tiistai 28. elokuuta 2018

Should I stay or should I go..?

Blogiyhteistyö: GreenCare

Kauhea dilemma. Mitä tehdä ruukuissa yhä kukoistaville kesäkukille? Jatkaako hellää hoivaa vai antaako mennä? Kaikki lehdet, blogit ja instatilit pursuavat jo toinen toistaan kauniimpia syysistutuksia. Täällä päin lämpötilat huitelevat kuitenkin vielä 20 asteen tienoilla. Tiedän kokemuksesta, että krysanteemit ja syklaamit näivettyvät turhan nopeasti aurinkoisella terassillamme, jos nyt intoudun niitä istuttamaan.
Kesäkukat saivat koko kesän GreenCare Puutarhan KESÄ -kesäkukkalannoitetta. Sitä vaaleanpunaista, kasteluveteen sekoitettavaa. Pitäisikö lopettaa lannoitus ja kastelu, ja kiikuttaa sitten loppuaan lähestyvät kukat kompostiin? Koska eihän niitä tietenkään voi sinne suoraan kipata. Vähän kuin juhlien jälkeen: kukaan ei enää pysty syömään kermakakkua, mutta roskiksen sijaan kakku jemmataan useammaksi päiväksi jääkaappiin. Jostakin syystä on helpompaa hankkiutua kakusta eroon välisäilytyksen (jääkaapin) kautta. Näyttää olevan sama homma kesäkukilla.
Jos olet jo ahkeroinut syyskukkaistutuksia, niin Puutarhan KESÄ -lannoite käy myös niille. Toivon mukaan saamme pitkän ja lämpimän syksyn, jolloin syyskukat eivät pärjää pelkällä vedellä. Silloin tällöin lannoitetta kasteluveteen ja syysihanuudet jaksavat kukkia pidempään!
Vieläkö teillä kesäkukat kukoistavat vai oletteko jo siirtyneet syksyisempiin istutuksiin?


*Blogiyhteistyö:
PuutarhanKesä GreenCare
SHARE:

10 kommenttia

 1. Kesäkukat ovat menneet, eikä syysistutuksiakaan vielä ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keli taitaa vielä olla vähän turhan lämmin, ainakin suojaisilla terasseilla ja parvekkeilla. Meillä osa kukista kuivahti jo heinäkuussa, mutta ne mitkä selvisivät, ovat nyt täydessä terässä.

   Poista
 2. Kyllä meillä vaan on vielä kesäkukkia ja sae olla kunnee on tosissaan syksy,ei ole vielä. En haluakaan ihan vielä syksyä katsella, se kerkiää myöhemminkin. Joten minulle kyllä kelpaa nämä hyvinkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vähän sama homma täällä, kovin mielelläni vielä jatkaisin kesätunnelmissa (ja ennen kaikkea lämmössä). Mutta jotenkin lähestyvä syyskuu jo huutaa syysistutuksia. Ehkä maltan vielä näppini ja nautiskelen loppukesän kukkaloistosta:)

   Poista
 3. Meidän kesäkukat menivät helteiden mukana. Lomalla kastelu jäi vähemmälle ja aurinko porotti. Itse ostin viime viikolla syyskukat, jotta viikonlopun pihajuhlissa ruukut eivät olleet tyhjiä. :)
  Tuon vaaleanpunaisen lannoitteen lisääminen kasteluveteen välillä, antaa kyllä voimaa kasveille. Ihanasti sinun kukat vielä kukkii ja anna rauhassa kukkia, kyllä syyskukkia ehtii vielä ihastelemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin kuivui pari pienempää ikkunalaatikkoa kesälomareissun aikana. Mutta osa kukoistaa vielä kauniisti. Kyllähän se tosiaan kannattaisi nauttia, kun keliä ja kukkia kerran piisaa. Mutta tästä huomaa, miten ajatukset siirtyvät jo syksyyn. Kaikki syvät ja murretut värit alkavat taas näyttää vastustamattomilta. Kaunista viikon jatkoa sinne!

   Poista
 4. Kesäkukilla sinnitellään vielä hyvä tovi, älä sinäkään vielä noita kaunokaisia kompostilla uhkaa:)Minulla käy usein niin, että krysanteemiaika jää väliin; Kesäkukat kukkii niin kauan, että alkaa olla useana yönä pakkasia, eipä ne krysanteemitkaan kovin kylmää kestä. Siis siirrytään suoraan callunoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama homma käy usein täällä ja juuri samasta syystä. Kovasti kyllä tykkään värikkäistä ja muhkeista krysanteemeista. Ja herkät syklaamit sitten, voi ihanuutta! Mutta usein jää juuri tuo vaihe väliin.

   Poista
 5. Kesäkukkiin panostetaan runsaasti ja jos ne vielä nyt ovat loistossaan niin miksi ne olisi kompostiin kipattava. Minä yleensä ohitan krysantteemit ja ajan tullen panostan luonnonsta saataviin syysasetelmiin. Syklaami on minun syyskukkani.
  Komeasti sinun kesäkukat vielä kukkivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komeasti kukkivat, se on ihan totta. Mutta kun ajatukset selvästi jo harhailevat syksyisempiin juttuihin. Ehkä siirrän kesäkukat yhdelle puolelle taloa ja toiseen alan koota syksyisempiä juttuja. Voi sitten vaihdella penkin paikkaa mielialan mukaan:)

   Poista

Blog Design Created by pipdig