tiistai 11. syyskuuta 2018

Oman maan maissia

Sadonkorjuuaika on juuri nyt kiivaimmillaan. Tuntuu, että tunnit eivät millään meinaa riitää sadon keräämiseen, säilömiseen ja herkutteluun. Siksi olenkin keskittynyt herkutteluun. Yksi syyskesän odotetuimpia vihanneksia on sokerimaissi. Ja tänä vuonna sato onnistui poikkeuksellisen hyvin.


Lisää näistä ihanista auringon kultaamista, pulleista ja mehevistä maisseista nyt Minttua ja mustikoita -blogissani. Mikä on osoittautunut parhaaksi lajikkeeksi ja mistä oikein tietää, milloin sato on korjuukypsää? Vastauksia näihin ja paljon muuta löytyy täältä

Iloa sadonkorjuuseen ja mukavaa viikon jatkoa!

SHARE:

6 kommenttia

 1. Näyttääpä herkulliselta! Olet onnistunut ihan mahtavasti maissin kasvatuksessa.
  Ajelin viime viikolla Tampereelle päin ja näin mahtavan maissipellon. Ihan hieraisin silmiäni, että voiko tuo kaikki olla maissia. En ole aiemmin nähnyt niin laajoja maissikasvatuksia Suomessa. Hellekesä on tainnut auttaa tässä viljelijää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuule, just eilen löysin siipan vinkistä maissipellon ihan tästä kotikulmilta. Oli kyllä aika huikean näköistä! Ja niin pulleita ja isoja maisseja, on tosiaan tainnut olla ihan huippukesä maissin kasvatuksen kannalta.

   Poista
 2. Vau, miten muhkeat tähkät! :) Meillä maissit tekivät korkeintaan kämmenen mittaisia tähkiä, eivätkä ne ehtineet kypsyä ennen kuin "kuivahtivat" irti. (En itse asiassa tiedä, miksi ne irtosivat. Kannat vain näyttivät jotenkin kuivahtaneen.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan harmi! Enpäs osaa sanoa miten ovat tuolla tavoin kuivahtaneet ja irronneet? Maissi kyllä kuluttaa aika paljon vettä ja sitä ei luontaisesti tänä kesänä ollut tarjolla. Meilläkin osa maisseista oli varaston seinustalla kattolipan alla ja sinne sai kyllä kantaa vettä ihan urakalla.

   Poista
 3. Maissi on näyttävä kasvi ja ilmeisesti aika helppa kasvattaa jos vain on suotuisan lämmin kesä.
  Ostin maalaistorilta kolme muhkeaa tähkää ja kyllä vain makuelämys oli mitä herkullisin.

  VastaaPoista
 4. Wau, maissi on niin herrkua ja vielä omasta puutarhasta!

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig