sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Syreenit - alkukesän paras tuoksu!

Syreenit aloittivat tänä vuonna kukintansa poikkeuksellisen aikaisin. Onneksi pihasta löytyy eri syreenilajikkeita, niin kukinnasta saa nauttia mahdollisimman pitkään. Syreenin vieno ja makea tuoksu on mielestäni alkukesän paras parfyymi.
Rakastan värejä, mutta tässä kuumuudessa valkoinen syreeni on tuntunut erityisen ihanalta. Aivan kuin se rauhoittaisi ja viilentäisi auringossa hehkuvaa puutarhaa. 
Syreenin suloinen parfyymi leijuu nenään voimakkaimmin aamuisin ja iltaisin. Olenkin pää puskissa vähän väliä. 
Tuoksurikasta ja suloista sunnuntaita!

SHARE:

6 kommenttia

 1. Ihanat syreenit. Minä olen yrittänyt lisätä niitä pikkuhiljaa. Kauneimmin kukkivat kuitenkin pihan alkuperäiset vanhat pensaat. Olet oikeassa. Valkoisen syreenin valkoisuus on niin puhdasta ja viileää, että se todella raikastaa. Kuvistasi melkein tuntee tuoksun tänne työtoimistooni asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaalean liilat näyttävät paahteessa jotenkin haalistuneilta, mutta tämä valkoinen jotenkin erityisen skarpilta. Syreenit on ihan parhaita!

   Poista
 2. Syreenin tuoksu on tuomen ohella kesän parhaita. Kaikki tuntuu kukkivan nyt tänä kesänä (Lue: keväänä) niin nopeasti. Juuri on ehtinyt tointua tuomen tuoksumaailmasta kun jo syreenit ovat valmiina. Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liiankin nopeasti. Ei parane lämmöstä valittaa, mutta kukintaa se kyllä nopeuttaa turhankin paljon. Juuri eilen ystäväni tuskaili, että mahtaako puutarhassa kukkia enää mikään heinäkuussa, kun kaikki nuput pullistelevat jo nyt.

   Poista
 3. Syreenin tuoksuja minäkin hengitän puutarhassa kulkiessani, ihanaa aikaa!

  VastaaPoista
 4. Syreenin tuoksu on huumaava ja liittyy olennaisesti lapsuuden kesämuistoihin: kesän alussa siivosin pienen leikkimökkini, kuurasin lattian mäntysuovalla ja sain luvan katkoa muutaman oksan maljakkoon mökin pöydälle. Mäntysuopa, puinen mökki ja syreenin tuoksu on sellainen tuoksucoctail, jota en ikinä unohda!

  Me leikattiin alas rivitalon pihasta unkarinsyreeniaita, joka oli kasvanut vähän ylipitkäksi ja epätasaiseksi naapuritontilla kasvaneiden suurten mäntyjen vuoksi. Nyt kun naapuri kaatoi männnyt, ajateltiin mekin antaa uusi alku syreeneille. Valitettavasti tänä kesänä ei vielä päästä nauttimaan huumavasta tuoksusta kotipihassa, mutta onneksi meidän kesäkodissa, vanhalla torpalla, syreeni kukkii ja tuoksuu. :)

  Ihana blogi, liityin lukijaksi. :)

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig