sunnuntai 16. syyskuuta 2018

Katoksen suojassa

Yhteistyö: Hillerstorp

Täällä nautiskellaan syyskuun runsaudesta ja juodaan vielä sinnikkäästi päiväkahveja pihamaalla. Ja mikäs tässä on juodessa, kun lähes joka ilta on paistanut aurinko. Aamut ovat saattaneet alkaa sateisina tai sumuisina, mutta iltaan mennessä taivas on kirkastunut ja antanut ihasteltavaksi kauniin taivaanrannan.
Kesähuoneen edustalla on pieni nurmialue, johon olemme pystyttäneet Hillerstorpin Luxor pergolan. Se oli pelastus varsinkin kesähelteillä, mutta siitä on iloa myös pitkälle syksyyn. En nimittäin oikein malta roudata syksyisiä askarteluja lasitetulle terassille, sillä siitä on jatkuvasti ovi auki keittiöön ja tallustelemme terassin ja keittiön väliä sukkasillaan. Mutta täällä katoksen suojissa on hyvä puuhastella syysasetelmia, sen kuin lakaisee roskat maahan. Eikä haittaa vaikka sadekuuro pääsisi yllättämään.
Luxor pergola on tukevaa tekoa ja kiinnitetty nurmeen kätevillä kiinnityspiikeillä. Kattomateriaali on jämäkkää kangasta ja se kiinnitetään runkoon useasta kohtaa. Tämä tuo tietenkin lisää suojaa ja tukea tuulta vastaan ja katto onkin pysynyt hienosti kiinni kaikki syksyn tuulet ja puhurit. Katokseen kuuluu myös sivuverhot ja hyttysverkot, mutta olen halunnut pitää seinät kokonaan auki ympäröivään puutarhaan.
Tänään päivä on alkamassa kauniin aurinkoisena ja hyvä niin, sillä paikallisessa museokorttelissa järjestetään Wanhan ajan käsityöläismarkkinat. Siellä on aina käytävä ja ostettava ainakin auringonkukkia.

Kaunista sunnuntaita!

*Yhteistyö: Hillerstorp
SHARE:

2 kommenttia

  1. On ollut kyllä niin kertakaikkiaan ihana syksy ihanan kesän jatkona! Olo on kiitollinen näistä ilmoista, joilla jaksaa pitkälle jouluun ja yli sen taas valkeneviin päiviin!

    VastaaPoista
  2. Aivan ihania kuvia taas. Mikäs on nauttiessa, ihanasta syysilmasta! Luvattiin juuri säätiedoissa, keskiviikosta loppuviikkoon, jopa yli +20 ja aurinkoista! Ihanaa!!! Mukavaa alkavaa viikkoa :) Terv Tepa

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig