lauantai 13. elokuuta 2011

Kesäkurpitsa-viikunamuffinssit

Meheviä muffinsseja, erityisen hyviä viikonlopun herkkuaamiaiselle. Juhlapöytään en näitä laittaisi, ovat sellaisia puol-terveysmuffinsseja... Kannattaa käyttää hienoksi raastettua kesäkurpitsaa, itse huomasin mättäväni taikinaan karkeaa raastetta. Arvosteluraadissa oli ihan pikkuisen epäluuloisesti kesäkurpitsaan suhtautuvia lapsukaisia, joten kuorrutin muffinssit tomusokeri-vesi kuorrutteella ja nonparelleilla. Ensimmäisen muffinssin (ja karmaisevan totuuden!) jälkeen maistuivat myös ilman kuorrutetta.
KESÄKURPITSA-VIIKUNAMUFFINSSIT
12 KPL
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1 tl kanelia
4 dl hienoksi raastettua kesäkurpitsaa
1 dl mantelirouhetta
1/2 dl kuivattua viikunaa pieneksi pilkottuna (tai esim. rusinoita)
3/4 dl rypsiöljyä
2 munaa

Sekoita jauhot, sokerit, leivinjauhe, sooda ja kaneli keskenään.
Sekoita toisessa kulhossa kesäkurpitsaraaste, mantelirouhe ja viikunat. Lisää seokseen öljy ja kevyesti vatkatut munat. Lisää kuivat aineet ja sekoita vain sen verran, että saat ainekset kunnolla sekaisin.
Täytä muffinssivuoat ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.
SHARE:

2 kommenttia

  1. Kiitoksia tästä reseptistä. Takapihan kasvimaalta on saatu todella runsaasti kesäkurpitsaa, joten hyvä että niille on löytynyt lisää käyttökohteita. Meidän perheessä on näitä muffinsseja tehty jo kolme kertaa parin viikon sisällä ja joka kerralla on onnistunut. Ensimmäisellä kerralla korvasin viikunan rusinoilla, toisella kerralla kuivatuilla karpaloilla ja nyt viimeksi käytin mantelirouheen tilalla hasselpähkinärouhetta. Ja kyllä ovat muffinssit maistuneet lapsille (myös ilman tomusokerikuorrutetta). Voin suositella ohjetta kaikille.

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla että ohje on toiminut! Ja tosiaan, aineksia on helppo muutella oman maun / kaapin sisällön mukaan. Pitäisikin taas itse leipoa näitä, kun satoa toistaiseksi vielä riittää...ja riittää...ja riittää.

    VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig