keskiviikko 5. syyskuuta 2018

Kuin keskellä satua

Tällä viikolla on saatu nauttia taianomaisesta tunnelmasta. Sumuiset aamut, syyskuun rehevyys ja vielä jatkuva lämpö ovat luoneet uskomattoman kauniita hetkiä. Aamukosteus ja sumu ovat saaneet maiseman näyttämään harmaalta, mutta ah niin kovin kauniilla tavalla! 

Ilmankosteus on ollut niin suuri, että pisaroiden on voinut nähdä kimaltelevan ilmassa. Sen on tuntenut kasvoilla hentona kosteutena. Puutarhaa kierrellessä olin aivan varma, että jostakin vehreän lehvästön takaa eteeni hypähtää vähintäänkin leprekooni, irlantilaisten kansantarujen satuolento.

Alun perin pergolaseinämään istutettu säleikkövilliviini on luikerrellut jo kasvihuoneen katolle asti. Rakastan tätä runsasta köynnöstä. Ja sen syysväriä. Jos syksystä tulee aurinkoinen, niin odotettavissa on melkoista loistoa.

Säleikkövilliviinin seassa kasvava tarhaalppikärhö 'Pink Flamingo' on aloittanut uuden kukinnan. Se tekee sitä välillä syksyisin. 


Sumuisissa syysaamuissa on jotakin tavattoman runollista. Tuttu maisema näyttää yhtäkkiä ihan erilaiselta. Mystiseltä, tietyllä tapaa jopa yksinäiseltä. Muutama syvä hengenveto  rauhoittaa mieltä ja kroppaa. 

Kiitos näistä hetkistä!

SHARE:

2 kommenttia

 1. Hei tulin ensivisiitille. Sinulla on kaunis kasvihuoneen ympäristö. Kiinnitin huomiota siisteihin ja ennenkaikkea puhtaisiin kukkapurkkeihin jotka olivat mukavasti sijoitettu kasvarin kylkeen. Ja entäs nurmikon reuna. Huokaus . Minullakin on puutarha blogi mutta talvella kun puutarha hiljenee niin postaan käsitöistä, sisustuksesta ja leipomisesta. Käy kurkkaamassa jos vaikka kiinnostaisi jatkossakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Nila, kiva kun löysit tänne! :) Ja kiitos vinkistä, tulen ehdottomasti vastavierailulle!

   Tuo kasvarin kyljessä oleva ruukkuhylly on suhteellisen uusi. Löysin vanhan hyllyn kirpparilta muutamalla eurolla ja mitoitus sopi kasvihuoneen oven viereen täydellisesti. Pidän siinä kaikki puhtaat saviruukut käden ulottuvilla. Muu sekalainen kokoelma on jemmassa varaston takana:)

   Poista

Blog Design Created by pipdig