perjantai 10. elokuuta 2018

Helpot ja herkulliset mustikkamaljat

Eskaritaival alkoi eilen jännittyneissä merkeissä, taisi siinä silmäkulmatkin kostua... Ensimmäisen koulu- ja eskaripäivän kunniaksi tein lapsille herkulliset mustikkaiset kerrosmaljat. Maljoissa yhdistyvät ihanan mehevät pensasmustikat, kaurakeksien rapeus ja sitruunainen vaniljavaahto. Nämä on tehty gluteenittomina, mutta samalla ohjeella tulee myös ihan tavallisista kaurakekseistä. 


Maljat voisi toki koota jääkaappiin odottamaan herkuttelijoita, mutta kaurakeksien rapeus pysyy paremmin, kun maljat kokoaa juuri ennen tarjoamista. Kun erillisissä kulhoissa odotti valmiina kotipihasta kerätyt pensasmustikat, murskatut kaurakeksit ja sitruunainen vaniljavaahto, syntyivät valmiit maljat suit sait sukkelaan. 


Pensasmustikoiden kausi on alkanut ja jatkuu onneksi ihanan pitkään. Marjat eivät kypsy kertarysäyksellä, vaan sadosta saa nauttia usein jo heinäkuun puolelta elo-syyskuulle asti. Nyt on siis parhaat hetket herkutella!


Helpot ja herkulliset mustikkamaljat 
(gluteeniton, noin 4 tuhtia annosta)

100 g gluteenittomia kaurakeksejä
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 dl sitruunarahkaa
reilusti mustikoita
koristeluun syötäviä kukkia tai mintun lehtiä

 1. Murskaa kaurakeksit karkeaksi rouheeksi. 
 2. Vaahdota vaniljakastike. Lisää joukkoon sitruunarahka, sekoita tasaiseksi.
 3. Annostele maljoihin vuorotellen keksimurua, mustikoita ja sitruuna-vaniljavaahtoa. Koristele syötävillä kukilla tai mintun lehdillä. Tässä on käytetty vähän sitruunaiselta maistuvaa kääpiösamettikukkaa.
SHARE:

5 kommenttia

 1. This looks like the perfect breakfast meal. I will have to try this sometime this weekend, looks so tasty. Thanks for the share, have a fantastic weekend. Keep up the posts.
  World of Animals

  VastaaPoista
 2. Näyttää ihanan raikkaalta ja herkulliselta!
  Koulujen aloitus on juhlan ja herkkujen paikka.

  VastaaPoista
 3. Ihanat annokset ja kauniisti laitettu tarjolle! Kyllä se koulujen alku on juhlan paikka, varsinkin kotiäidin näkökulmasta.. :D Sitä olisi kyllä syytä juhlistaa ihan jo kannustuksen vuoksi, että koulujen alkaminen olisi lapsistakin positiivinen juttu..

  VastaaPoista
 4. Just tänään laitoin tarjolle vastaavaa. :D Samat ainekset kokosin kulhoihin, ja sai itse koota annoksen. :) Herkullinen makuyhdistelmä :p Nätit näin laseihin laitettuna. Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ps. Meinasin ensin kaurakeksien sijaan ostaa LU Bastogne kanelisia keksejä, nekin voisivat sopia hyvin tällaiseen. =))

   Poista

Blog Design Created by pipdig