäkin! :)
PoistaMeilläkin ehti tänä vuonna luumut kypsiksi asti ennen pakkasia! Ja hitsi ne on makeita ja hyviä! Minä keittelin yksi satoisa vuosi tätä luumu-ananasmarmeladia: https://www.dansukker.fi/fi/resepteja/luumu-ananasmarmeladi.aspx
VastaaPoistaErityisen hyvää tämä on joulutorttujen marmeladisilmänä ;) Suosittelen!
Kiitos Marika linkistä, tämäkin laitetaan ehdottomasti talteen! Makoisaa syksyä:)
PoistaMeillä on tänä vuonna luumut jääneet vähän kummallisen värittömiksi. Tuntuvat olevan kypsiä ja pehmeitä, mutta makukin on vähän karvas. Johtuisiko kylmistä keleistä? Yleensä meillä syödään luumut sellaisinaan, koska kivien poisto säilöntää varten on aika iso urakka. Joskus olen kyllä keitellyt hilloa, ja se oli tosi hyvää :)
VastaaPoistaJaa-a, nyt on kyllä mielenkiintoinen kysymys! En näin äkkiseltään osaa sanoa mistä värittömyys johtuu. Tätä pitääkin ihan tutkailla. Itse syytän huonosta sadosta aina säätä, oli syy mikä tahansa:)
PoistaMeillä on kaksi luumupuuta: nuori Laatokan helmi ja vanhempi Kuntalan punaluumu, jonka luumut näyttävät aivan samoilta kuin kuvassa olevat. Tänä vuonna halkeilevat herkästi. Olen keittänyt puhdistettuja luumun puolikkaita n. 5 min sokeriliemessä ja pakastanut liemineen. Ovat ihania pehmeän jäätelön kanssa. Tänä vuonna ajattelin kokeilla liemeen rommia. :)
VastaaPoistaNo tuota halkeilua on ollut meilläkin tänä vuonna. Luumu on makea ja Sinikkaan verrattuna huomattavasti isompi. Mainitsemasi luumu-sokeriliemi rommilla terästettynä kuulostaa herkulliselta! :)
Poista