sunnuntai 9. syyskuuta 2018

Kirppislöytö terassille

Voi syyskuu, kyllä olet meitä hellinyt! Vilukissa ottaa ilolla vastaan kaikki terassikelit. 
Olin jo pidemmän aikaa etsinyt terassille sopivan pientä apupöytää. Ensisijaisesti kirppiksiltä, mutta myös huonekaluliikkeistä. Syömme yhä joka päivä ainakin yhden aterian lasitetun terassin suojissa. Tila ja ruokapöytänä toimiva bambupöytä eivät ole suuren suuria, joten kaipasin tasoa ruoanvalmistusastioille. Jotakin, minne laskea kuuma perunakattila tai sihisevä uunipannu. 
Vihdoin ja viimein kirppiseltä löytyi pieni metallihyllykkö. Se on osoittautunut täydelliseksi. Laskutilaa kahdessa tasossa ja kuuman astian voi laskea suoraan tasolle. Hylly on siro kooltaan, vaan ei painoltaan. Vähän ahtaassa tilassa se on hyvä, niin ei tarvitse pelätä lasten tuuppaisevan hyllyä kumoon.
Myyjä ei osannut kertoa hyllyn tarinaa. Puolisoni mielestä tuo näytti selvästi vanhalta leikkausalin apupöydältä, josta hoitaja nosteli veitsiä kirurgin käteen. Tiedä häntä, mutta erittäin positiivista tässä on se, että mies ylipäätään miettii kirppislöytööni kuuluvaa tarinaa. Eikö tuon nyt voi tulkita hiljaiseksi hyväksynnäksi kirppisostojen tekemiselle? Kyllähän minä tarinoita keksin, jos se siitä on kiinni! Taitaa muuten kaapissa odottaa itse sotamarsalkalle kuulunut pöytäliina...

Mutta takaisin pöydän käytännöllisyyteen. Se on nyt sijoitettu oviaukkoon, joka erottaa ylä- ja alaterassin ruokapöydät toisistaan. Näin se toimii kätevästi molempiin suuntiin. Onhan hylly kieltämättä elämää nähneen näköinen, mutta pidän siitä juuri tuollaisena. Kuluneena, rujona ja kuitenkin samaan aikaan sirona. 
Taidankin tästä hilpaista aamukahville terassille. Kuuma kuppi käteen ja vilttiä jaloille.

Mahtia sunnuntaita!

SHARE:

23 kommenttia

 1. Teidän terassi on kyllä niin viihtyisä ja juuri tuollainen kerroksellisuus tekee siitä niin kutsuvan.
  Leppoisaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! Ja kerroksellisuutta tosiaan riittää:D Sitä vain mietin, että nyt kun kaikki ulkoulokkeetkin alkaa olla sisustettu, niin mihin kummaan kirppislöytöjä sitten jemmaan..? Kaunista sunnuntaita!

   Poista
 2. Hyvään tarpeeseen tuli apupöytä :) Hyvin tarkenee varmasti sielläkin lasitetulla terassilla? Minulla lasitettu parveke ovi auki makuuhuoneeseen, nyt yötä-päivää, nautin siellä aamuteet ym. Yöllä sieltä tulee sopivan raikasta ilmaa nukkuessa :) Kesällä harmitti, kun oli liian kuuma, eikä voinut olla kuin aamuteellä, tai sitten vasta yöllä! Terv Tepa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kesä oli kyllä melkoinen, kun välillä piti ihan lähteä kaupan kylmähyllyille hellettä pakoon!:) Mutta nyt lasitettu terassi / parveke kyllä antaa parastaan, niin ihanaa!

   Poista
 3. Toistan ehkä itseäni, mutta teidän lasiterassinne on idyllinen rauhan tyyssija. Mielikin rauhoittuu, kun tuolla istuskelee.
  Tuollaiselle apupöydälle on kyllä käyttöä. Ihanan rouhea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanne, tästä on kyllä tullut koko perheen suosikkipaikka <3 Sateisella säällä pelataan usein lautapelejä, sillä lapsista on tavattoman hauskaa kun sade ropisee lasikattoon, mutta terassin suojassa on kuivaa ja lämmintä.

   Poista
 4. Ihana terassi ja ihana pöytä - täydellinen löytö!

  VastaaPoista
 5. Vähän pieni se olisi leikkaussalissa nykyään, mutta ennenvanhaan kaikki tavarat olisivat ehkä mahtuneet tuohon;)
  Joka tapauksessa ihana löytö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä näin siinä mielessäni lähinnä jotakin hammaslääkärin kidutusvälineitä, mutta yritän ravistella tuon mielikuvan pois :D

   Poista
 6. No todellakin; rujon kaunis ja kauniin rujo. Lähti kyllä täälläkin mielikuvitus laukalle, että missähän on mahtanut pöytä olla aiemmin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tässä ainakaan mitään näkyviä veriläiskiä ollut...:D Nyt eläkkeellä pöytä saa päälleen satunnaista kuumaa ja muuten lähinnä kauniita tavaroita. Toivotaan, että se palvelee meitä vielä pitkään:)

   Poista
 7. Meillä terassi on myös usein ruokailu-ja kahvi/teepaikka.Se on vaan niin ihanaa,kun saa katsella omaan pihaan ja nauttia siitä hetkestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on just näin! Puutarha oikein "tulee syliin", kun saa nautiskella terassilla. Toivotaan vielä monia hyviä terassikelejä!

   Poista
 8. Ihan ensiksi ihastelen terassianne, sitten pohdin tuota pöytää... oikein sopivan kokoinen ja hyvä, kun ei tarvitse varoa kuuman astian jättävän jälkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkku! Ja pöytä on tosiaan hirmu käytännöllinen kuumien astioiden kanssa. Tai juomien. Ei pienet pisarat tai rinkulat haittaa, kun on jo muutenkin aika "rouhea":)

   Poista
 9. Ihana terassi ja hieno pöytä löytö, juuri siksi että sille voi laskea kuumankin astian. Meillä mökillä ei terassilla ole vielä lasitusta ja muutenkin se on vielä kesken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöytä on tosiaan hirmu monikäyttöinen. Ja valmiiksi "rosoista" pintaa ei enää edes tarvitse varoa tai säästellä:) Tsemppiä mökin terassiprojektiin, tulee varmasti hieno!

   Poista
 10. Upea ja ihanan rouhea, tykkään! olisin itsekin kotiuttanut terassille olisi oiva paikkakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika! Ja nyt tiedän keneen ottaa yhteyttä, jos tulee tarve päästä pöydästä eroon:D

   Poista
 11. En tiedä mikä on ollut ennen, mutta sinun käytössäsi on tosi hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Monta tarinaa ja käyttötarkoitusta on tämäkin taso varmasti ehtinyt nähdä!

   Poista

Blog Design Created by pipdig