maanantai 15. elokuuta 2011

Kardemummakakku

Kardemummakakun ohjetta on toivottu pariin otteeseen. Tämä onkin oman suosikkileivonnaislistani kärkipäässä. Yksinkertainen, maukas, ja niinkuin kahvikakut yleensä, maku vain paranee seisoessaan. 

Metsämansikka-aika tosin alkaa olla ohi (kuva on otettu heinäkuun lopussa), mutta kakku sopii tarjottavaksi myös ihan sellaisenaan. Itse ihastui kakkuun joitakin vuosia sitten Tukholman reissun yhteydessä, kun tilasin kakkua kuninkaanlinnan kupeessa olevasta kahvilasta. Yllätyksekseni kakku tarjottiin lämpimänä vaniljakastikkeen keraSyksyllä puolestaan kannattaa kokeilla kyytipojaksi vaikkapa omenasosetta. Slurps!
KARDEMUMMAKAKKU 
(Ohje Maalaisunelma 6/2009)
5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
2 tl jauhettua kardemummaa
80 g voita
3 dl maitoa
Päälle:
1/2 rkl kanelia
1 1/2 rkl sokeria


Säädä uuni 175 asteeseen. Voitele ja leivitä irtopohjavuoka (24cm).
Sekoita taikinakulhossa jauhot, sokeri, leivinjauhe ja kardemumma. Kuutioi voi ja nypi se sormin jauhoihin. Kaada maito kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan. Sekoita kaneli ja sokeri keskenään ja sirottele se kakun päälle. Paista 35 minuuttia uunin alaosassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti