sunnuntai 5. elokuuta 2018

Kesän helpoin mustikka-apaja

Rakastan mustikoita, mutta en niinkään rakasta niiden poimimista metsästä. Metsä on kyllä oikein ihana paikka, mutta mustikankeruureissut ovat yleensä loppuneet lyhyeen. On itikoita, luikeroita, jollekin poimijalle tulee aina nälkä, väsy tai vähintääkin kuolettava tylsyys.  Siksi olen istuttanut kotipihaan pulleroita pensasmustikoita. Niiden kerääminen on vaivatonta, nopeaa ja onnistuu myös lapsilta. Mitään työvoiman riistoa tässä ei toki harjoiteta. Paitsi ehkä äidin.
Kerran nimittäin maksoin sekä omilleni että naapurin lapselle pensasmustikoiden keräämisestä urakkapalkan. Kippojen täytyttyä lapset olivat jo rakentamassa myyntikojua kotikadulle. Pikkuiset business-ihmiset olivat päättäneet myydä minun kasvattamani ja minun jo kertaallaan maksamani mustikat naapurustolle. Nerokas idea! Onneksi ehdin väliin, muuten olisi jäänyt mustikkapiirakka leipomatta. 

Ihanan mehevistä pensasmustikoista ja niiden kasvattamisesta juttua nyt Minttua ja mustikoita -blogissa. Postaus löytyy täältä.

Makoisaa mustikka-aikaa!
SHARE:

3 kommenttia

 1. Kasteletko mustikoita paljon? Meillä mustikkapensaat ovat aurinkoisella paikalla ja maa on aika hiekkaista. Laitoin pensaille puutarhamultaa istuttaessa ja juurella on katetta. Pensaat ovat jo muutaman vuoden ikäisiä, mutta eivät ole kasvaneet juurikaan. Mietin, tuliko ne istutettua huonoon paikkaan ja/tai olenko kastellut niitä liian vähän.

  VastaaPoista
 2. Pensasmustikka on ison kokoinen, minusta ihan hyvän makuinen.
  Tuollaisia minäkin poimisin, onneksi niitä ei tuu meidän puutarhaan, niinkauan kuin isäntä poimii mustikat metsästä.

  VastaaPoista
 3. Mustikoiden kerääminen on mukavaa puuhaa, mutta pensasmustikan marjat ovat vähän eri makuisia ja isompia. Molempia pitää saada. Fiksuja lapsia.

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig