torstai 27. helmikuuta 2014

Haastetta ruoanlaittoon

Ruoanlaitto meidän keittiössä on käynyt melkoisen haasteelliseksi. Ei suinkaan monimutkaisten ruokaohjeiden tai eksoottisten kokeiluiden vuoksi. Tässäkin on valmistumassa noin 5 kiloa bataattisosetta ohjelmointipäällikön rajoittuneeseen allergiaruokavalioon.
Haastetta tuo tilan puute. Työtaso on ikkunan edessä ja ikkunan edessä on tietenkin talvikeittiöpuutarha. Vihanneskrassia, valkosipulinversoja, herneenversoja, yrttejä, sipulinversoja. Kaikkea, mikä tuo vähänkin vihreää ja kesän tuntua ruoanlaittoon.

Olen haaveillut Kekkilän taimihyllystä. Onko kenelläkään kokemuksia tästä, onko oikeasti näppärä ja tilaa säästävä?
Kuva: Kekkilä
Yritin vuosi sitten hääpäivän aikoihin vihjailla miehelle tästä. Ja uudelleen heti äitienpäivänä. En saanut taimihyllyä, mutta opin, että halutakseen jotain on parempi sanoa ihan suoraan. Mielellään kuvan, tuotetietojen ja ostopaikan kera. Taidokkaasti toteutetut vihjailut menevät tässä tapauksessa kyllä ihan hukkaan!:D
SHARE:

14 kommenttia

 1. Olen huomannut saman...sanottava on suoraan..:)

  VastaaPoista
 2. Näyttää muuten tosi kätevältä ja kauniiltakin vielä tuo taimihylly. Olisi ihan loistava keittiöntasolle. Toivottavasti nyt menee "vihje!" perille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin jo mittailin tätä keittiön ikkunan alle. Tosin kävisi myös meidän lasivitriinin päälle, olohuoneeseen, työhuoneeseen... Kasveja, kirjoja, astioita...pitänee vielä tarkistaa nuo painorajoitukset!:)

   Poista
 3. Mä tykkäisin jos hyllyä olisi eri värisenä - iloisen värisinä! :) Terkut!!

  VastaaPoista
 4. Hylly on aivan ihana! Toivottavasti menee vihje tällä kertaa perille asti! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko teillä Jenni tämä hylly vai ihastuitko vain ulkonäköön?:) Mä nimittäin ihastuin, vasta sitten kaivoin mitat ja muut tekniset tiedot esille. Ja vielä kehdataan sanoa, että ulkonäöllä ei ole väliä:D

   Poista
 5. Ahdasta on meilläkin keittiön ikkunan vieressä. Taimihylly voisi tuoda helpotusta, mutta tuohon ei taida kovin korkeat yrtit mahtua kuin ylätasolle. Täytyypä katsoa voisiko itse tuunailla jonkinlaisen hyllykön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pohdin ihan samaa tuosta korkeudesta. Tosin keittiöviljelyn suhteen yrtit harvoin pääsevät kovin korkeiksi, kun niitä tulee napsittua ruokaan koko ajan. Mietin myös lasisia hyllyjä ikkunan eteen tai katosta roikkuvaa lautahyllyä (vrt. keinu), mutta tekemiseen asti nämä mietteet eivät vielä ole johtaneet...

   Poista
 6. Talvikeittiöpuutarhasi näyttää herkulliselta, munkin täytyy muistaa laittaa ainakin herneitä multaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää onkin kutakuinkin ainoaa sisä-siemenkasvatusta, joka multa onnistuu. Kun taimet alkavat näyttää liian honteloilta, napsin ne leivän päälle:D

   Poista
 7. Voi kuinka näyttää niin herkulliselta ja ennekaikkea terveelliseltä tuo sinun oma pieni hyötypuutarhasi. Toivotaan, että saat tuollaisen taimihyllyn... äitienpäivähän on jo kohta taas täällä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkea ihanaa vihreää tulee kieltämättä laitettua jokaisen leivän päälle, kun kasvit ovat aivan käden ulottuvilla. Kohta pitäisi vaan aloittaa uusi viljelykierros:)

   Poista

Blog Design Created by pipdig