tiistai 7. elokuuta 2018

Miten sitä taas tottuu?

* Blogiyhteistyö: Josefiinan aitta

Miten ihmeessä sitä taas tottuu tiukempiin housuihin, vyötärönappeihin, jäykempiin kankaisiin? Olen viilettänyt koko kesän lötköissä pellava- ja puuvillavaatteissa. Mistään ei ole kiristänyt, vaikka jäätelöä on tullut syötyä ennätysmäärä.

Odotan kauhulla ensimmäisiä farkkukelejä. Vaakaan en uskalla edes vilkaista. En malttaisi vielä millään luopua kesän mukavista luottovaatteista, kuten tästä Josefiinan aitan pellavapaitulista.
Pellava on ihanan hengittävä luonnonkuitu, joka ei hiosta edes helteillä. Väljä vaate antaa ilman kiertää iholla. Pellava pitää ihon kuivana ja pehmeänä ja tuntuu miellyttävältä kesät talvet. Ja entäs sitten tuo kiistelty pellavan ryppyisyys. Toiset silittävät, toiset eivät. Minulle on aikoinaan sanottu, että pellavan kuuluu näyttää ryppyiseltä. Olen tarttunut lauseeseen kuin hukkuva pelastusrenkaaseen. Kun näin on kerran sanottu, niin amen ja kättä päälle!
Josefiinan aitalla on sympaattinen puoti Lohjalla. Jos puotiin on liian pitkä matka, kannattaa katsastaa kaunis Instagram-tili sekä tietenkin Facebook-sivut. Minä olen törmännyt Josefiinan aittaan ensi kertaa Kevätmessuilla, eli sielläkin kannattaa pitää silmät auki!
Otan ilolla vastaan loppuviikoksi luvatut helteen ja pidän vielä kiinni kesävaatteista. Samalla ajatukset kuitenkin kääntyvät jo syksyyn vähän haikein mielin. Takana on ihana kesä ja edessä paljon uutta. Kuopus aloittaa esikoulun, työkuvioissa on muutoksia, elämä tuo eteen yllättäviä asioita. Onneksi nyt on tankattu yllin kyllin aurinkoenergiaa!

*Blogiyhteistyö: 
pellavavaate Josefiinan aitta

SHARE:

4 kommenttia

 1. Ihana mekko ja ihanan värinen vielä kaiken päälle! 💙
  Pellava on mun lempparimatsku juuri mekoissa ja tunikoissa.
  Tsemppiä ja lempeitä tuulia kaikkeen uuteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinisen sävyt ovat jotenkin ihanan rauhoittavia ja viilentäviä. Ja onneksi näitä pellavavaatteita voi käyttää myös kylmän tullen, alle vaan paksua sukkista. Tosin sitä en vielä suostu edes ajattelemaan :D

   Ja kiitos, lempeitä tuulia toivon. Asioilla on tapana lutviutua, kunhan jättää turhat murehtimiset ja märehtimiset. Ihanaa viikon jatkoa sinne! <3

   Poista
 2. Farkkukelit ovat jo alkaneet, kun aamulla töihin lähtiessä ei ole kuin 15 astetta lämmintä. Iltasellakin tarvin jo takin, kun 30 asteen helteiden jälkeen tällaiset kelit tuntuvat kovin kylmiltä. Olen vältellyt pellavaa juurikin ryppyissyyden takia, mutta osa vaatteista näyttää tosiaan hyvältä ryppyisinäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri eilen nauroin lapsille, että nyt tuollainen +16 astetta aamulla tuntuu kamalan kylmältä, kun on tottunut yli 30 asteen helteisiin. Keväällä tuollaisessa kelissä heitetään melkein t-paita päälle:) Päivät ovat vielä niin lämpimiä, etten ole kaivanut farkkuja esille. Löysät kesähousut ja villatakki ovat toistaiseksi saaneet luvan riittää. Mutta kai se on kohta myönnyttävä...

   Itse en ole mitenkään innokas silittäjä, niin pellava on juuri passeli materiaali. Aina voi syyttää kankaan luontoa, ei omaa laiskuutta:D

   Poista

Blog Design Created by pipdig